Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Πανωλεθρία Σακοράφα στη Θεσσαλία

Published

on

Ηχηρό «χαστούκι» από εκεί που δεν το περίμενε, μέσα στο… σπίτι της δηλαδή, έφαγε η Σοφία Σακοράφα.

Το χθεσινοβραδινό εκλογικό αποτέλεσμα στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας αν μη τι άλλο ήταν ένα ισχυρότατο μήνυμα στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ πως έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο των σωματείων της μετά από μόλις 83 ημέρες στη διοίκηση της ομοσπονδίας.

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα η Σοφία Σακοράφα έχει αρχίσει να διαχωρίζει την θέση της από την ΑΚΑΣ και να κινείται πρός την κατεύθυνση αποποίησης ευθυνών για το χρέος των 5 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που έχει ο ΣΕΓΑΣ, αλλά και πρός την κατεύθυνση δημιουργίας δικής της ομάδας στην οποία περιορίζει όσο μπορεί τον ρόλο και τις θέσεις των βασικών εκπροσώπων και πρωταγωνιστών της κίνησης ΑΚΑΣ, ώστε να μειωθεί η εξάρτησή της από αυτή την ομάδα.

Δυστυχώς όμως για την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής επιλογής άρχισαν να φαίνονται μετά από 83 μόλις ημέρες στην διοίκηση της ομοσπονδίας, αφού η τριάδα των υποψηφίων που στήριξε η Σοφία Σακοράφα στην Θεσσαλία (Φάτσης από ΓΣ Νίκη Βόλου, Χαχάμης από ΓΑΣ Ζεύς Τρικάλων, Σούλας από ΓΣ Τρικάλων), κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 3 ψήφους από τις 13 συνολικά διαθέσιμες και κανένας τους δεν εκλέχθηκε στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Σε μία περιοχή όπου η Σακοράφα έως και τις 31 Μαρτίου είχε την πλειοψηφία των σωματείων να την στηρίζουν (είχε 7 δικά της).

Ο δε Φάτσης μάλιστα που ήταν υποψήφιος πρόεδρος απέναντι στον Ηλία Καφφέ και αποτελούσε το «άνοιγμα» της Σακοράφα στην δεξιά πτέρυγα όπως τουλάχιστον πίστευε ή την έκαναν να πιστέψει, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε το 25% των ψήφων για να εκλεγεί στο ΔΣ ως αποτυχών πρόεδρος δυνατότητα που δίνει ο νόμος Αυγενάκη. Αντιθέτως η ομάδα της Αναγέννησης φαίνεται να έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο στη διοίκηση καθώς εξέλεξε όλα τα μέλη που στήριξε, δηλαδή πέντε από τα επτά τακτικά μέλη για το ΔΣ, τον πρώτο αναπληρωματικό για το ΔΣ, αλλά και όλα τα μέλη της εξελεγκτικής.

Αυτονόητο λοιπόν να είχαμε πανηγυρική εκλογή του Ηλία Καφφέ στην προεδρία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ο οποίος μετά το άδειασμα που έφαγε στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ από την Σακοράφα και την ομάδα των συνεργατών της, κινήθηκε έξυπνα και οικουμενικά, βάζοντας πάνω απ’ όλα το καλό των σωματείων της περιοχής του και ακολούθησε με ευλάβεια την γραμμή του Στέλιου Δημότσιου, του μοναδικού εκλεγμένου εκπροσώπου των σωματείων της Θεσσαλίας στην κεντρική διοίκηση του ΣΕΓΑΣ (η πρόεδρος μπορεί να εκλέχθηκε με το σωματείο των Τρικάλων αλλά με μόνιμη διαμονή στην Αθήνα εδώ και 35 χρόνια δεν λογίζεται πως εκπροσωπεί τα σωματεία της Θεσσαλίας).

Έτσι λοιπόν Δημότσιος και Καφφές δικαιώθηκαν επιλέγοντας την οικουμενικότητα και είναι τέτοια η πανωλεθρία Σακοράφα στη Θεσσαλία που στο νέο ΔΣ τα Τρίκαλα δεν έχουν πλέον κανέναν εκπρόσωπο. Ο Βόλος πρωταγωνιστεί με τρεις εκπροσώπους (Σαχίνης, Γιαλέρνιος, Μαστραφτσής) και ακολουθούν η Λάρισα με δύο (Καφφές, Κυρίτσης Αθ.) και η Καρδίτσα με άλλους δύο (Κατσάρας, Γούσιας). Μόνο ο πρώτος αναπληρωματικός είναι από τα Τρίκαλα (Νεοφώτιστος) και ο οποίος θα πάρει θέση στο ΔΣ σε περίπτωση παραίτησης κάποιου τακτικού μέλους, κάτι που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να συμβεί.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης και η εκλογή στο ΔΣ της ΕΑΣ του πρώην διεθνή διαιτητή μπάσκετ Χρήστου Μαστραφτσή (ΓΣ Βόλου), ενώ τα υπόλοιπα μέλη που εκλέχθηκαν ως τακτικά είναι οι: Κυρίτσης Αθανάσιος (ΕΑ Πήγασος Λάρισας) με 9 ψήφους, Κατσάρας Ιωάννης (ΑΣ Ωρίων Καρδίτσας) με 8 ψήφους, Σαχίνης Ζάκος (ΑΟ Μαγνησίας) με 8 ψήφους, Γιαλέρνιος Νικόλαος (ΑΑ Άτλας Βόλου) με 7 ψήφους και Γούσιας Νικόλαος (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας) με 7 ψήφους.

Πρώτος αναπληρωματικός εκλέχθηκε ο Νεοφώτιστος Κωνσταντίνος (ΓΕΑ Τρικάλων) με 4 ψήφους και δεύτερος αναπληρωματικός ο Σούλας Ελευθέριος (ΓΣ Τρικάλων) με 3 ψήφους.

Στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι: Νάκας Γεώργιος (ΑΕ Λάρισας) με 10 ψήφους, Τσιάτσιος Χρήστος με 10 ψήφους, Κυρίτσης Χρήστος (ΑΣ Ωρίων Καρδίτσας) με 10 ψήφους. Η νέα διοίκηση θα συσταθεί σε σώμα εντός της εβδομάδας. Δεν εκλέχθηκαν σε καμμία θέση οι Φάτσης Στέργιος (ΓΣ Νίκη Βόλου) και Χαχάμης Δημήτριος (ΓΑΣ Ζεύς Τρικάλων).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/