Connect with us

PARIS 2024

Παραολυμπακοί 2024 – Τριανταφύλλου: «Στόχος το μετάλλιο»

Published

on

Ο Πάνος Τριανταφύλλου έχει χαρίσει σπουδαίες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό με τις διακρίσεις του στην ξιφασκία και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού του 2024 που είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού.

O Έλληνας ξιφομάχος πραγματοποιεί την προετοιμασία του ώστε να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση για τις διοργανώσεις της φετινής σεζόν και τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά καλά και αν οι συγκυρίες στο άθλημα ήταν καλύτερες, θα κυλούσαν ακόμα καλύερα. «Η προετοιμασία πάει καλά μέχρι στιγμής. Σίγουρα θα ήθελα να ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν υπήρχε περισσότερος κόσμος που να ασχολείται με το άθλημα, δηλαδή περισσότεροι παίκτες, ώστε να υπάρχουν περισσότερα χέρια να παίζω. Με τα δεδομένα τα οποία όμως έχουμε πάνε καλά οι προπονήσεις. Σίγουρα όταν έχουμε μπροστά μας κάποιο ευρωπαϊκό, παγκόσμιο πρωτάθλημα ή Παραολυμπιακούς Αγώνες, τότε δυναμώνουν πολύ περισσότερο οι προπονήσεις».

Στο πρόγραμμά του ο Τριανταφύλλου έχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και αυτό που επιθυμεί και ο λόγος για τον οποίο δουλεύει είναι να βρεθεί στο βάθρο των νικητών. «Η ξιφασκία είναι πολύ ιδιαίτερο άθλημα και δεν μπορείς να ξέρεις τι θα κάνεις σε μία διοργάνωση γιατί οι παράγοντες είναι πάρα πολύ, όπως είναι η τύχη, οι διαιτητές και η μέρα που βρίσκεσαι. Προσωπικά, στόχος είναι να είμαι πάντα μέσα στα μετάλλια, ότι χρώμα και να είναι».

Διανύουμε μία προ-Παραολυμπιακή χρονιά και ο Τριανταφύλλου εκτός από τις φετινές διοργανώσεις προπονείται και για την πρόκριση στο Παρίσι, την οποία δεν την αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όπως συνήθιζε. «Δεν έχω την ίδια όρεξη που είχα παλαιότερα, γιατί είναι πολλά τα χρόνια, μετά τον κορονοϊό, τις καραντίνες και το Τόκιο η όρεξη έχει πέσει. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα παρατάμε επειδή έχει μειωθεί η όρεξη. Πηγαίνουμε στους ρυθμούς που μπορούμε και σίγουρα όταν με το καλό πάρουμε την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, πάντα τότε φουλάρω και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τα πάω όσο καλύτερα γίνεται», ανέφερε και συμπλήρωσε για το τι είναι αυτό που τον κρατά στις προπονήσεις: «Το κίνητρο είναι η συνήθεια γιατί η προπόνηση ως προπόνηση και το άθλημα ως άθλημα μου αρέσουν πάρα πολύ. Η προπόνηση με το αν θα συνεχίσω αγωνιστικά ή όχι ακόμα και μετά το Παρίσι δεν έχει σχέση, γιατί μετά το Παρίσι μπορεί να συνεχίσω τις προπονήσεις. Η προπόνηση μου αρέσει και η συναναστροφή με τον προπονητή και τους συναθλητές μου, οπότε είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο».

Ο 36χρονος πρωταθλητής μετρά στο βιογραφικό του ένα αργυρό μετάλλιο από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και ένα χάλκινο από το Τόκιο το 2021 και όλα αυτά στο αγώνισμα της σπάθης. Στο Παρίσι επιθυμεί να συνεχίσει την συλλογή του, αναγνωρίζοντας όμως τις δυσκολίες που υπάρχουν. «Θεωρητικά οι διακρίσεις αυξάνουν το βάρος, ίσως για κάποιον τρίτο που έχει 2 μετάλλια, ας πούμε αργυρό και χάλκινο και θέλει να πάρει το χρυσό. Πολλοί για τους οποίους το Παρίσι θα είναι οι τέταρτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες όπως και για μένα, είναι πολύ δύσκολο να πάνε σε ένα μετάλλιο, γιατί ηλικιακά μεγαλώνουμε, μπορεί να έχουμε περισσότεροι εμπειρία, αλλά η ηλικία και η φυσική κατάσταση παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Ωστόσο το έχω σαν στόχο αυτό, γιατί τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Οι Παραολυμπιακοί αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέρνουν τον κόσμο κοντά για να γιορτάσουν την προσπάθεια των αθλητών και των αθλητριών που τέσσερα χρόνια προπονούνται για ένα αγώνα που μπορεί να διαρκέσει για κάποιους μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά και για άλλους κάποιες μέρες. Ο Τριανταφύλλου θέλει να δώσει το παρόν και να βιώσει για ακόμα μια φορά το κλίμα των Αγώνων: «Θα ήθελα να το διασκεδάσω και να είναι μία γιορτή. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Ρίο ήταν μια γιορτή και έτσι πρέπει να είναι. Στο Τόκιο δεν ήταν καθόλου έτσι τα πράγματα λόγω του κορονοϊού. Οπότε θα ήθελα να το ευχαριστηθώ, να το γιορτάσουμε και παράλληλα να κάνουμε τις προπονήσεις μας με σκυμμένο το κεφάλι και να πάμε όσο καλύτερα στους Αγώνες. Η επαφή του κόσμου ήταν αυτή που μας έλειψε πολύ στο Τόκιο».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/