Connect with us

ΑμεΑ

Παραολυμπιακή Επιτροπή και Όμιλος Ιατρικού Αθηνών μαζί στο δρόμο για το Παρίσι

Published

on

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Παραολυμπιακού κινήματος, εξασφαλίζεται συνεργασία με το μεγαλύτερο ιατρικό όμιλο της Ελλάδας ως επίσημου ιατρικού υποστηρικτή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ Γιώργος Καπελλάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος υπέγραψαν τη συμφωνία.

Η συνεργασία των δύο πλευρών αφορά στην ολοκληρωμένη προσφορά ιατρικών καλύψεων με διαγνωστικές και ιατρικές εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλείες και σε τυχόν ιατρικές ανάγκες και περιστατικά, που ενδέχεται να προκύψουν καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας των αθλητών κατά την διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων.
Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, τόνισε στην ομιλία του ότι η συνεργασία της με τον μεγαλύτερο ιατρικό όμιλο της Ελλάδος είναι σημαντική και με προοπτική να συνεχίσει για πολλά χρόνια. «Στη δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έχοντας στόχο να στηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό τις αθλήτριες και τους αθλητές μας για να κάνουμε όλοι μαζί περήφανους τους Έλληνες, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή προσφέρει άλλη μια σημαντική παροχή στήριξης στους αθλητές μας. Από σήμερα θα έχουμε στο πλευρό μας συμπαραστάτη τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Για την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η συνεργασία με τον μεγαλύτερο Ιατρικό Όμιλο της Ελλάδας είναι πολύ σημαντική με προοπτική να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο που είναι κοντά μας και τον θεωρούμε πλέον μέλος της ομάδας μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και συμπλήρωσε: «Βάζοντας στο επίκεντρο τον αθλητή, οι προσπάθειες της Επιτροπής από την πρώτη στιγμή ήταν η κάλυψη των αναγκών των αθλητών αυτών. Η αξιόπιστη, γρήγορη ιατρική περίθαλψη των αθλητών, αποτελεί τον κύριο στόχο. Ο αθλητής σε οποιοδήποτε πρόβλημα και αν προκύψει, θα μπορεί να απευθύνεται κατευθείαν στον Όμιλο εκτός από το δίκτυο ιατρών της Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι ο Όμιλος θεωρεί αυτονόητη υποχρέωση να βρίσκεται κοντά στους κορυφαίους αθλητές με αναπηρία που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. «Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές με αναπηρία που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θεωρεί αυτονόητη υποχρέωση να  βρίσκεται τώρα και στο μέλλον στο πλευρό των ανθρώπων που μάχονται και κατακτούν κορυφές εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα και που από το παράδειγμά τους αντλούμε έμπνευση, αισιοδοξία και δύναμη. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές μας, θα είμαστε πάντα εδώ να στηρίζουμε τους αγώνες τους, κάνοντας την Ελλάδα υπερήφανη».

Παρών στην εκδήλωση και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος υπογράμμισε στον χαιρετισμό του, το σημαντικό μήνυμα που εκπέμπει η εν λόγω πρωτοβουλία. «Ως υπουργείο αθλητισμού θα στηρίξουμε την όλη προσπάθεια. Οι μελέτες στοχεύουν στην βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων. Η προσβασιμότητα θα γίνει πράξη με υπουργική απόφαση. Για να υπάρξει σωστή λειτουργία, θα πρέπει να υπάρξει πρωτίστως ασφάλεια. Προς την κατεύθυνση αυτή καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/