Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Κελεσίδου: «Παραπληροφόρηση και παραπλάνηση των ανθρώπων του στίβου»

Published

on

Με την συμπλήρωση έξι μηνών διοίκησης στο ΣΕΓΑΣ υπό την Σοφία Σακοράφα, η υποψήφια πρόεδρος με την «Αναγέννηση» Τασούλα Κελεσίδου που ηττήθηκε στην προεδρική αναμέτρηση με την Σακοράφα για τέσσερις μόλις ψήφους, έκανε σήμερα την πρώτη της δημόσια τοποθέτηση για τα δρώμενα στην ομοσπονδία, η οποία δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει σοβαρές εξελίξεις στα διοικητικά του ΣΕΓΑΣ.

Η δις Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας Τασούλα Κελεσίδου, έχοντας δώσει περίοδο χάριτος έξι μηνών στην ηγετική ομάδα της Σοφίας Σακοράφα, θέτει πλέον πολύ σοβαρά ζητήματα αδιαφανών διαδικασιών, αντικαταστατικής λειτουργίας της ομοσπονδίας και καταγγέλει παραπληροφόρηση και παραπλάνηση των ανθρώπων του στίβου, ενώ για πρώτη φορά αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πως οι θέσεις της εκφράζουν την πλειοψηφία των μελών της ομοσπονδίας αλλά και των μελών του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.

Ακολουθεί η δήλωση της Τασούλας Κελεσίδου, με την οποία διαψεύδει το κείμενο της ομοσπονδίας περί αποδοχής και ομόφωνης έγκρισης του σχεδιασμού για τον υψηλό και τον αναπτυξιακό αθλητισμό, για τον οποίο ούτε γνώση είχε ούτε ούτε ερωτήθηκε ποτέ να σχολιάσει και ούτε και συμφωνεί με κάτι το οποίο είναι αόριστο και δεν έχει παρουσιαστεί συγκεκριμένα το πως και απο ποιούς θα υλοποιηθεί.

«Μόνο δυσάρεστη έκπληξη μου προκαλεί η προσπάθεια παραπληροφόρησης και παρερμηνείας των όσων διαδραματίζονται στις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΕΓΑΣ. Ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και μέλος της επιτροπής υψηλού αθλητισμού της ομοσπονδίας, αλλά και ως υποψήφια πρόεδρος της κίνησης για την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού, σε αυτούς τους πρώτους έξι μήνες που η ομοσπονδία του στίβου έχει νέο διοικητικό σχήμα, έχω επιλέξει να ακούω πολύ, να καταγράφω θέσεις, να επεξεργάζομαι με προσοχή αυτά που ακούω και να μιλάω λίγο.

Ίσως αυτή η στάση, που δεν προκαλεί έκπληξη για όσους γνωρίζουν τον χαρακτήρα και την διαδρομή μου, να έχει παρερμηνευθεί από κάποιους, όμως είναι στάση αναμονής καθώς θεωρώ πως πάντα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν εκλεγεί να διοικήσουν εκφράζοντας την πλειοψηφία, να μην μπαίνω εμπόδιο, για να έχουν το απαραίτητο χρονικό διάστημα να παρουσιάσουν τις θέσεις και το πρόγραμμά τους για την ανάπτυξη του αθλήματος και τη στήριξη των αθλητών, των προπονητών και των σωματείων, γιατί θυμίζω πως αυτός είναι ο λόγος που εκλεγόμαστε στην διοίκηση της ομοσπονδίας.

Όμως μετά από έξι μήνες αυτό που όλοι διαπιστώνουμε πλέον εντός και εκτός ομοσπονδίας, είναι ότι η διοικητική ομάδα που ηγείται του ΣΕΓΑΣ δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, την βλέπουμε να ενεργεί χωρίς ξεκάθαρο πλάνο και στοχευμένη κατεύθυνση, δεν σέβεται καταστατικές λειτουργίες και διαδικασίες σε συνεδριάσεις συμβουλίων και επιτροπών, προσπαθεί να δίνει δικές της ερμηνείες σε θέσεις άλλων μελών με προφανή στόχο την παραπληροφόρηση και παραπλάνηση των ανθρώπων του στίβου και μάλιστα με επίσημα κείμενα που δεν εκφράζουν μεγάλη ομάδα του ΔΣ.

Ευτυχώς που από την πρώτη στιγμή η κίνησή μας έχει φροντίσει να επικοινωνεί τα πραγματικά γεγονότα, όσα τουλάχιστον μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουμε, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά που φροντίζουν να μην γνωρίζουμε και ας μετέχουμε στο ΔΣ και σε επιτροπές. Η αβεβαιότητα και αδυναμία που βλέπουμε να έχει η ηγετική ομάδα της διοίκησης, αλλά και η απροθυμία της να λειτουργήσει με διαφάνεια και αξιοκρατία, θεωρώ δεδομένο πως δεν εκφράζει την πλειοψηφία των μελών που συμμετέχουν στο ΔΣ, γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω πως θέλουν να προσφέρουν στο άθλημα με ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό που ακολουθεί η νυν ηγετική ομάδα της ομοσπονδίας».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!