Connect with us

PARIS 2024

ΠΑΡΙΣΙ 2024 – ΠΟΛΟ: Πρώτη νίκη μετά από 20 χρόνια για την Εθνική γυναικών!

Published

on

Ήταν 24 Αυγούστου 2004, όταν η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών σημείωνε την τελευταία της νίκη σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακολούθησαν οκτώ σερί ήττες για να καταφέρει σήμερα η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί.

Η Εθνική νίκησε στην τελευταία αγωνιστική του δευτέρου ομίλου τη Γαλλία του Τέο Λοράντου με 11-4 και κατέγραψε θετικό αποτέλεσμα μετά από 20 χρόνια. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Αυστραλία στις 6 Αυγούστου έχοντας καλές πιθανότητες (αν παίξει όπως μπορεί) να πάρει την πρόκριση και για τα ημιτελικά.
Κόντρα στη Γαλλία, στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα η νευρικότητα και οι κακές επιλογές κυριάρχησαν με αποτέλεσμα να μείνει το μηδέν και στις δύο εστίες, με την Εθνική να ανοίγει ωστόσο το σκορ με την Ξενάκη στο 4:07 από το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου και την Μαργαρίτα Πλευρίτου να δίνει αβαντάζ δύο γκολ στην ελληνική ομάδα στην αμέσως επόμενη επίθεση. 
Ωστόσο, η απάντηση των Γαλλίδων δεν άργησε να έρθει αφού αξιοποιώντας δύο φορές την παίκτρια παραπάνω έφτασαν στο 2-2 με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου, ενώ η Βερνού ήταν εκείνη που έφερε τούμπα το ματς γράφοντας το 3-2.
Η συνέχεια βρήκε την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να μπλοκάρει στην επίθεση για αρκετά λεπτά και να φτάνει στο σημείο να χάσει ακόμη και πέναλτι (η Ράικρο νίκησε την Νίνου), για να έρθει η Ξενάκη και να δώσει τέλος στην επιθετική αφλογιστία 10+ λεπτών κάνοντας το 3-3 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου.
Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση σε σχέση με τα δύο πρώτα, με τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να παίζουν υποδειγματική άμυνα και να επιτρέπουν στις γηπεδούχες να σημειώσουν μόλις ένα γκολ (με πέναλτι), για να βρουν από την πλευρά τους τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα μέσα σε διάστημα 1,5 λεπτού με τις Χυδηριώτη, Μυριοκεφαλιτάκη και Γιαννοπούλου και να μπαίνουν στην τελική ευθεία του ματς έχοντας αβαντάζ δύο γκολ (6-4).
Στο τέταρτο οκτάλεπτο η επικράτηση των Ελληνίδων ήταν ολοκληρωτική. Το φινάλε, όμως, απέκτησε έναν χαρακτήρα θρίλερ για τις Γαλλίδες, αφού λόγω του βαθμολογικού συστήματος έπαιρναν και εκείνες το εισιτήριο αρκεί να έχαναν με 8 συν γκολ διαφορά, κάτι όμως που δεν έγινε, με το 11-4 να μένει στο φινάλε και να υπογράφει την πρόκριση της Ελλάδας ως 4ης στον 2ο όμιλο πίσω από Ισπανία, ΗΠΑ και Ιταλία.
Οκτάλεπτα: 1-2, 2-1, 1-3, 0-5
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.
ΓΑΛΛΙΑ (Τεό Λοράντος): Ραϊκρόου, Αντρές, Ερτό, Μπουλουκμπασί, Γκιγιέ, Έρτσκα 1, Νταλιόν, Μπατού, Βερνού 2, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Ντουλέ, Μαρτινό.

Στον άλλον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου: Ιταλία – Ισπανία 11-13.
Βαθμολογία
1. Ισπανία 12
2. ΗΠΑ 9
3. Ιταλία 3
4. Ελλάδα 3
5. Γαλλία 3

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτο ομίλου:
Ουγγαρία – Αυστραλία 12-14 στα πέναλτι
Καναδάς – Ολλανδία 11-20.
Βαθμολογία
1. Αυστραλία 10
2. Ολλανδία 10
3. Ουγγαρία 7
4. Καναδάς 3
5. Κίνα 0

Τα ζευγάρια των προημιτελικών
Ελλάδα – Αυστραλία
Ουγγαρία – ΗΠΑ

Ολλανδία – Ιταλία
Καναδάς – Ισπανία

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/