Δεν του βγήκε ο τελικός στη σφυροβολία του Χρήστου Φραντζεσκάκη που ολοκλήρωσε την παρουσία του κάνοντας τρεις βολές για να καταλάβει τελικά τη 12η θέση.
Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη δεν επανέλαβε τη βολή του προκριματικού και έμεινε χαμηλά στη μία έγκυρη προσπάθεια που είχε. Ξεκίνησε τον τελικό με άκυρη, έριξε 73.34μ στη δεύτερη βολή και ολοκλήρωσε με άκυρη για να πλασαριστεί στη 12η θέση. Για να συνεχίσει στην οκτάδα (και να χριστεί και Ολυμπιονίκης) θα έπρεπε να ρίξει βολή στα 77.39μ.
Μετά την ολοκλήρωση του τελικού δήλωσε: «Ένιωθα ότι ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν ξέρω πόσο πήγαν οι βολές στο ζέσταμα, αλλά μου βγήκαν καλά τεχνικά και θεώρησα ότι θα κάνω ότι θέλω σήμερα την σφύρα. Στον αγώνα με έπιασε το άγχος αλλά χωρίς να κάνω κάποια αρνητική σκέψη. Ήξερα ότι χρειαζόμουν ένα ατομικό ρεκόρ για να είμαι στην οκτάδα οπότε δεν έκανα μια σίγουρη βολή στα 75 μέτρα και τα έδωσα όλα για να έρθει το ρεκόρ. Ήθελα να ρισκάρω γιατί χωρίς ρίσκο δεν θα έμπαινα σίγουρα. Ένιωθα ότι ήταν εφικτό σε μια χρονιά που έχει πάει χάλια».