Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Πεντάλ στη Λιβαδειά

Published

on

Το ποδήλατο στην καθημερινότητα των πολιτών της Λιβαδειάς προσπαθεί να βάλει με μια αξιόλογη προσπάθεια ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος της πόλης διοργανώνοντας τον 6ο ποδηλατικό γύρο της πόλης.

Ο αγώνας διεξήχθει πέρσι με τη συμμετοχή τετρακοσίων πολιτών της Λιβαδειάς και με τη συνεργασία της Ελληνικής΄Ενωσης΄Ερευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς (ΕΕΕΔ), την Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς (ΑΛΦΑΛ) και τo Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (Παράρτημα Βοιωτίας) (ΕΣΥΝ). Σκοπός των διοργανωτών είναι η συμμετοχή όλων όσων ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τη χρήση του ποδηλάτου, είτε από χόμπι, είτε ως μέσο άθλησης. Παράλληλα παραμένει ως στόχος η προτεραιότητα χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσου μετακίνησης μέσα στην πόλη, έναντι αυτής του αυτοκινήτου.
Η προκήρυξη του αγώνα
1. Τόπος και ημερομηνία διεξαγωγής Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά, την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, ώρα έναρξης 10:30 π.μ., με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης.
Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες ηλικιακά.
1.1. Στην 1η κατηγορία θα μετάσχουν κορίτσια και αγόρια γεννημένα μέχρι 2007, δηλαδή μέχρι 7 ετών.
1.2. Στην 2η κατηγορία θα μετάσχουν αγόρια και κορίτσια από 2006 μέχρι 2000, δηλαδή από 8 μέχρι 14 ετών.
1.3. Στην 3η κατηγορία θα μετάσχουν γυναίκες και άνδρες από 1999 και μεγαλύτεροι, δηλαδή από 15 ετών και μεγαλύτεροι.
Για κάθε κατηγορία έχει χαραχθεί διαφορετική διαδρομή και είναι:
α. Για την 1η κατηγορία:
Αφετηρία η κεντρική πλατεία–Κουτσοπετάλου–Λάπα–Στρατηγού Ιωάννου–πλατεία Μητροπόλεως-Ελευθερίου Βενιζέλου και τερματισμός στην κεντρική πλατεία.
Συνολικό μήκος διαδρομής 600 μέτρα
β. Για την 2η κατηγορία:
Αφετηρία η κεντρική πλατεία–Καραγιαννοπούλου–πλατεία συνοικισμού–Λεωφ. Δημητρίου Παπασπύρου (Αθηνών)–Γεωργαντά–πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα)– Στρατηγού Ιωάννου–πλατεία Μητροπόλεως–Ελευθερίου Βενιζέλου–τερματισμός στην κεντρική πλατεία.
Συνολικό μήκος διαδρομής 4.500 μέτρα
β. Για την 3η κατηγορία:
Αφετηρία η κεντρική πλατεία–Κουτσοπετάλου–Λάπα–Στρατηγού Ιωάννου-πλατεία Μητροπόλεως–Ελευθερίου Βενιζέλου–Καραγιαννοπούλου–πλατεία συνοικισμού–λεωφ. Δημητρίου Παπασπύρου (Αθηνών)–πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Πάρκο)–δημάρχου Ιωάννη Περγαντά (Θεσ/νίκης)–Αισχύλου (δεξιά)-Πλάτωνος–Αριστοφάνους (δεξιά)– Αλιάρτου (αριστερά)–Ρούμελης–Χαιρωνείας–ΚΤΕΛ–9ο δημοτικό σχολείο–Διστόμου– Δελφών–Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη (Πεσόντων Μαχητών)-Καλλιαγκάκη–Γεωργαντά–πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα)–στρατηγού Ιωάννου–Τσόγκα–Ελευθερίου Βενιζέλου–τερματισμός στην κεντρική Πλατεία.
Συνολικό μήκος διαδρομής 8.500 μέτρα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας, εφόσον διαθέτουν ποδήλατο και είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσουν. Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση έχει συμμετοχική διαδικασία και όχι συναγωνιστική, γι’ αυτό ελάτε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να γίνουμε μία παρέα, να νοιώσουμε τη χαρά της συμμετοχής σε μία αθλητική εκδήλωση. Οι ενδιαφερόμενοι για την παραλαβή και κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής τους ή για πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του ΑΚΟΛ (οδό Αρκαδίου 1 και Ερκυνας, πρώην αίθουσα συνεδριάσεων νομαρχιακού συμβουλίου), τηλέφωνο επικοινωνίας 22610-21100 καθημερινά, εκτός Σαββάτου, από τις 5:30 μέχρι 8:30 μ.μ. ή μέσω E-Mail: [email protected]
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν, είτε στα γραφεία του ΑΚΟΛ, μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 ή και την ημέρα της εκδήλωσης στη γραμματεία, τουλάχιστον μισή ώρα πριν της εκκίνηση του ποδηλατικού γύρου.
Η γραμματεία θα βρίσκεται στην αφετηρία της εκδήλωσης από τις 9,00 π.μ..
Ιατρική εξέταση Όλοι οι μετέχοντες πρέπει να έχουν εξεταστεί, με δική τους ευθύνη, από γιατρό, πριν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να μετάσχουν, χωρίς κίνδυνο της υγείας τους.
Για τη συμμετοχή ανήλικων παιδιών απαιτείται και η συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης του γονέα ή κηδεμόνα.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, στα γραφεία του ΑΚΟΛ που βρίσκονται στην οδό Αρκαδίου 1 και ́Ερκυνας μέχρι τις 8:30 μ.μ. ή στην γραμματεία της εκδήλωσης, η οποία θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, (αφετηρία της εκδήλωσης) από τις 9:00 π.μ.
Με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα παραλαμβάνουν και τον αύξοντα αριθμό συμμετοχής τους.
Η συμμετοχή ανήλικων παιδιών, εκτός από τη συμπλήρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων στην δήλωση, υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύονται και με υπεύθυνες δηλώσεις υπογεγραμμένες από τον γονέα ή τον κηδεμόνα.
Οικονομικά Όλοι οι μετέχοντες θα μετακινηθούν στον τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης, με δικά τους έξοδα.
Έπαθλα Σε όλους όσοι μετάσχουν και τερματίσουν, θα τους δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής. Γενικά: όλοι οι μετέχοντες, πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη.
Προσοχή Όλοι οι μετέχοντες οφείλουν να φορούν κράνος.
2 ποδηλατικός

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!