Πετυχημένη ήταν η ελληνική παρουσία στο το διεθνές τουρνουά πάλης παίδων – κορασίδων στο Βουκουράστι της Ρουμανίας, όπου η ελληνική αποστολή κατάκτησε πέντε συνολικά μετάλλια.
Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου, καθώς από όλες τις χώρες της Ευρώπης δήλωσαν συμμετοχή. Άλλωστε το τουρνουά αυτό σηματοδοτούσε την επανέναρξη της δράσης στην κατηγορία των παίδων – κορασίδων και ήταν επιπέδου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είχαν δηλώσει συμμετοχή 22 χώρες με περίπου 400 αθλητές.
Η Νικολέτα Μπάρμπα κατέκτησε το δεύτερο ελληνικό ασημένιο μετάλλιο, καθώς έφτασε έως των τελικό των 73κ. Εκεί ηττήθηκε με 7-0 από την Νίικος (Ουγγαρία).
Από εκεί και πέρα το καρέ των σημερινών μεταλλίων συμπλήρωσαν οι επιτυχίες των Γιώργο Συρόπουλο (92κ.), Ραφαήλ Γκίρνη (110κ.) και Θεοχάρη Κουγιουμτσίδη (71κ.), όπου μετά από σπουδαίες εμφανίσεις ανέβηκαν στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση.
Τον χορό των μεταλλίων είχε ανοίξει χθες ο Γιώργος Ιωακειμίδης που φόρεσε στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο στα 60κ. Στο μεγάλο τελικό ο Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Σάντου με 7-0, χαρίζοντας στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.