Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ποιοι στηρίζουν τις επιλογές Σακοράφα, ποιοι είναι αντίθετοι και γιατί δεν πηγαίνει σε ψηφοφορίες

Published

on

Στα 125 χρόνια λειτουργίας του ΣΕΓΑΣ, ποτέ δεν υπήρξε πρόεδρος του ΔΣ που κατήργησε τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Το καταστατικό της ομοσπονδίας πάντα ήταν το… ευαγγέλιο και ουδείς επιχείρησε να παρεκκλίνει των δημοκρατικών διαδικασίων. Μέχρι που ανέλαβε πρόεδρος ένα πολιτικό στέλεχος, μία εκπρόσωπος του ναού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μετατρέποντας μια αθλητική ομοσπονδία σε πεδίο προσωπικής κομματικής εκμετάλλευσης.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]

Οι εκλογές για το κοινοβούλιο που θα γίνουν την ερχόμενη άνοιξη, πιέζουν αφόρητα την Σοφία Σακοράφα η οποία δίνει μεγάλο αγώνα να παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η απώλεια του ελέγχου του ΣΕΓΑΣ ουσιαστικά θα τη θέσει εκτός βουλής, καθώς η ομοσπονδία του στίβου είναι το τελευταίο της χαρτί για διαπραγμάτευση. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ όπου η ίδια άλλαξε την ημερήσια διάταξη δίχως να ενημερώσει κανέναν και δίχως να υπάρξει ενημέρωση-έγκριση από το ΔΣ. Για την ίδια το διακύβευμα ήταν να μπει στο συμβούλιο πάση θυσία ο Πομάσκι και ας μην το επιτρέπει το καταστατικό καθότι έμμισθος υπάλληλος της ομοσπονδίας.

Ο νομικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Σεραφείμ Πολυχρόνης παρουσίασε μια γνωμοδότηση που καθ’ ομολογία και του ίδιου βασίστηκε στα στοιχεία που παρουσίασε ο κάθε σύνδεσμος των προπονητών δίχως να εξεταστούν αν είναι αληθή ή όχι. Αυτή τη γνωμοδότηση ενέκρινε η Σακοράφα ως ερμηνεία του νόμου αρνούμενη να δεχθεί άλλες από ανεξάρτητους νομικούς και κάλεσε το ΔΣ να τοποθετηθεί για κάτι τελείως άσχετο, αν πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος ή όχι. Αφού απέσπασε το γενικό «ναι» για το αυτονόητο την εφαρμογή του νόμου δηλαδή, όρισε η ίδια χωρίς τη νομότυπη διαδικασία ψηφοφορίας εκπρόσωπο των προπονητών τον Πομάσκι.

Από το συγκεκριμένο συμβούλιο απαντήθηκε πλέον ξεκάθαρα και το ερώτημα γιατί η Σακοράφα δεν πηγαίνει τα θέματα σε ψηφοφορίες.

8 μέλη στηρίζουν ξεκάθαρα τις πρακτικές και τις επιλογές της Σακοράφα
– Παναγιώτης Δημάκος
– Γιάννης Θεμελίδης
– Αναστασία Κελεσίδου
– Κώστας Κεντέρης
– Γιάννης Λιούμπας
– Γιάννης Μυστακίδης
– Παρασκευή Παχατουρίδου
– Ιάκωβος Πετσούλας

10 μέλη δηλώνουν αντίθετοι με τις πρακτικές και την καταστρατήγηση του νόμου και του καταστατικού του ΣΕΓΑΣ από τη Σακοράφα
– Αλέξης Αλεξόπουλος
– Ηλίας Βασιλειάδης
– Κώστας Γκατσιούδης
– Στέλιος Δημότσιος
– Πέτρος Μαντάς
– Παναγιώτης Μελαχρινός
– Γιάννης Μπόλλας
– Χάρης Παπαδιάς
– Κωνσταντίνα Ρετσινά
– Νίκος Τσώνης

1 μέλος δεν έχει πάρει θέση έως τώρα
– Βασίλης Οικονόμου

2 μέλη λόγω ηθικής δηλώνουν πως απέχουν από την διαδικασία ψηφοφορίας του εκπροσώπου προπονητών
– Γιάννης Νυφαντόπουλος (εκπρόσωπος αθλητών)
– Κώστας Τριαντάφυλλος (πρώτος αναπληρωματικός, προσωρινό μέλος μέχρι να ενταχθεί στο ΔΣ ο εκπρόσωπος των προπονητών)

1 μέλος είναι απών από όλες τις διαδικασίες του ΣΕΓΑΣ λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας
– Γιώργος Γιατρουδάκης

Το σημερινό συμβούλιο μυρίζει «μπαρούτι» καθώς θα είναι κανονικά παρών ο Στέλιος Δημότσιος για να δώσει αγώνα υπέρ καταστατικού και δημοκρατικών διαδικασιών, ενώ έχει ενδιαφέρον αν θα δώσει το παρών ο Πομάσκι για την παρουσία του οποίου έχει τοποθετηθεί αρνητικά η πλειοψηφία του ΔΣ.

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!