Connect with us

XMAN

«Πόλεμος» στο ελληνικό τένις

Published

on

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Λίγες μέρες απέμειναν για να μας ταλαιπωρεί το 2020.

Αποκαλύπτει ο Xman
[email protected]

Σχετική ηρεμία επικρατεί σε όλα τα μέτωπα. Λογικό καθώς επικρατεί το πνεύμα των ημερών παντού, εκτός από την… ΕΦΟΑ. Η ομοσπονδία του τένις ήταν η τελευταία που παρουσίασε ίντριγκα λίγο πριν φύγει το 2020. Με ανακοίνωση ο Σπύρος Ζαννιάς έκανε γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος στην ΕΦΟΑ, απέφυγε όμως να γράψει ότι θα είναι για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς μόνο εκεί έχει το δικαίωμα να κατέλθει υποψήφιος. Έκανε και την επίθεση του στη σύμβαση που υπογράφηκε για τα γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ…

  • Όσον αφορά στα διοικητικά της ομοσπονδίας έμαθα πως έγινε πρόταση να κατέλθει ως πρόεδρος η Αγγελική Κανελλοπούλου. Για εμάς τους παλαιότερους η Αγγελική ήταν η σταρ των 80s. O Γκάλης στους άνδρες και η Κανελλοπούλου στις γυναίκες.

Στην πρόταση η Αγγελική απάντησε αρνητικά καθώς είναι δοσμένη 100% στην προσπάθεια της κόρης της, Μαρία Σάκκαρη, την οποία ακολουθεί παντού. Δεν το απέκλεισε πάντως να ασχοληθεί μελλοντικά με τα διοικητικά της ΕΦΟΑ.

Η εμπλοκή της TΕΜΕΣ ΑΕ

Στο μεταξύ, η Στάδιο 2020 που πήρε την εκμετάλλευση των γηπέδων τένις του ΟΑΚΑ, πέρασε στην εταιρεία (TEMEΣ AE) που ανήκει και το Costa Navarino. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε τμήμα, την 23/12/2020, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 724/2020 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 23/10/2020 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού έλεγχου από τις «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Ανώνυμη Εταιρεία» με διακριτικό τίτλο «Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε.» και, τον Ιωάννη-Ιπποκράτη Στασινόπουλο επί της εταιρείας με την επωνυμία «Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία».

  • H έκρηξη της δημοτικότητας του ελληνικού τένις σε ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, έχει οδηγήσει επιφανείς επιχειρηματίες της Ελλάδας να θέλουν να επενδύσουν στην ελίτ μορφή του αθλήματος προκειμένου να φέρουν στην Ελλάδα μεγάλη διεθνή τουρνουά.

Αυτό βέβαια δεν αποκλείει και τη μαζική ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα. Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα σε Βρετανία, Γαλλία και Αυστραλία, μοντέλα που θα ακολουθηθούν και στην Ελλάδα.

  • Κωνσταντακόπουλοι, Στασινόπουλος και Γιάννης Μυτιληναίος επενδύουν στο τένις για να κάνουν την Ελλάδα προορισμό των ελίτ αθλητών και σίγουρα η ομοσπονδία δε θα παραμείνει αναχρονιστική. Να μην ξεχνάμε ότι την επανάσταση στον αθλητισμό την έφεραν οι τενίστες το 1973… Έτοιμος είναι και ο υποψήφιος της ΕΦΟΑ, όσο και αν γκρινιάζει ο Ζαννιάς.

Η Ολυμπιακή ομάδα της ΕΟΕ και ο πονοκέφαλος της ΕΙΟ

Απολαμβάνω τα χριστουγεννιάτικα βίντεο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Πάντα μου αρέσει να βλέπω σε πρώτο πλάνο τους αθλητές και τις αθλήτριες και οι ευχές από τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που έχουν τραβήξει τα μύρια όσα, μου φτιάχνουν τη διάθεση.

  • Σίγουρα δε θα έχουν την ίδια άποψη με μένα στην ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία. Η ΕΟΕ παρουσιάζει ως μέλη της Ολυμπιακής ομάδας για το Τόκιο αθλητές και αθλήτριες που η ΕΙΟ δεν έχει ορίσει ως κατόχους της Ολυμπιακής πρόκρισης. Αντιθέτως μάλιστα τους έχει στη black list.

Βέβαια, τον τελευταίο λόγο για την Ολυμπιακή ομάδα τον έχει πάντα η ΕΟΕ. Αυτή δηλώνει τα ονόματα στη long και στη short list και μάλλον είναι και η πιο δίκαιη σε αντίθεση με την ΕΙΟ όπου έσπευσε με έναν αγώνα να δώσει πρόκριση στα RSX των γυναικών (ορθώς) αλλά συνεχίζει να ταλαιπωρεί Μάντη – Καγιαλή, Καραχάλιου και Μιτάκη γιατί έχουν εκφράσει απόψεις που δεν αρέσουν στη διοίκηση της ΕΙΟ.

  • Και μιλάμε για ένα πλήρωμα που είναι χάλκινοι Ολυμπιονίκες, την Καραχάλιου που είναι Νο2 στον κόσμο και τον Μιτάκη που διεκδικεί και αυτός μετάλλιο. Τρεις ελπίδες για διάκριση που πριν βρεθούν αντιμέτωποι με αντιπάλους στην Ενοσίμα, πρέπει να κερδίσουν τους… Εφιάλτες.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες