Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Προεδρική παραπληροφόρηση

Published

on

Μετά από διάστημα αποχής δημοσίων τοποθετήσεων, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος εμφανίστηκε με γραπτή τοποθέτηση στο επίσημο site της ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη που είναι προς ψήφιση και μάλλον (;) πιάστηκε αδιάβαστος.
Στη δήλωση του ο Κώστας Παναγόπουλος αναφέρεται σε σοβαρές κυρώσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής προς την Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έχει εξαιρετική σχέση με τον «αθάνατο» Σπύρο Καπράλο και μπορεί να ενημερωθεί επακριβώς για το τι ισχύει. Η ΔΟΕ δεν μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις στην Ελλάδα για οτιδήποτε συμβαίνει στις εθνικές ομοσπονδίες. Αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο οι παγκόσμιες ομοσπονδίες. Η ΔΟΕ όπως έχει πει και ο στενός συνεργάτης του κυρίου Παναγόπουλου, Βασίλης Σεβαστής, είναι για την ΕΟΕ και μόνο.
Οσον αφορά στην αναφορά του προέδρου του ΣΕΓΑΣ για την εμπλοκή επιχειρηματιών με τις ομοσπονδίες μάλλον ξεχνά ότι και ο ίδιος είναι επιχειρηματίας. Περί στοιχηματισμού τί εννοεί; Τους Ολυμπιονίκες που έχουν άδεια ΠΡΟ-ΠΟ;
Η δήλωση αυτή αφορά τον ίδιο; Κάνει επίθεση τον εαυτό του ή μήπως σε άλλους ομοσπονδιάρχες που έχουν οικογενειακή δραστηριότητα στον τομέα του αθλητικού εξοπλισμού και μάλιστα είναι βασικοί προμηθευτές των ομοσπονδιών τους…
Εντελώς άστοχη η τοποθέτηση του κυρίου Παναγόπουλου και περισσότερο πρόβλημα δημιούργησε στο μέτωπο κατά της μεταρρύθμισης παρά βοήθησε.
Θα μπορούσε ο ΣΕΓΑΣ με τη νομική υπηρεσία των 200.000 ευρώ το χρόνο, να προσφύγει στο ΣΤΕ και να βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο αλλά εννέα μήνες μετά, ακόμα δεν το έχει πράξει; Γιατί άραγε;

Ακολουθεί η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ:
«Το σχέδιο Νόμου του κ. Αυγενάκη, δεν συνιστά μεταρρύθμιση.  Συνιστά απορρύθμιση. Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλά. Επιλέγω τρεις μόνο, βασικούς, λόγους.
Πρώτον, παραβιάζει βάναυσα ατομικά δικαιώματα και μάλιστα στο χώρο της εθελοντικής προσφοράς, με τις διατάξεις για όριο ηλικίας και αναδρομικότητα στις θητείες. 
Δύο επισημάνσεις: 1. Όταν τον Μάρτιο του 2019, νομοθετήθηκαν οι θητείες, χωρίς αναδρομικότητα, έγιναν αποδεκτές χωρίς καμία αντίρρηση από την ΕΟΕ και το σύνολο των Αθλητικών Ομοσπονδιών. 
2. Στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, το Νοέμβριο, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε στην ολομέλεια ότι αποσύρει την αναδρομικότητα. Το ότι δεν το έπραξε, συνιστά τόσο πολιτικό ζήτημα, όσα και ζήτημα κοινοβουλευτικής τάξης.
Δεύτερον, καταλύει στην πράξη το αυτοδιοίκητο του αθλητισμού. Πέρα από απαράδεκτο θεσμικά, το θέμα δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο κυρώσεων κατά της Ελλάδας από τη ΔΟΕ.
Τρίτο, επιτρέπει την εμπλοκή επιχειρηματικών συμφερόντων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με τη δυνατότητα παρουσίας σε διοικητικές θέσεις ανθρώπων, που σχετίζονται με το αθλητικό στοίχημα, αλλά και την εμπορία αθλητικού εξοπλισμού.
Υπάρχει ακόμα χρόνος να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και να ανατραπούν κρατικοπαρεμβατικής λογικής ρυθμίσεις, που δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία μιας φιλελεύθερης κυβέρνησης».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/