Για έβδομη θητεία εκλέχθηκε πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας χάντμπολ (IHF) ο Αιγύπτιος Χασάν Μουστάφα που θα παραμείνει στη θέση του, τουλάχιστον μέχρι και την ηλικία των 85 ετών.
Ο Μουστάφα εκλέχθηκε πρώτη φορά το 2000 και από τότε μέχρι και το 2029 θα είναι ο επικεφαλής στο άθλημα του χάντμπολ. Ο Μουστάφα συγκέντρωσε 129 ψήφους με το Σλοβένο Φραντς Μπομίνατς να συγκεντρώνει 24, τον Γερμανό Γκενρτ Μπούτζεκ 20 και τον Ολλανδό Ταρκ Ντε Λάνγκε μόλις τρεις.
Συνολικά ψήφισαν 176 χώρες – μέλη και ήταν η πρώτη φορά που ο Μουστάφα είχε αντίπαλο στις εκλογές μετά από τρεις εκλογικές διαδικασίες άνευ αντιπάλου.
Μετά τις εκλογές (που έγιναν στο Κάιρο), υπήρχε στην ατζέντα συζήτηση για την επιστροφή Ρωσίας και Λευκορωσίας στις διεθνείς διοργανώσεις, ωστόσο η συζήτηση αναβλήθηκε για την ερχόμενη άνοιξη.