Connect with us

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πρώην πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας σε κύκλωμα απάτης με αυτοκίνητα

Published

on

Η είδηση κυκλοφορούσε εβδομάδες και πλέον έχει διασταυρωθεί. Πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ), είναι μέλος κυκλώματος που εξαπατούσε ποδοσφαιριστές εισπράττοντας μεγάλες προκαταβολές προκειμένου να τους πουλήσουν… αόρατα super cars.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Φρίξου Δρακοντίδη στο «Πρώτο Θέμα» κατονομάζει πρώην μέλος της διοίκησης της ΕΟΠ, ως έναν εκ των δύο δραστών που συνολικά εξαπάτησε 30 υποψήφιους αγοραστές πολυτελών αυτοκινήτων, στην πλειοψηφία τους ποδοσφαιριστές της σούπερ λιγκ, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει πως μεταξύ των θυμάτων είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΙΠ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «παραμύθιαζαν» γνωστούς ποδοσφαιριστές και συγγενείς τους να δίνουν παχυλές προκαταβολές, για ν’ αποκτήσουν σε χαμηλή τιμή το αυτοκίνητο των ονείρων τους.

Μάλιστα αναφέρεται ότι διευρύνεται ο κύκλος των θυμάτων της εταιρείας εκτελωνιστών με έδρα την Πάτρα, που κατηγορείται ότι σε συνεργασία με γνωστό αθλητικό παράγοντα της πόλης, ο οποίος λειτουργούσε ως μεσάζων, έταζαν πολυτελή οχήματα και supercars σε ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, γιατρούς και άλλους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι με την απατηλή υπόσχεση ότι «τα οχήματα έρχονται από τη Γερμανία αφού προηγηθεί συνεννόηση με την τράπεζα που τα έχει κατασχεμένα ώστε να τα αποδεσμεύσει» και το δέλεαρ ότι «γι’ αυτό η τιμή θα είναι αισθητά χαμηλότερη», έδιναν γενναίες προκαταβολές, όμως τα αυτοκίνητα δεν έφταναν ποτέ στον αγοραστή.

Μάλιστα, το κύκλωμα της απάτης για να κάνει τα θύματα να νιώθουν πιο «ασφαλή», δεχόταν τις περισσότερες προκαταβολές μέσω τραπεζικών καταθέσεων, οι οποίες βέβαια στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και τα θύματά τους όχι μόνο δεν πήραν τα οχήματα που παρήγγειλαν, αλλά ούτε καν τις προκαταβολές που έδωσαν, αφού ακολούθως οι εκτελωνιστές τα έριχναν στον μεσάζοντα και ο μεσάζων, με το πρόσχημα ότι «δεν λάμβανα εγώ τα χρήματα», στους εκτελωνιστές.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, νομικός εκπρόσωπος 30 εξαπατημένων πελατών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, και τα ονόματα γνωστών ποδοσφαιριστών, έκανε λόγο για μια πρωτοφανή υπόθεση απάτης για την οποία χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή μηνύσεων κατά των δύο δραστών.

Οι δύο εγκαλούμενοι είχαν βγάλει φήμη στην αγορά αυτοκινήτου ότι έχουν άκρες στη Γερμανία με μεγάλες τράπεζες που διαθέτουν στοκ κατασχεμένων πολυτελών αυτοκινήτων, τα οποία δύνανται να αποδεσμεύσουν σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές και να τα εκτελωνίσουν στην Ελλάδα… ως ιστορικά. Τα θύματα υποστηρίζουν στη μήνυσή τους ότι πρώτα ήρθαν σε επαφή με τον πρώην παράγοντα της ελληνικής πυγμαχίας, ο οποίος τους συνέστησε τον δεύτερο εγκαλούμενο ως τον εκτελωνιστή που θα προέβαινε σε όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες για τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων και την παράδοσή τους στους πελάτες «με το κλειδί στο χέρι».

Ενα από τα πρώτα θύματά τους ήταν ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Αρη Θεσσαλονίκης Γιώργος Δεληζήσης. Ο ποδοσφαιριστής ήρθε σε συνεννόηση με τους δυο στις αρχές Ιανουαρίου 2021. Ζήτησε να του βρουν ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes C200 AMG, 4Matic, full extra, χρονολογίας 2019 και κατέβαλε 14.000 ευρώ ως προκαταβολή. Δύο μήνες μετά παρήγγειλε και ένα ακόμη αυτοκίνητο, μάρκας BMW X1, αυτόματο, χρονολογίας 2020, το οποίο, όπως του είπαν, κόστιζε 12.500 ευρώ και γι’ αυτό κατέβαλε τα μισά χρήματα ως προκαταβολή.

Επιπλέον κατέβαλε 14.000 ευρώ ως προκαταβολή για την παραγγελία ενός τρίτου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή, ο πρώην παράγοντας της πυγμαχίας τού είχε αναλύσει τη διαδικασία με την οποία θα εισήγε τα αυτοκίνητα, τονίζοντας πως εκείνος είχε μεγάλες διασυνδέσεις και με διευθυντικά στελέχη στο εξωτερικό, ιδίως στη Γερμανία αλλά και στο Ντουμπάι.

Ο ποδοσφαιριστής του Αρη μίλησε στους συμπαίκτες του για την παραγγελία του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και άλλοι ποδοσφαιριστές. Ενας εξ αυτών, όπως αναφέρει στη μήνυση του ο Γιώργος Δεληζήσης, ήταν ο Εργκους Κάτσε. Ο διεθνής Αλβανός ποδοσφαιριστής που φέτος αγωνίζεται με την ομάδα του Βόλου, σύμφωνα με τον Δεληζήση, παρήγγειλε κι αυτός ένα αυτοκίνητο αντί 70.000 ευρώ, η αξία του οποίου στην Ελλάδα είναι 130.000 ευρώ. «Κατέβαλε προκαταβολή 20.000 ευρώ, αλλά το αυτοκίνητο δεν ήρθε ποτέ.

Η επιστροφή χρημάτων έγινε μετά από σχεδόν έναν χρόνο με πολλά τηλεφωνήματα δικά μου και του Εργκους σε καθημερινή βάση», τονίζει στη μήνυσή του ο Δεληζήσης.

Ούτε, όμως, ο ίδιος κατάφερε να παραλάβει την BMW X1 M packet που είχε παραγγείλει μέσω των δύο εγκαλούμενων. Υποτίθεται ότι θα το αγόραζε στην εξαιρετική τιμή των 12.500 ευρώ, έδωσε τα μισά ως προκαταβολή, όμως το αυτοκίνητο δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του. «Στην αρχή μού έλεγαν ότι φταίει το τελωνείο, μετά η πανδημία κι ένα σωρό άλλες δικαιολογίες που θα χρειάζονταν αρκετές σελίδες για να τις μνημονεύσω. Η ουσία είναι ότι τα αυτοκίνητα που είχα συμφωνήσει να αγοράσω δεν ήρθαν ποτέ στην κατοχή μου», προσθέτει.

Ο δικηγόρος Πασχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί εξαπατημένους πελάτες του κυκλώματος απάτης με τα εισαγόμενα αυτοκίνητα, εκτιμά ότι «η λεία του κυκλώματος είναι ανυπολόγιστη» και πως πρόκειται για υπόθεση «με πολλές προεκτάσεις δεδομένου ότι ανακύπτουν συνεχώς νέα θύματα και η λίστα των προσώπων που εξαπατήθηκαν μεγαλώνει διαρκώς».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κύκλωμα της απάτης με τα supercars είχε φτάσει στο σημείο να «πουλάει» σε ενδιαφερόμενους πελάτες πολυτελέστατα τροχόσπιτα αξίας 150.000 ευρώ σαν κι αυτά που κυκλοφορούν στους επαρχιακούς δρόμους των ΗΠΑ και τα οποία ίσως έχετε θαυμάσει μέσα από σχετικές εκπομπές στην τηλεόραση.

Δύο ευυπόληπτοι επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη παρήγγειλαν τροχόσπιτα μάρκας Concorde τύπου Liner, έδωσαν παχυλές προκαταβολές της τάξεως των 20.000 ευρώ, όπως και οι ποδοσφαιριστές, όμως τα οχήματα δεν έφτασαν ποτέ στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπό τους Ανδρέα Ταγαράκη, οι εντολείς του έχουν ήδη προσφύγει με μηνύσεις κατά των υπαιτίων, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σημαντικών χρηματικών ποσών που έλαβαν ως προκαταβολές, ενώ έχουν στραφεί και με αγωγές αποζημίωσης εις βάρος τους για την ταλαιπωρία που υπέστησαν επί σχεδόν δύο χρόνια.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/