Connect with us

TOP

Πρωταθλητισμός με πατέντες

Published

on

Με ένα ποδήλατο απαρχαιωμένο και προπονήσεις στην εθνική οδό η Αργυρώ Μηλάκη και η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη κρατάνε στις πλάτες τους την ποδηλασία ΑμεΑ.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Σε πείσμα των καιρών η Αργυρώ Μηλάκη και η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη προσπαθούν και καταφέρνουν να κρατήσουν την ποδηλασία ΑμεΑ σε υψηλό επίπεδο. Απόδειξη το πανελλήνιο ρεκόρ και η τέταρτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο που σημείωσαν πριν λίγες ημέρες στο 200άρι πίστας. Αν αναλογιστεί κανείς πως οι δύο πρωταθλήτριες βρίσκονται ακόμα στην αρχή της προετοιμασίας τους, τότε έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται για κάτι σπουδαίο στο άμεσο μέλλον. Η Μηλάκη και η Χαλκιαδάκη εξασφάλισαν από νωρίς την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου θέλουν ένα ακόμα καλύτερο πλασάρισμα από την έκτη θέση που κατέλαβαν στην ποδηλασία δρόμου στο Λονδίνο. Τον Μάρτιο θα έχει προηγηθεί η συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας ΑμΕΑ. Με πολύωρες προπονήσεις οι αθλήτριες προσπαθούν για το καλύτερο αν και πολλές φορές τα προβλήματα τις κουράζουν περισσότερο από την προετοιμασία. «Η νέα σεζόν θα είναι δύσκολη και απαιτητική. Αυτή την περίοδο επικεντρωνόμαστε σε θέματα τεχνικής και προπόνησης. Δυστυχώς όμως αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα κυρίως σε θέμα εξοπλισμού», ανέφερε αρχικά η Μηλάκη στο Sportsfeed και συμπλήρωσε: «Στο επίπεδο που έχουμε φτάσει χρειαζόμαστε εξοπλισμό υψηλού επιπέδου. Εμείς έχουμε πολλές ελλείψεις. Πλέον λειτουργούμε με πατέντες και δημιουργούνται καθημερινά προβλήματα κατά τη διάρκεια των προπονήσεών μας». Οι δυσκολίες που καλούνται να ξεπεράσουν τείνουν να γίνουν ρουτίνα και εστιάζοντας σε συγκεκριμένα προβλήματα η Μηλάκη η οποία είναι οδηγός-πιλότος στο τάντεμ, σημείωσε: «Το ποδήλατο μας είναι απαρχαιωμένο πλέον. Έχει μαλακώσει ο σκελετός και όταν βάζουμε δύναμη πετάει τις αλυσίδες με συνέπεια να μην μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις προπονήσεις μας ή ακόμη και να τραυματιστούμε. Δύο φορές έχουμε χτυπήσει άσχημα φέτος γιατί πάνω στην ένταση και όταν η ταχύτητα είναι μεγάλη, αν χάσουμε τελείως τον έλεγχο μπορεί να προκληθεί πτώση ή στην καλύτερη περίπτωση τα γόνατα να χτυπήσουν άσχημα στο τιμόνι. Πολύ πρόσφατο παράδειγμα ήταν την Παρασκευή όταν τρεις φορές αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε για να φτιάξουμε τις αλυσίδες στη διάρκεια της προπόνησης. Για να καταφέρουμε να βγάλουμε την προπόνηση ο προπονητής μας έκανε πατέντα». Ανασταλτικό παράγοντα στη σωστή προπόνηση αποτελούν ακόμα οι τροχοί οι οποίοι σε ένα ποδήλατο τάντεμ απαιτούν αλλαγή κάθε έξι μήνες «αλλά εμείς έχουμε τους ίδιους τροχούς εδώ και μια πενταετία και συνεπώς δεν είναι πλέον λειτουργικοί. Συνεχώς τους επιδιορθώνουμε αλλά ίσα ίσα που βγάζουν μερικές προπονήσεις και χρειάζονται επιδιόρθωση ξανά!», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μηλάκη η οποία καθημερινά μαζί με την Χαλκιαδάκη προπονείται στην εθνική οδό Ηρακλείου και γυμνάζεται στο παγκρήτιο στάδιο.

Κάθε εμπόδιο για καλό
Ωστόσο οι δύο πρωταθλήτριες δεν απογοητεύονται. Έχουν μάθει να τα βάζουν με τις δυσκολίες και κάθε εμπόδιο τις πεισμώνει. Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν το καλοκαίρι στο παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας δρόμου είναι δείγμα της κλάσης τους. «Για εμάς είναι μεγάλη τιμή και δικαίωση το γεγονός πως στην εκδήλωση της 3ης Δεκεμβρίου από την ελληνική παραολυμπιακή επιτροπή και την ομοσπονδία ΕΑΟΜ ΑμεΑ θα τιμηθούμε για τις επιτυχίες μας την περσινή χρονιά και το πρώτο μας μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο, το ίδιο και οι προπονητές μας, Γιώργος Βαρβεράκης και Αθηνά Σιδεράκη», ανέφερε η 23χρονη. «Όλα αυτά σου δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσεις τη σκληρή προσπάθεια για το μέλλον. Σπουδαίο επίσης ρόλο παίζει η υποστήριξη από το σωματείο μας ΑμεΑ Τάλως και κάποιους ανθρώπους που μας στηρίζουν σε αυτή την πορεία και τους ευχαριστούμε πολύ, όπως την εταιρία Transcombi express που είναι ο βασικός χορηγός του σωματείου μας, την Oakley και το κατάστημα Maglaris bikes και Fuji Greece. Με τη βοήθεια αυτών αλλά και ανώνυμων ανθρώπων που εκτιμούν και αναγνωρίζουν την προσπάθεια και τους υψηλούς στόχους μας, προσπαθούμε να διορθώσουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις για να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις του αθλήματος και να έχουμε ίσες ευκαιρίες για διάκριση στο μεγάλο μας στόχο, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Επίσης η συμπαράσταση του Τύπου και η προβολή των επιτυχιών μας είναι σημαντική στο να έχουμε ανταπόκριση από τον κόσμο και κάποιοι χορηγοί να έρθουν στο χώρο των αθλητών με αναπηρία», πρόσθεσε. Το δίδυμο Μηλάκη-Χαλκιαδάκη θα μπει σε αγωνιστικό ρυθμό τον Ιανουάριο όταν θα αρχίσει να παίρνει μέρος σε διεθνείς αγώνες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/