Connect with us

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Ψάρρα: «Δεν υπάρχει στήριξη από πουθενά»

Published

on

Η Ευαγγελία Ψάρρα επιθυμεί να γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα έχει συμμετάσχει 7 φορές στην καριέρα της σε Ολυμπιακούς και η πρώτη τοξοβόλος στην ιστορία τους αθλήματός της. Όμως η απουσία στήριξης από τους διάφορους φορείς δυσκολεύει περισσότερο το όνειρό της και θα χρειαστεί να βασιστεί στις δικές της δυνάμεις.

Όχι μόνο θέλει να είναι μέλος της ελληνική αποστολής που θα ταξιδέψει στο Παρίσι το 2024, αλλά η Ευαγγελία Ψάρρα θέλει να το κατορθώσει πλάι στην κόρη της, Μαρία Νασούλα, και να αγωνιστούν μαζί στο ομαδικό της τοξοβολίας. Όμως, όπως ακούμε μερικές φορές στην σκοποβολή και σε άλλα αθλήματα, έτσι και στην τοξοβολία οι αθλητές και οι αθλήτριες δεν έχουν βοήθεια. «Η προετοιμασία συνεχίζεται αλλά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε αθλητής σήμερα. Η αλήθεια σε ένα άθλημα σαν το δικός μας δεν υπάρχει στήριξη από πουθενά, δεν υπάρχει βοήθεια από χορηγούς, οπότε δυσκολεύουν τα πράγματα όσον αφορά τον εξοπλισμό και τα ταξίδια. Και η ομοσπονδία δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάτι», δήλωσε η Ψάρρα στο Sportsfeed και συμπλήρωσε: «Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι από την ομοσπονδία σε ότι αφορά το αγωνιστικό πρόγραμμα, εκτός από τους αγώνες που θα γίνουν στο εξωτερικό, στον πρώτο από τους οποίους θα σταλεί πλήρη ομάδα ανδρών και γυναικών. Για όλους τους υπόλοιπους δεν έχουμε κάτι δεδομένο και σίγουρο. Θεωρώ στο τέλος δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει η αγωνιστική προετοιμασία και πηγαίνουμε στα τυφλά».

Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες, ανεξαρτήτως του αθλήματός τους, φτιάχνουν το πρόγραμμα των αγώνων τους για να διεκδικήσουν το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων και η Ψάρρα γνωρίζει ποιες είναι οι σημαντικές διοργανώσεις για φέτος: «Ο αγώνας γκραν πρι της Βρετανίας που θα γίνει τον Απρίλιο δίνει κάρτες πρόκρισης για τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Ιουνίου. Μέχρι στιγμής έχουμε ήδη μια κάρτα γυναικών που κερδίσαμε με την κόρη μου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στους ευρωπαϊκούς αγώνες δίνεται μια κάρτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε είναι μια διοργάνωση που θα πρέπει να είμαστε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλα δύο γκραν πρι και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο οποίο πιστεύω ότι θα στείλουμε ομάδα, ιδίως επειδή θα δοθούν ομαδικές προκρίσεις για το Παρίσι και είναι απαραίτητο να πάμε. Ο ιδανικός στόχος για το 2023 θα ήταν να κερδίσουμε μια κάρτα για τους Ολυμπιακούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ώστε να εξασφαλιστεί από φέτος η θέση».

Τα εμπόδια που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά εξαιτίας της απουσίας στηριγμάτων της δημιουργούν ένα παράπονο σε συνδυασμό με όλα όσα έχει προσφέρει και το παράπονο αυτό είναι εμφανές στα λόγια της: «Το ηθικό και η ψυχολογία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς υπάρχει όπως πάντα, αλλά λόγων των προβλημάτων που υπάρχουν αισθάνομαι ότι προσπαθώ να κάνω κάτι σπουδαίο για μένα και την χώρα μου και δεν έχω την κατάλληλη στήριξη που θα μπορούσα να έχω για να το πετύχω αυτό. Φέτος στην ομοσπονδία έφεραν έναν καινούριο προπονητή από την Κορέα, ο οποίος μένει στην Αθήνα και δυστυχώς με έχει δει μόνο τέσσερις φορές σε τράιαλς που μου ζητήθηκε να κάνω στην Αθήνα. Από τότε παίρνω μόνο κάποια προγράμματα με το πόσες βολές να ρίξω αλλά αυτό για μένα δεν είναι προπόνηση. Συνεχίζω και προπονούμαι με τον δικό μου προπονητή, το συμβόλαιό του δεν το ανανέωσαν όμως, οπότε αυτό είναι δύσκολο για εμάς γιατί παρ’ όλο που είναι σύζυγός μου και συνεχίζουμε να κάνουμε μαζί προπόνηση δεν έχει την υπόσταση του προπονητή μου στον εξωτερικό ή στην Εθνική ομάδα».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!