Ένα ρεκόρ που κρατούσε σχεδόν 16 χρόνια καταρρίφθηκε στο ΟΑΚΑ τη 2η ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος ηλικιακών κατηγοριών στην κολύμβηση.
Η Σοφία Καραγιαννάκη της Κολυμβητικής Ενωσης Κοζάνης ολοκλήρωσε το 50αρι πρόσθιο σε 32.17 για να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων που ήταν 32.26, το οποίο είχε η Μαρία Μιχαλάκα από τις 22 Νοεμβρίου 2009, στη Θεσσαλονίκη.
Η 16χρονη κολυμβήτρια με το πανελλήνιο ρεκόρ έκανε ένα… αποχαιρετιστήριο δώρο στον προπονητή της, Μάρκο Μανταλούφα, ο οποίος μετά από αυτούς τους αγώνες αποχωρεί από το χώρο τον οποίο υπηρέτησε για 48 χρόνια.
Το δεύτερο πανελλήνιο ρεκόρ της ημέρας σημειώθηκε στη μεικρή 4Χ100μ μεικτή όπου η τετράδα του Ωκεανού, αποτελούμενη από τον Νίκο Γιώτη, την Αλεξάνδρα Δοξιάδη, τον Γιώργο Κάλανδρο και τη Γαβριέλλα Ανδριανοπούλου, τερμάτισε σε 4:05.58 και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων – κορασίδων που ήταν 4:05.66 και είχε ο ΑΣΚ Ντερή (Ιωάννα Παζαϊτη, Αρετή Ζαρμπούτη, Αγγελος Ζωγραφάκης, Στράτος Πατσουρέας) από την αντίστοχη διοργάνωση του 2023 (15/7), πάλι στο ΟΑΚΑ.