Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο3) και ο Φλάβιο Κομπόλι (Νο14) είναι οι δυο φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός 2026, σε έναν τελικό όπου ο νικητής θα κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην καριέρα του.
Ο 29χρονος Ζβέρεφ έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από έναν πολυπόθητο τίτλο γκραν σλαμ, καθώς νίκησε τον 20χρονο Γιάκουμπ Μένσικ (Νο 27) με 3-1 (7-5, 6-2, 3-6, 6-3) για να φτάσει ξανά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Ο Ζβέρεφ, ο οποίος έχει χάσει τρεις μεγάλους τελικούς (αμερικάνικο όπεν 2020, Ρολάν Γκαρός 2024 και όπεν Αυστραλία 2025), θα αντιμετωπίσει τον Φλάβιο Κομπόλι ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό άνευ αγώνα καθώς ο Ματέο Αρνάλντι αποσύρθηκε λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη του έναρξη.
Ο ιταλικός εμφύλιος που είχε διαμορφωθεί στα ημιτελικά ματαιώθηκε, καθώς ο Ματέο Αρνάλντι δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί λόγω ίωσης, δίνοντας άδοξο τέλος στο σπουδαιότερο τουρνουά της καριέρας του, στη διάρκεια του οποίου έπαιξε πολλά μαραθώνια” εξοντωτικά ματς.
Με αυτόν τον τρόπο, ο έτερος Ιταλός, Φλάβιο Κόμπολι, που επίσης βιώνει τις μεγαλύτερες στιγμές της πορείας του, θα βρεθεί στον τελικό με αντίπαλο τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.