Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Σε περιπέτειες η βαλκανική ομοσπονδία στίβου, προσφεύγει στην AIU η Τουρκία

Published

on

Σε άσχημες περιπέτειες όπως φαίνεται μπαίνει η βαλκανική ομοσπονδία του στίβου καθώς το βαλκανικό κογκρέσο που έγινε χθες στο Βελιγράδι αμέσως μετά από αυτό της ευρωπαϊκής, ήταν εκρηκτικό και διακόπηκε με την αποχώρηση της Τουρκίας και άλλων επτά χωρών.

Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στην γειτονική χώρα, η Τουρκία κατήγγειλε ενώπιον των παρισταμένων τον Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς για καταστρατήγηση του καταστατικού και παρατυπίες για τις οποίες θα πρέπει να επιληφθεί η Athletics Integrity Unit της World Athletics.

Παρουσία του προσφάτως εκλεγμένου προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ αλλά και του μέλους του ΔΣ της παγκόσμιας ομοσπονδίας Ραούλ Τσαπάδο ως εκπροσώπου του Σεμπάστιαν Κόου, ο συμ-πρόεδρος της βαλκανικής ομοσπονδίας και πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας Φατίχ Σιντιμάρ, έθεσε το ερώτημα γιατί στο συνέδριο μετέχουν 22 χώρες ενώ σύμφωνα με το καταστατικό της βαλκανικής τα μέλη είναι μόνο 17. Ο Καραμαρίνοφ που μετείχε πήρε το λόγο και ζήτησε να μην δοθεί συνέχεια καθώς είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και δεν πρέπει να μείνουν στο τυπικό, αφήνοντας άφωνους άπαντες με την τοποθέτησή του.

Ακολούθησε η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου όπου ο Σέρβος Μπράνκοβιτς επικράτησε του Τούρκου Σιντιμάρ με 12-8. Όπως αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα με δήλωση του προέδρου Σιντιμάρ, ο Μπράνκοβιτς κι ενώ η διαδικασία της εκλογής των αντιπροέδρων συνεχιζόταν πήρε τον λόγο και ζήτησε να μην γίνει εκλογή αλλά ορισμός(!) των αντιπροέδρων από τον ίδιο, προτείνοντας τον Σιντιμάρ ως α’ αντιπρόεδρο και τον Κράστεφ από την Βουλγαρία ως β’ αντιπρόεδρο…

Αυτή η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση του Σιντιμάρ που κατήγγειλε τον Μπράνκοβιτς για αντικαταστατική λειτουργία υπό τις ευλογίες του Καραμαρίνοφ και απαίτησε να γίνει ψηφοφορία όπως ορίζει η εκλογική διαδικασία, αφού σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη υπήρχαν δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι που είχαν καταθέσει την αίτησή τους έως τις 9 Απριλίου όπως προβλεπόταν και ήταν από την Ρουμανία (Σάντου) και από την Ελλάδα (Παπακώστας).

Ο πανικός που ακολούθησε προκάλεσε την διακοπή του κογκρέσου και την αποχώρηση των οκτώ χωρών, ενώ παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να επιστρέψουν οι οκτώ στην αίθουσα αυτό δεν κατέστη δυνατό και όπως αναφέρουν οι Τούρκοι δεν γνωρίζουν αν το συνέδριο συνεχίστηκε, καθώς δεν μπορεί να αναγνωριστεί μία διαδικασία στην οποία συμμετείχαν και ψήφισαν χώρες που δεν είναι μέλη και πλέον η υπόθεση θα περάσει στην Athletics Integrity Unit, αν φυσικά οι Τούρκοι προχωρήσουν στην επίσημη καταγγελία που αναφέρει το δημοσίευμα.

Πρόκειται για αναμφίβολα θλιβερά γεγονότα για τον χώρο του στίβου που ξεκίνησαν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, όπου κι εκεί έγινε καταστρατήγηση καταστατικού όταν 24 ώρες πριν το συνέδριο ο Καραμαρίνοφ άλλαξε την εκλογική διαδικασία χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση του ΔΣ όπως κατήγγειλαν αρνούμενοι την αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι, Ούγγρος Μάρτον Γκιουλάι και Φινλανδός Άντι Πιλακόσκι.

Στη συνέχεια σύμφωνα πάλι με το τούρκικο δημοσίευμα, ο Καραμαρίνοφ προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του στην προεδρία της ευρωπαϊκής, ήρθε σε συμφωνία με Γερμανία, Ιταλία, Σλοβακία, Γιβραλτάρ και «άδειασε» τους δικούς του υποστηρικτές και συνεργάτες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ρουμανία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και το Ισραήλ, με συνέπεια όχι μόνο να βρεθούν όλοι τους εκτός ΔΣ αλλά και να λάβουν πολύ λιγότερες ψήφους από αυτές που αναμενόταν.

Όλα αυτά βέβαια όσο ανήθικα και αν θεωρούνται είναι μέρος του εκλογικού παιχνιδιού, όπου στο βωμό της προσωπικής εκλογής ο Βούλγαρος είναι σαφές πως θυσίασε τους πάντες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/