Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ 2025: Ανίκητος ο Βέλμπροκ, χαμηλά οι ελληνικές συμμετοχές

Published

on

Τα ατομικά αγωνίσματα της μαραθώνιας κολύμβησης ολοκληρώθηκαν με με τον Φλόριαν Βέλμπρουκ (Γερμανία) να κατακτά ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο κάνοντας το 3/3 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης, όπου τα μέλη της ελληνικής αποστολής δεν κατάφεραν να διακριθούν.

Το αγώνισμα των νοκ άουτ σπριντ (νέο στο πρόγραμμα) των 3χλμ ήταν το τελευταίο ατομικό στη διοργάνωση (υπάρχει και η μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ1500). Ο Άλκης Κυνηγάκης κατάφερε να περάσει στον ημιτελικό κολυμπώντας το πρώτο 1500αρι σε 17:08.20, ως όγδοο από τους 10 που πήραν την πρόκριση. Στην ίδια σειρά, ο 16χρονος Κωνσταντίνος Χουρδάκης ήταν 12ος με 17:10.30.
Στο 1000αρι του ημιτελικού κολύμπησε σε 11:35.80 για να ολοκληρώσει στη 18η θέση και να μείνει εκτός.
Στο 500αρι του τελικού, ο Φλόριαν Βέλμπροκ (Γερμανία) ήταν ο ταχύτερος με 5:46.00 και πήρε το χρυσό (το τρίτο του στη διοργάνωση). Δεύτερος ήταν ο Ούγγρος Νταβίντ Μπέτλεμ με 5:47.70 και τρίτος ο Γάλλος Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ με 5:51.10.
Στις γυναίκες, η Γεωργία Μακρή αγωνίσθηκε στη δεύτερη σειρά και κατάφερε να προκριθεί ως 10η κολυμπώντας τα 1.500μ σε 18:36.80. Στον ημιτελικό ήταν 19η.
Το χρυσό κατάκτησε η Γιαπωνέζα Ιτσίκα Κατζιμότο κολυμπώντας σε 6:19.30 και την ακολούθησε η Ιταλίδα Τζενέρβα Ταντεούτσι σε 6:21.90 ενώ στην τρίτη θέση έμεινε η Μοέσα Τζόνσον (Αυστραλία) με 6:23.10 χάνοντας έτσι το 3/3 μετά τις νίκες της σε 5χλμ και 10χλμ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr