Κόντρα στην Ιαπωνία τα ξημερώματα της Τρίτης (05:35, ΕΡΤ1) θα ολοκληρώσει η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Σιγκαπούρης, ωστόσο η σκέψη των παικτριών του Χάρη Παυλίδη είναι ήδη στα δύο επόμενα παιχνίδια.
Κόντρα στην Ιαπωνία, η Εθνική δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και ο Παυλίδης θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες. Ο αγώνας θα είναι προπονητικού χαρακτήρα (αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο) καθώς η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων είναι μεγάλη.
Ο σημαντικός αγώνας για την Εθνική είναι την Πέμπτη κόντρα στη Γαλλία για την είσοδο στα προημιτελικά. Η λογική λέει πως η ομάδα του Χάρη Παυλίδη, ούτε με τις Γαλλίδες θα αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο αγώνας κλειδί είναι με την Αυστραλία. Η αργυρή Ολυμπιονίκης του Παρισιού νίκησε σχετικά εύκολα την Ιταλία (19-15) στο ντέρμπι του 1ου ομίλου και έδειξε ότι είναι μέσα στις διεκδικήτριες ομάδες για μία θέση στο βάθρο.
Η Εθνική θα χρησιμοποιήσει τα παιχνίδια με Ιαπωνία και Γαλλία για να βρεθεί όσο πιο έτοιμη κόντρα στον πρώτο της… τελικό στη διοργάνωση καθώς η αναμέτρηση με την Αυστραλία θα κρίνει αν η παρουσία της Εθνικής στη Σιγκαπούρη θα είναι πετυχημένη ή όχι.
Το πανόραμα της υδατοσφαίρισης γυναικών
1ος όμιλος – 3η αγωνιστική
Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία
Ιταλία – Σιγκαπούρη
Βαθμολογία
1. Αυστραλία 6 (53-17)
2. Νέα Ζηλανδία 3 (31-21)
3. Ιταλία 3 (29-28)
4. Σιγκαπούρη 0 (9-56)
2ος όμιλος – 3η αγωνιστική
Αργεντινή – ΗΠΑ
Κίνα – Ολλανδία
Βαθμολογία
1. ΗΠΑ 6 (26-16)
2. Ολλανδία 3 (34-17)
3. Κίνα 3 (36-24)
4. Αργεντινή 0 (15-54)
3ος όμιλος – 3η αγωνιστική
Ελλάδα – Ιαπωνία
Ουγγαρία – Κροατία
Βαθμολογία
1. Ουγγαρία 6 (43-22)
2. Ελλάδα 3 (40-17)
3. Ιαπωνία 3 (38-45)
4. Κροατία 0 (19-56)
4ος όμιλος – 3η αγωνιστική
Νότια Αφρική – Γαλλία
Βρετανία – Ισπανία
Βαθμολογία
1. Ισπανία 6 (46-10)
2. Βρετανία 6 (24-12)
3. Γαλλία 0 (15-35)
4. Νότια Αφρική 0 (7-35)