Τον τελευταίο της αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης δίνει αύριο στις 12:35 η Εθνική ανδρών κόντρα στη Σερβία, στην αναμέτρηση που θα κρίνει ποιος θα φύγει με άδεια χέρια από τη Σιγκαπούρη καθώς ο νικητής θα έχει στις αποσκευές του το χάλκινο μετάλλιο.
H ομάδα του Θοδωρή Βλάχου διεκδικεί το 5ο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα έχοντας στη συλλογή της ένα αργυρό (2023) και τρία χάλκινα (2005, 2015, 2022).
Η Εθνική έχει χάσει μικρό τελικό το 2003 κόντρα σε Σερβία / Μαυροβούνιο (ήταν ενωμένοι τότε) με 5-3 και το 2017 πάλι από τη Σερβία (χωρίς Μαυροβούνιο αυτή το φορά) με 11-8.
Εκτός από τους δύο χαμένους μικρούς τελικούς, η Εθνική χρωστά κάτι στου Σέρβους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τότε που ηττήθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτα του προημιτελικού με γκολ από το κέντρο και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει μέχρι τον τελικό.
Η Εθνική καλείται να συνέλθει από την ψυχολογική κατάρρευση που υπέστη μετά τον ημιτελικό με την Ισπανία και να τα δώσει όλα κόντρα για να μην επιστρέψει στην Ελλάδα με άδεια χέρια, όπως τόνισε και ο Θοδωρής Βλάχος.
Από την άλλη, η Σερβία δε είναι η πανίσχυρη ομάδα της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά παραμένει μία πολύ καλή ομάδα, που της αρέσει το σκληρό παιχνίδι. Οι αναμετρήσεις με την Ελλάδα, συνήθως είναι επεισοδιακές και οι αποβολές πάνε… σύννεφο. Αυτή τη στιγμή ωστόσο, η Εθνική είναι καλύτερη ομάδα και δικαιούται το χάλκινο μετάλλιο που παρά την απογοήτευση για τον αποκλεισμό από τον τελικό, θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία.