Connect with us

INTERVIEW

Συνδυασμός με… Σοφία

Published

on

Πρωταθλήτρια του αλπικού σκι, διεθνής διαιτητής του χάντμπολ, αλλά και δημοτική σύμβουλος με ενεργή συμμετοχή στα κοινά της αγαπημένης της Νάουσας! Η πολυσύνθετη Σοφία Ράλλη είναι αναμφίβολα μία ξεχωριστή περίπτωση αθλήτριας και η συμμετοχή της στους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι αποτελεί την καλύτερη απόδειξη.

συνέντευξη στον Νίκο Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Σοφία, αυτοί είναι οι δεύτεροί σου Ολυμπιακοί Αγώνες, μετά από εκείνους του Βανκούβερ. Τι σημαίνει αυτή η συμμετοχή για εσένα;
Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν και κατά κύριο λόγο την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ομοσπονδία μου και την οικογένειά μου, που συνετέλεσαν ώστε να φτάσω για δεύτερη φορά στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Το όνειρο κάθε αθλητή είναι να φτάσει στο συγκεκριμένο επίπεδο και να μπορέσει να πραγματοποιήσει το στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό του. Νιώθω υπερήφανη γι’ αυτό.

Συμμετέχοντας στην τελετή έναρξης, μου δημιουργήθηκε αυτόματα δέος, περηφάνια και συγκίνηση, όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ. Το να είσαι Έλληνας δεν αλλάζει και η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού είναι το να βγαίνεις πρώτος σε μια τέτοια διοργάνωση.

Πώς σου φαίνεται ως τώρα η διοργάνωση από πλευράς εγκαταστάσεων, ατμόσφαιρας κ.λ.π.;
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που διεξάγονται ανά τέσσερα χρόνια και κάθε χώρα επιθυμεί να εντυπωσιάσει. Έτσι σ’ αυτούς τους Ολυμπιακούς στο Σότσι, σε σχέση με την προηγούμενη Ολυμπιάδα (Βανκούβερ 2010), επενδύθηκαν πάρα πολλά χρήματα κι αυτό είναι φανερό από τις εγκαταστάσεις. Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά Ολυμπιακές εγκαταστάσεις για τα αθλήματα, κατασκευάστηκαν νέοι δρόμοι και δημιουργήθηκαν νέα μέσα μεταφοράς. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η επικέντρωση στον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιών, της ηλεκτρικής ενέργειας και των υποδομών μεταφορών υποδομής.

Αλήθεια, τι αισθάνθηκες στην τελετή έναρξης όταν βγήκατε πρώτοι στο Στάδιο;
Η τελετή έναρξης ομολογουμένως είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως και όπως γνωρίζουμε οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν από τη χώρα μας. Συμμετέχοντας σ’ αυτή, μου δημιουργήθηκε αυτόματα δέος, περηφάνια και συγκίνηση, όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ. Το να είσαι Έλληνας δεν αλλάζει και η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού είναι το να βγαίνεις πρώτος σε μια τέτοια διοργάνωση.

Ποια στιγμή ξεχωρίζεις από όλο το σόου που παρακολούθησες;
Όλες οι στιγμές είχαν κάτι το ιδιαίτερο, επρόκειτο για μία αναδρομή στην ιστορία της Ρωσίας. Αυτό όμως που ξεχώρισα είναι η είσοδός μας στη μεγαλειώδη και φαντασμαγορική τελετή έναρξης!

Πες μας λίγα πράγματα για την αγωνιστική σου κατάσταση. Αισθάνεσαι έτοιμη για την ερχόμενη Τρίτη (σ.σ. 18/2);
Θεωρώ πως η κατάστασή μου από φυσικής, τεχνικής και ψυχολογικής πλευράς είναι αρκετά ικανοποιητική. Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένη και συνέχεια προσπαθώ να κάνω την υπέρβαση!

Το 2010 στο Βανκούβερ είχες καταταγεί 47η στο σλάλομ και 53η στο γιγαντιαίο σλάλομ. Πιστεύεις ότι θα βελτιώσεις την επίδοσή σου φέτος;
Σε όλους τους αγώνες σκοπός μου είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι και σε αυτούς τους Αγώνες, με τεράστια ονόματα στην ιστορία του σπορ, θα επιδιώξω το καλύτερο δυνατό για εμένα και τη χώρα μου, και σίγουρα για μια καλύτερη θέση από εκείνες στην προηγούμενη Ολυμπιάδα. Θα ήθελα όμως να σημειώσω ότι το αλπικό σκι έχει διάφορες ατυχίες.

Ποιους αθλητές βλέπεις ως φαβορί για τα μετάλλια;
Σίγουρα όλοι οι αθλητές που βρίσκονται σ’ αυτή τη διοργάνωση είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και επιδιώκουν το μετάλλιο. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες… Πιστεύω όμως ότι τα φαβορί σε αυτήν τη διοργάνωση από τις γυναίκες είναι η Τίνα Μάζε (Σλοβενία), Τζούλια Μανκούζο (Η.Π.Α.), Μαρία Ρις (Γερμανία) και Μικαέλα Σίφριν (Η.Π.Α.), ενώ στους άνδρες οι Τεντ Λίγκετι (Η.Π.Α.), Μποντ Μίλερ (Η.Π.Α.), Φίλιξ Νόιροιτερ (Γερμανία) και Μαρσέλ Χίρσερ (Αυστρία).

Σοφία, είσαι και διεθνής διαιτητής στο χάντμπολ γυναικών, με αναγνώριση σήματος «Young Referees» από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης. Πώς συνδυάζεις τους δύο αυτούς εντελώς διαφορετικούς χώρους;
Σε μία παλιότερη συνέντευξή μου, είχα δηλώσει πως όταν θέλεις κάτι πολύ μπορείς να συνδυάσεις και να τα καταφέρεις. Τίποτα δεν κατακτάται χωρίς στέρηση και κόπο. Το να αναγνωρίζεται η προσπάθειά σου, αρχικά από τον ίδιο σου τον εαυτό, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχοσύνθεσής σου. Έτσι καταφέρνοντας τον συνδυασμό των δύο αυτών χώρων, φανταστείτε την ικανοποίηση του ίδιου μου του εαυτού, ώστε να μπορώ να συνεχίζω.

Ποιο είναι το μεγάλο σου αθλητικό όνειρο;
Το να φτάσεις στη συμμετοχή μίας τέτοιας διοργάνωσης και να μπορέσεις να κατακτήσεις τον στόχο που έχεις θέσει, σαφώς και το να διαγωνίζεσαι με κολοσσούς του αλπικού σκι, φτάνει να είναι ένα όνειρο για μένα. Από’ κει και πέρα, ως αθλητικό όνειρο θα μπορούσα να εκφράσω τη συμμετοχή μου και σε άλλους Ολυμπιακούς Αγώνες, με συνεχή βελτίωση των επιδόσεών μου.

Τέλος, ποιοι είναι οι στόχοι σου για το εγγύς μέλλον;
Όπως αντιλαμβάνεστε από τις παραπάνω απαντήσεις μου, στόχος μου είναι μετά από αυτή τη διοργάνωση το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Πιονγκτσανγκ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/