Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Σκληρή απάντηση Δημότσιου σε Σακοράφα: «Υπάρχουν και όρια, να μην καπηλεύεται το έργο μας στην Θεσσαλία»

Published

on

Την οργή του Στέλιου Δημότσιου προκάλεσε η προσπάθεια της Σοφίας Σακοράφα να κερδίσει τις εντυπώσεις με ψέμματα και καπηλεία της δουλειάς άλλων, καθώς παρουσίασε ως δικές της πρωτοβουλίες έργα που ήδη έχουν γίνει γίνει πράξη εδώ και μήνες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με πρωτοβουλίες του Στέλιου Δημότσιου.

Ασυγκράτητος ο παλιός πρωταθλητής στίβου και νυν μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ πήρε άμεσα θέση με ανακοίνωση που έβγαλε για να παρουσιάσει την αλήθεια και να δώσει σκληρή απάντηση στην Σοφία Σακοράφα, η οποία με επιπόλαια επικοινωνιακά τρικ προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ της.
Χθες που επισκέφτηκε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για εθιμοτυπικούς λόγους, φρόντισε μέσω δελτίου Τύπου που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ να τονίσει την προσπάθειά της για δημιουργία υποδομών στίβου στη Θεσσαλία. Αυτή η παραπληροφόρηση έκανε έξω φρενών το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, Στέλιο Δημότσιο και ο λόγος είναι απλός. Ο παλιός πρωταθλητής του στίβου και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο οποίος με την ιδιότητα του μηχανολόγου μηχανικού, είναι ο υπεύθυνος της περιφέρειας Θεσσαλίας στο κομμάτι των έργων και αυτός που έχει ξεκινήσει πολύ πριν εμφανιστεί η Σακοράφα στον ΣΕΓΑΣ, τον σχεδιασμό και υλοποίηση σημαντικότατων αθλητικών υποδομών με έμφαση το στίβο (το αίμα νερό δε γίνεται) στη Θεσσαλία.

Η αντίδραση του Στέλιου Δημότσιου που τοποθετήθηκε με την ακόλουθη γραπτή δήλωση, αποκαθιστά την τάξη και εκθέτει ανεπανόρθωτα την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ ενώπιον των σωματείων της Θεσσαλίας.

«Ένα γραμμάριο δράσης ισούται με ένα τόνο θεωρίας» (Φριντριχ Ένγκελς, Γερμανός Φιλόσοφος).

«Μία επίσκεψη στη Θεσσαλία ενόψει του πανελληνίου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου που διεξάγεται αύριο στην περιφέρειά μας, αλλά εντελώς απροκάλυπτα χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής ΕΑΣ Θεσσαλίας, αναμενόμενο ήταν να είναι δύσκολη υπόθεση για την κ. Σακοράφα που κακώς πίστεψε ότι μέσω μιας συνάντησης με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό όπου απλά ενημερώθηκε για το έργο που κάνουμε εμείς ως Περιφέρεια στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια, θα την έβγαζε από την δύσκολη θέση να απολογηθεί για την προσβλητική της στάση απέναντι στα σωματεία της Θεσσαλίας.

Όλα όμως έχουν και τα όρια τους και δεν θα της επιτρέψουμε να καπηλευτεί τη δική μας δουλειά και το έργο μας για να το παρουσιάσει έντεχνα και επικοινωνιακά ως δική της πρωτοβουλία, ώστε να μπορέσει να σταθεί απέναντι στα αθλητικά σωματεία της Θεσσαλίας, για να έχει κάτι να πει πως κάνει και για την περιοχή μας. Η κ.Σακοράφα δυστυχώς γι αυτήν έρχεται δεύτερη, ανακοινώνοντας πρωτοβουλίες για την στήριξη του κλασικού αθλητισμού στην Θεσσαλία, που όχι μόνο έχουν ήδη ανακοινωθεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες αλλά που έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες.

Η αλήθεια που δεν θέλησε να πει η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είναι ότι το διεθνές αθλητικό κέντρο στη Λάρισα, έχει προκηρυχθεί και δρομολογηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος ως μελετητής και επιβλέπων αυτού του έργου, η δημοπράτηση του έχει γίνει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχει ολοκληρωθεί πολλούς μήνες πριν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ η κ.Σακοράφα. Είναι ένα διεθνές αθλητικό κέντρο που υλοποιείται με τις προδιαγραφές της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ένα έργο με ΠΥ 1.420.000€ και το οποίο ξεκινάει να υλοποιείται από τις αρχές του 2022.
Είναι όμως κι άλλα μεγάλα αθλητικά έργα που γίνονται στη Θεσσαλία και στα οποία η κ.Σακοράφα έρχεται δεύτερη. Όπως ενημερώθηκε στη συνάντηση, προχωράμε και στην μελέτη για την κατασκευή κλειστού στίβου στη Λάρισα, που είναι ένα άλλο μεγάλο έργο και το οποίο με δική μου πρωτοβουλία ως εντεταλμένου Σύμβουλου υποδομών, αλλά και τη μεγάλη στήριξη και υποστήριξη του Περιφερειάρχη κ.Αγοραστού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει συμπεριλάβει στο τεχνικό της πρόγραμμα εδώ και ενάμιση χρόνο. Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Δήμο Λαρισαίων για την ανεύρεση κατάλληλου χώρου.

Μήπως να αναφερθώ και στα θέματα του αθλητικού εξοπλισμού για τα οποία ο ΣΕΓΑΣ, αν και το οφείλει, δεν προβλέπει στον ετήσιο προϋπολογισμό του ούτε ένα ευρώ; Προ ολίγων ημερών λοιπόν η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρέδωσε αθλητικό εξοπλισμό στα 13 αθλητικά σωματεία στίβου της Θεσσαλίας που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ, αθλητικό υλικό αξίας 24.800 ευρώ και είναι ακριβώς ότι ζητήθηκε από τα ίδια τα σωματεία (βατήρες, εμπόδια, κοντάρια, ακόντια, κλπ.)
Για να μην αναφερθώ στα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου που διοργανώνονται στη Θεσσαλία κάθε χρόνο από δύο και τρία συνολικά με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, που για πρώτη φορά εντελώς απροκάλυπτα η κ.Σακοράφα αγνόησε για τη διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου στα Τρίκαλα.

Ακόμη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατασκευάζει ένα νέο προπονητήριο στίβου παράλληλα με την ανακαίνιση του υπάρχοντος αθλητικού κέντρου του πανεπιστημίου με ΠΥ 1.300.000€.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αποδεικνύεται καλή στη δημιουργία εντυπώσεων και δείχνει μία ικανότητα να καπηλεύεται τον κόπο και το έργο τρίτων, όμως η αλήθεια είναι ότι με προσωπική μελέτη και επίβλεψη, την τελευταία διετία και μόνο έχουν αναβαθμιστεί 70 αθλητικές εγκαταστάσεις στο νομό Λάρισας με ΠΥ 3.000.000€. Οπότε ας μην επικαλείται πρωτοβουλίες της ομοσπονδίας για στήριξη του στίβου στην περιοχή μας.  

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας δεν χρειάζονται καμία υπογραφή πρωτοκόλλων – μνημονίων για να στηρίξουν τον κλασικό αθλητισμό, γιατί ο λόγος, το ήθος και το έργο που έχει εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια και που συνεχίζει, τόσο όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις, όσο και τις αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και η στήριξη των αθλητικών σωματείων, είναι τόσο μεγάλο και πρωτοπόρο, που λειτουργεί ως υπόδειγμα και ακολουθείται από τις άλλες Περιφέρειες αλλά και δήμους της χώρας. Συνεχίζω δρώντας με αυταπάρνηση χωρίς περιττές και ανούσιες θεωρίες.»

Στέλιος Δημότσιος
Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ
Προϊστάμενος Τμ. Εργαστηρίου
Περιφέρεια Θεσσαλίας
ΔΤΕ ΠΕ Λάρισας

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!