Connect with us

TOP

Σκυτάλες στη μνήμη του Βεντίκου και για την υποστήριξη του άτυχου Σαμψάκη

Published

on

Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νεολαίας Πειραιά σε συνεργασία με τον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο Ερμής 1877 και τον Ολυμπιακό ΣΦΠ, προκηρύσσουν τους 4ους αγώνες σκυταλοδρομίας 4×2500μ., 2×5000μ., του αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων, καθώς και των αγώνες παιδικών σκυταλοδρομιών 4×50μ., 4×100μ. με την επωνυμία: “Βίκος Street Relays Πειραιάς 2017”.

Οι αγώνες σκυταλοδρομιών στον Πειραιά που διεξάγονται για 4η συνεχόμενη χρονιά, αποτελούν το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της πόλης και φέτος έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου Τάκη Βεντίκου που πρίν λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή. Ο Βεντίκος υπήρξε ο ιδρυτής και επί 64 χρόνια αγόγγυστος εργάτης του τμήματος κλασικού αθλητισμού του Ολυμπιακού με τον οποίο κατέκτησε 12 πρωταθλήματα Ελλάδας.

Τα φετινά Βίκος Street Relays Πειραιά όμως έχουν ακόμη μία μοναδική ιδιαιτερότητα, αφού διεξάγονται με αποκλειστικό σκοπό την υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση του 17χρονου πρωταθλητή των καταδύσεων Ανδρόγεου Σαμψάκη, ο οποίος μετά το πρόσφατο ατύχημά του υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και τώρα πρέπει να υποβληθεί σε αρκετά πολυέξοδες θεραπείες για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και πάλι.

Η διοργάνωση των σκυταλοδρομιών Πειραιά, είναι ο 8ος φετινός σταθμός και σημαντικότερος της μεγαλύτερης πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου Βίκος Street Relays. Θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στην περιοχή της Μαρίνας Ζέας με εκκίνηση και τερματισμό στο Ρολόϊ του Πειραιά (Πλατεία Κανάρη). Θα είμαστε όλοι εκεί για να τιμήσουμε τη μνήμη του Τάκη Βεντίκου, αλλά και για να συγκεντρώσουμε ένα ποσό και να στηρίξουμε την οικογένεια του 17χρονου άτυχου πρωταθλητή.

 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΕΣ

Κυριακή 19.11.2017: Έναρξη αγώνων 10:00, λήξη αγώνων 13:00

 1. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Εκκίνηση – Τερματισμός: Πλατεία Κανάρη, Μαρίνα Ζέας (Πασαλιμάνι)

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Elite Street Run 10.000μ. (16 ετών και άνω)

Street Relays 2×5000μ. (14 ετών και άνω)

Street Relays 4×2500μ. (12 ετών και άνω)

Kids Relays 4×50μ. (3-5 ετών νήπια)

Kids Relays 4×100μ. (6-12 ετών παιδιά δημοτικού)

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

* Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 4x2500μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2005 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 2x5000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2003 και πριν και στον ατομικό αγώνα 10 χιλιομέτρων, οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2001 και πριν.

* Στους ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομιών υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη και είναι:

α) Ομάδες Ανδρών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιο θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

β) Ομάδες Γυναικών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιο θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

γ) Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).

* Στον ατομικό αγώνα δρόμου τρεξίματος 10 χιλιομέτρων θα βγει ξεχωριστή κατάταξη ανά φύλλο (άνδρες και γυναίκες).

* Στον αγώνα των μίνι παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4x50μ. υπάρχει μία κατηγορία και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2012-2013-2014.

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4x100μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2006 έως 2011. Παιδιά γεννημένα το 2005 θα γίνονται δεκτά μόνο αν είναι ακόμη μαθητές του δημοτικού.

 1. 4. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Όλοι οι αγωνιζόμενοι είτε ανήκουν σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, είτε σε συλλόγους δρομέων, είτε είναι ανεξάρτητοι αθλούμενοι, είτε απλοί πολίτες, είναι ξεκάθαρο και σαφές πως αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οφείλουν να διαθέτουν ιατρική βεβαίωση για την συμμετοχή τους.

Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα των Βίκος Street Relays ανεξαρτήτου ηλικίας, οι οποίοι μαζί με τη δήλωση συμμετοχής (ηλεκτρονική ή έντυπη) αποδέχονται υποχρεωτικά τους παρακάτω όρους που επισυνάπτονται στη φόρμα συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

 1. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΔΩΡΑ

Βραβεύσεις θα γίνουν για τις τρείς πρώτες ομάδες.(1η-2η-3η θέση) κάθε κατηγορίας των Βίκος Street Relays Πειραιά στα 4×2500μ. και στα 2×5000μ

Η πρώτη ανδρική ομάδα, η πρώτη γυναικεία ομάδα, η πρώτη μικτή ομάδα θα πάρει και κύπελλο.

Βραβεύσεις θα γίνουν και στον ατομικό αγώνα τρεξίματος 10χλμ, στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο άνδρα και στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γυναίκα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στα Βίκος Street Relays Πειραιά, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα, καθώς και αναμνηστικό μπλουζάκι το οποίο είναι τεχνικό για τους συμμετέχοντες στα 2×5000μ. και στα 10χλμ.

Τα Βίκος Street Relays 2017 έχουν για πρώτη φορά και χαρακτήρα πρωταθλήματος, γι αυτό και τηρείται κατάταξη ομάδων και ατόμων βάση της οποίας στο τέλος του πρωταθλήματος και της χρονιάς, οι ταχύτερες ομάδες και άτομα κάθε κατηγορίας θα κερδίσουν διάφορα δώρα.

Ήδη σε συνεργασία με τη Νova, Media Partner των αγώνων, ανακοινώθηκε πως η πιο γρήγορη μικτή δυάδα της σειράς των Βίκος Street Relays 2017, θα κερδίσει δύο ετήσιες συνδρομές “Nova Full pack” προσφορά της Nova.

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4×2500μ., τα 2×5000μ. και για τα 10χλμ., γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.relays.gr  από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας, καθώς και με έντυπες φόρμες – εφόσων θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις – στη γραμματεία των αγώνων (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) που θα λειτουργεί στην Πλατεία Κανάρη.

Επιπλέον, δηλώσεις συμμετοχής με έντυπα θα γίνονται δεκτές από Τετάρτη 1 Νοεμβρίου έως και Πέμπτη 16 Νοεμβίου (μέχρι τις 20:00):

α) στον Ο.Π.Α.Ν. Πειραιά, Καραγιώργη Σερβίας 6, Καστέλα (Δημοτικό Κολυμβητήριο)

β) στη γραμματεία των Ι.Ε.Κ. Όμηρος, Αλκιβιάδου 122, τηλ. 210 4190854.

γ) στο κατάστημα Intersport Πειραιά, Εθνικής Αντιστάσεως 25-27, τηλ. 210 4177655

Δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4×100μ., γίνονται με έντυπες φόρμες στη γραμματεία των αγώνων από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο (γονέα, κηδεμόνα, γυμναστή, δάσκαλο, κ.α.) της κάθε ομάδας, είτε με έντυπες φόρμες στη γραμματεία των αγώνων 17-19 Νοεμβρίου (Πλατεία Κανάρη), είτε με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου (24:00, μεσάνυχτα).

 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Διευθυντής Αγώνων και Τεχνικός Υπεύθυνος είναι ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής δρόμων αντοχής όλων των εποχών Παναγιώτης (Νότης) Παπούλιας, που έχει διατελέσει επί σειρά ετών αθλητής του Ολυμπιακού με τα χρώματα του οποίου κατέρριψε και τα πανελλήνια ρεκόρ στους δρόμους 1500μ., 3000μ. και 5000μ.

 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΑ 4x2500μ. & 2x5000μ. και αγώνας 10χλμ.
 • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων δρόμου.
 • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Διευθυντή Αγώνων.
 • Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με chip και θα είναι ατομική και ομαδική.
 • Η κάθε ομάδα θα έχει το δικό της όνομα όπως θα το δηλώσει και θα παραλάβει ειδικό αριθμό συμμετοχής, καθώς και αναμνηστικό μετάλλιο και t–shirt του αγώνα.
 • Η παραλαβή των αριθμών, των chip και άλλων αναμνηστικών του αγώνα, θα γίνεται από την γραμματεία των αγώνων στην Πλατεία Κανάρη, την Παρασκευή 17 Νοεμβίου 12:00-21:00 , το Σάββατο 18 Νοεμβίου 10:00-21:00. Την Κυριακή το πρωί 08:00-09:30 η γραμματεία θα λειτουργήσει στο χώρο των αγώνων.
 • Η διαδρομή είναι κυκλική απόστασης 2,5 χιλιομέτρων, με την ίδια αφετηρία και τερματισμό. Με εκκίνηση από την Πλατεία Κανάρη (Ρολόϊ) στη Μαρίνα Ζέας.
 • Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας, ο εκάστοτε δρομέας μόλις παραλαμβάνει την σκυτάλη, θα πρέπει εντός της ζώνης αλλαγής (50μ. ανάμεσα στις δύο αψίδες) να την παραδώσει στον επόμενο δρομέα.
 • Για την ασφαλή αλλαγή της σκυτάλης, ο προκαθορισμένος χώρος αλλαγής ανάμεσα στις δύο αψίδες, θα πρέπει να εγκαταλείπεται από τον αθλητή που την παρέδωσε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με κατεύθυνση προς το προκαθορισμένο σημείο εξόδου.
 • Στον τερματισμό του αγώνα θα προσφέρεται Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Βίκος”, ενώ θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος για τα προσωπικά αντικείμενα κάθε συμμετέχοντα.
 • Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και τον έλεγχο των αλλαγών, θα χρησιμοποιηθούν κριτές, γυμναστές και εθελοντές, τόσο σε σημεία της διαδρομής, όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
 • Κόστος συμμετοχής 12€ για κάθε ομάδα των 4 ατόμων (3 ευρώ το άτομο αν είναι τετράδα ή 4 ευρώ το άτομα αν είναι τριάδα) στα 4×2500μ., 10€ για κάθε ομάδα των 2 ατόμων (5 ευρώ το άτομο) στα 2×5000μ. και 8€ για κάθε συμμετέχοντα στον ατομικό αγώνα 10χλμ.
 • Ακυρώσεις και επιστροφή χρημάτων δεν προβλέπονται, ενώ αλλαγές στα μέλη κάθε ομάδας μπορεί να γίνουν δεκτές στη γραμματεία των Βίκος Street Relays Πειραιάς 2017 τις μέρες και ώρες που έχουμε ανακοικώσει.
 • Οι καινούργιοι συμμετέχοντες κάθε ομάδας είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται από τον αρχηγό της ομάδας για τους όρους που διέπουν τους αγώνες.
 • Από την Τεχνική Επιτροπή έχουν καθοριστεί τα 70 λεπτά ως το ανώτατο χρονικό όριο για τον τερματισμό της τελευταίας ομάδας.
 • Στις παιδικές σκυταλοδρομίες η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι ομάδες θα είναι των 4 παιδιών που θα τρέξουν 4×50μ.(4-6 ετών), ή τα 4×100μ. (δύο ηλικιακά γκρούπ, 7-9 & 10-12 ετών).
 • Για οποιαδήποτε πληροφορία και ερώτηση που θα υπάρξει, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με email στο [email protected]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑ 2017

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΒΕΝΤΙΚΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-11-2017

12:00-21:00    Παραλαβή αριθμών bib, ηλεκτρονικών chip και υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία αγώνων στην Πλατεία Κανάρη

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-11-2017

10:00-21:00    Παραλαβή αριθμών bib, ηλεκτρονικών chip και υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία αγώνων στην Πλατεία Κανάρη

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-11-2017

08:00-09:30    Παραλαβή αριθμών bib, ηλεκτρονικών chip και υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία αγώνων στην Πλατεία Κανάρη (Ρολόϊ)

10:00-11:10    Διεξαγωγή ατομικού αγώνα Elite Street Run 10.000μ.

10:50-12:00    Διεξαγωγή αγώνων Street Relays 2×5000.

11:40-12:50    Διεξαγωγή αγώνων Street Relays 4×2500μ.

12:40-12:55    Απονομές 10.000μ., 2×5000μ., 4×2500μ.

12:50-13:00    Διεξαγωγή αγώνων Kids Relays 4×50μ. (4-6 ετών)

13:00-13:15    Διεξαγωγή αγώνων Kids Relays 4×100μ. (7-9, 10-12 ετών).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!