Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Σούπερ κίνηση Ψινάκη

Published

on

Μια από τις αθλήτριες που συγκίνησαν τον κόσμο πρόσφατα με την προσπάθειά της να τερματίσει τον Μαραθώνιο, η Ιβόν Ενγκέτις έρχεται στο Μαραθώνα για να τιμηθεί.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης αποκάλυψε ότι η Κενυάτισσα δρομέας θα τιμηθεί από το δήμο στη διάρκεια του ημιμαραθωνίου της πόλης που θα διεξαχθεί στις 5 Απριλίου. Πρόκειται για τη δρομέα που στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ προηγείτο στο μαραθώνιο του Όστιν κατέρρευσε στα τελευταία 50 μέτρα και με τη δύναμη ψυχής της, προσπάθησε και κατάφερε να τερματίσει μπουσουλώντας.
Στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα που έγινε στο κτίριο της ΚΕΔΕ, παρουσία και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, αποκαλύφθηκε ότι θα έρθει η Ιβόν Ενγκέτις, αλλά ο δήμαρχος Μαραθώνα επεφύλασσε και άλλες εκπλήξεις. «Ο ημιμαραθώνιος Μαραθώνα, γίνεται σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και τον μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, που θα γίνει την ίδια ημερομηνία. Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη θα κάνουμε σχεδόν ταυτόχρονη πιστολιά την ίδια ημέρα, ο ένας για τον Μαραθώνιο και εγώ για τον ημιμαραθώνιο», είπε αρχικά ο Ο Ηλίας Ψινάκης, που τόνισε πώς η διοργάνωση γίνεται με χρήματα που δόθηκαν από τους Ιάπωνες, που διοργανώνουν πολλούς ημιμαραθωνίους και μαραθωνίους, όπως τον αδελφοποιημένο με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, του Ναγκάνο.
Στη συνέχεια είπε πώς μία ημέρα πριν τον ημιμαραθώνιο, το Σάββατο 4 Απριλίου στις 18:00 θα διεξαχθεί συναυλία με νέους καλλιτέχνες που τραγουδούν οικειοθελώς.
Επίσης, στη συνέντευξη μίλησε η πρόξενος της Κένυας Βίκυ Πανταζοπούλου, που εκτός από την Ιβόν Ενγκέτις, θα τιμηθεί και ο Μόουζες Τανούι, μια μεγάλη μορφή του παγκόσμιου στίβου. Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10.000μ., δύο φορές νικητής στο μαραθώνιο της Βοστόνης. Ο Μόουζες Τανούι θα συνοδεύει τον κυβερνήτη της Κένυας, Τζάκσον Μαντάγκο.
Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο του φετινού ημιμαραθωνίου Μαραθώνα, όπου παράλληλα θα γίνουν αγώνες δρόμου 5 και 10χλμ., καθώς και 1.000μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων, είναι ότι είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Σάμουελ Βαντζίρου. Του Κενυάτη πρώτου Ολυμπιονίκη της χώρας στο Μαραθώνιο στο Πεκίνο το 2008, που σκοτώθηκε σε ηλικία 24 ετών.

 

Η απίστευτη προσπάθεια της Ιβόν Ενγκέτις.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr