Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Στα Χανιά ο Αυγενάκης για 3 αθλητικά έργα, το στοίχημα του ποδηλατοδρόμιου

Published

on

Επίσκεψη στο νομό Χανίων πραγματοποίησε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Οι ειδήσεις που προέκυψαν αφορούν στο ποδηλατοδρόμιο, το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας και το αθλητικό κέντρο στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε τη βούληση να χρηματοδοτήσει το υφυπουργείο τις εργασίες προκειμένου το ποδηλατοδρόμιο – φάντασμα των Χανιών να μπορέσει να λειτουργήσει. Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, έριξε στο τραπέζι την πρόταση ο δήμος να αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες. Τον προσεχή Σεπτέμβριο ο δήμος θα έχει στη διάθεσή του τα ακριβή τεύχη δημοπράτησης, εκτιμώντας πως τα έργα ανέρχονται κοντά στο ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. Τονίστηκε ότι υπάρχει επικοινωνία με την περιφέρεια Κρήτης προκειμένου τα χρήματα να προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέχρι αμέσως μετά ν’ ακολουθήσει η πρόταση που υπήρξε από τον Αυγενάκη προκειμένου να συνδράμει το υφυπουργείο αθλητισμού, εφόσον χρειαστεί.

Το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα

Ο υφυπουργός αθλητισμού επισκέφτηκε και τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στην Αγυιά. Εκεί συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Άρη Παπαδογιάννη και με τα υπόλοιπα στελέχη του ΔΣ. Οπως τονίστηκε παρότι εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης η οποία είναι τυπικό ζήτημα να τακτοποιηθεί, ο ΟΑΚ τρέχει τις απαραίτητες μελέτες προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα να οριστούν τα τεύχη δημοπράτησης και επί της ουσίας να γίνει σαφές το ύψος των εργασιών που χρειάζεται να γίνουν και ποιο ακριβώς θα είναι το κόστος για την ολική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα.
Σύμφωνα με όσα μεταξύ άλλων τονίστηκαν, ενδεχομένως οι μελέτες να μην είναι έτοιμες ακριβώς με τη συμπλήρωση τεσσάρων μηνών, αλλά να φτάσουν τους έξι. Για το ζήτημα να μπει μέσα ο εργολάβος και να ξεκινήσει τώρα τις εργασίες που αφορούν την αφαίρεση του σκέπαστρου και το «σήκωμα» των πυλώνων στην πενηντάρα πισίνα, όπως τονίστηκε από τον υφυπουργό, αυτό είναι θέμα ημερών.

Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου και αθλητικό κέντρο

Ο υφυπουργός αθλητισμού επισκέφτηκε και το ΤΕΕ όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον πρύτανη του πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο και στελέχη, μηχανικούς και νομικούς συμβούλους, της συγκλήτου. Στόχος όπως τονίστηκε, είναι να επικαιροποιηθούν οι μελέτες που ήδη υπάρχουν για την αποκατάσταση των ζημιών και των λοιπών λεηλασιών που αφορούν το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου και επίσης αυτές που αφορούν τη δημιουργία αθλητικών χώρων, κατά κύριο λόγο στίβου. Αυτό που αποφασίστηκε, είναι να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ιδιοκτήτη του χώρου, του πολυτεχνείου Κρήτης και του υφυπουργείου αθλητισμού και να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ άλλων και για τη δημιουργία εναλλακτικών χώρων άθλησης, με τον υφυπουργό αθλητισμού να κάνει μεταξύ άλλων αναφορά σε δημιουργία πίστας αναρρίχησης…

Για το οικονομικό, ο υφυπουργός ρώτησε τους μηχανικούς του πολυτεχνείου για το αν έχουν εικόνα του κόστους βάσει της τελευταίας μελέτης η οποία αφορά αποκλειστικά το κολυμβητήριο, χρήματα τα οποία εκτιμήθηκαν κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ. Στα χρήματα αυτά δηλαδή δεν περιλαμβάνονται τα όποια έργα θα συμφωνηθούν και θ’ ακολουθήσουν για το αθλητικό κέντρο.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες