Connect with us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σταθερή αξία η Χατζηλιάδου

Published

on

Η Ελένη Χατζηλιάδου είναι το μοναδικό μέλος της ελληνικής αποστολής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε που διεξάγεται στη Γκουανταλαχάρα της Ισπανίας.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των +68 κιλών έχει προκριθεί στον τελικό έχοντας εξασφαλίσει τουλάχιστον το αργυρό μετάλλιο. Αν καταφέρει και το κερδίσει στον τελικό της Κυριακής κόντρα στην Ισπανίδα Λάουρα Παλάθιο τότε θα έχει την ευκαιρία να μείνει στην ιστορία ως η μοναδική κάτοχος και των τριών τίτλων σε περίπτωση που στεφθεί και χρυσή Ολυμπιονίκης. Το καράτε βγαίνει από το Ολυμπιακό πρόγραμμα το 2024 και θα ξαναμπεί σε περίπτωση που η Ιαπωνία αναλάβει ξανά τους Ολυμπιακούς.
Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές δεν είχαμε ανάλογη επιτυχία. Στα 50κ. των γυναικών, η Χριστίνα Καβακοπούλου σταμάτησε στιο δεύτερο γύρο χάνοντας από την Τουρκάλα Σεράπ Οζτσελίκ 3-0. Νωρίτερα είχε κερδίσει 1-0 την Ουκρανή Κατερίνα Κρίβα.
Στο δεύτερο γύρο αποκλείστηκε και η Έλλη Αραπογλου χάνοντας από την Κροάτισα Αλεσάντρα Χασάνι στα 55κ. Το ίδιο συνέβει και στα 61κ. με την Ελευθερία Κουδουνάκου να αποκλείεται από τη Σκοπιανή Νατάσα Σταφανόφσκα. Ακριβώς ίδιο σενάριο και στα 68κ. Η Βασιλική Πανετσίδου έχασε 4-2 από την Ολλανδέζα Σέριλιν Βολντ.
Δύο νίκες και μία ήταν ο απολογισμός του Χρήστου Ξένου που έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο όπου ηττήθηκε από τον Τούρκο Εράι Σαμντάν 5-1 στην κατηγορία των 60κ.
Στον πρώτο γύρο σταμάτησε ο Νίκος Γιδάκος στην κατηγορία των 67κ. χάνοντας από τον Ουκρανό Ινάτ Πακ 1-0. Ήττα στον πρώτο γύρο και για τον Βασίλη Βρούτση στα 75κ. που έχασε 2-0 από τον Ισπανό Ροντρίγκο Ιμπάνεζ.
Στον τρίτο γύρο των 84κ. σταμάτησε η πορεία του Γιώργου Τζάνου. Νίκησε 5-0 τον Αυστριακό Νίκλας Χόερμαν, στη συνέχεια 2-0 τον Σέρβο Βλάντιμιρ Μπρέζαντσιτς για να ηττηθεί 4-3 από το0ν Κοσοβάρο Άλβιν Καράκι.
Στον πρώτο γύρο σταμάτησε και ο Θανάσης Κουκουριτάκης στα +84κ. Ηττήθηκε 5-0 από τον Ισπανό Μπαμπασάρ Σεκ Σάκο.
Όσον αφορά στο κάτα, η Γεωργία Ξένουν ολοκλήρωσε στην 11η θέση και ο Παναγιώτης Καψάλης στην 25η.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!