Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Στόχος το παγκόσμιο ρεκόρ 2:15:25

Published

on

Πέρσι η Μέρι Κεϊτάνι κατάφερε να πάρει το ρεκόρ της Πόλα Ράντκλιφ στο μαραθώνιο μόνο για γυναίκες. Φέτος θέλει το απόλυτο ρεκόρ που ανήκει και αυτό στην Πόλ Ράντκλιφ και είναι 2:15:25.

Έχοντας φέτος άνδρες «λαγούς» και τρέχοντας στο μεικτό αγώνα, η Κεϊτάνι θεωρεί ότι έχει καλές πιθανότητες να πάρει το ρεκόρ από τη Βρετανίδα που το είχε κάνει πριν από 15 χρόνια και αυτή στο Λονδίνο. «Το 2:15 είναι απίστευτος χρόνος, αλλά θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τα βήματα της θρυλικής Πόλα (Ραντκλιφ)» δήλωσε η 36χρονη Κενυάτισα και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την απόφαση τους να βοηθήσουν τις γυναίκες για να δουν πόσο γρήγορα μπορούμε να τρέξουμε. Με άνδρες ‘λαγούς’ έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία να προσπαθήσουμε να δούμε αν αυτό είναι πιθανό. Αν τα καταφέρω για μένα θα είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα την καριέρα μου είχα ως στόχο αυτό το ρεκόρ και για όσο τρέχω αυτό θα έχω στο μυαλό μου».
Ακόμα πάντως και αν δεν πετύχει το ρεκόρ και απλά κερδίσει θα ξεπεράσει τη Ράντκλιφ σε νίκες και θα φτάσει τη Νορβηγίδα Ίνγκριντ Κρίστιανσεν στις τέσσερις.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/