Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ηλίας: «Σχετικά με την επιλογή εκπροσώπησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Published

on

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, βρέθηκε στη δύσκολη θέση να επιλέξει μεταξύ δύο αθλητών τον έναν που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας.

Η ΕΟΠ επέλεξε για το Τόκιο τον Δημήτρη Αντωνιάδη αντί του Περικλή Ηλία, με τον δεύτερο να θεωρεί εαυτόν αδικημένο. Θέλοντας να εκφράσει τη θέση του, ο Ηλίας έστειλε στο Sportsfeed, γραπή δήλωση την οποία και δημοσιεύουμε όπως κάνουμε με κάθε γραπτή – επώνυμη τοποθέτηση ανθρώπων του αθλητισμού.
Ακολουθεί η γραπτή δήλωση του Περικλή Ηλία.:

«Με αφορμή την επιλογή αθλητή για την εκπροσώπηση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο  έχω να δηλώσω τα εξής,

Με την από 20-02-2019 επιστολή της και με αριθμό πρωτοκόλλου 475 , η ΕΟΠ απέστειλε και για τα δυο αγωνίσματα ποδηλασίας , του δρόμου και του mountain bike, τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τα κριτήρια επιλογής των αθλητών που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αυτά ήταν,

  1. Η βαθμολογία UCI , στην οποία προηγούμαι
  2. H γνώμη –πρόταση του ομοσπονδιακού προπονητή , η οποία πρόταση περιλαμβάνει τους μεταξύ μας αγώνες, στους οποίους προηγούμαι με πολύ μεγάλη διαφορά και την εν γένει πορεία μας, κυρίως τον χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς , όπου ως  γνωστόν κατέκτησα 5 πανελλήνια πρωταθλήματα. Για όλα τα παραπάνω η γνώμη του Γεωργίου Κατσέλη , την οποία απέστειλε στα μέλη του ΔΣ και Τεχνικης Επιτροπής της ΕΟΠ, την 24η Απριλίου 2021, ήταν ανεπιφύλακτα να πάω εγώ.

Όσον αφορά την Ολυμπιακή βαθμολογία, η οποία βεβαίως είναι ξεχωριστή από την βαθμολογία της UCI, αποτελεί όντως ένα από τα  κριτήρια επιλογής αλλά έχει την εξής ιδιαιτερότητα. Ενώ φαίνεται να προηγείται ο άλλος αθλητής, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Είχα περάσει μπροστά αλλά η UCI μου αφαίρεσε τους τελευταίους 3 αγώνες λόγω COVID και πάγωσε το OLYMPIC RANKING.  Επιπλέον Η ΕΟΠ  Ξ Ε Χ Α ΣΕ να μου δηλώσει διεθνή αγώνα που είχα κερδίσει χάνοντας έτσι κι άλλους βαθμούς.

Όλα τα  παραπάνω τα στηρίζει και τα αναλύει εκτενέστερα  ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κατσέλης στην επιστολή του προς την ΕΟΠ.

‘Όπως βλέπετε, με την κοινή λογική , προηγούμαι σαφώς στα κριτήρια .

Πως λοιπόν η καινούρια διοίκηση της ΕΟΠ επέλεξε αυτόν που επέλεξε; Θα σας το πω εγώ όσο πιο κόσμια γίνεται .

Η Τεχνική Επιτροπή, μέλη της οποίας δεν μας έχουν δει ποτέ από κοντά σε αγώνες, απλά και αυθαίρετα με το έτσι θέλω παρέκαμψαν τα πρωτοκολλημένα κριτήρια του Κατσέλη, παρέκαμψαν την γνώμη του να πάω εγώ, δεν τον καλέσαν καν να πει την άποψή του και  απλά και αυθαίρετα  έθεσαν νέα κριτήρια ελάχιστες ημέρες πριν τη Γενική Συνέλευση για την επιλογή αθλητή. Εξέθεσαν την διαδικασία επιλογής αθλητή για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην υπέρτατη αθλητική διοργάνωση βάζοντας σαν κριτήριο ήθος και ηλικία , ο,τι πιο διακριτικό υπάρχει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Και η αυθαιρεσία συνεχίστηκε με την απόφαση του ΔΣ , το οποίο κι αυτό με τη σειρά του, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ενημερωθεί για τα σωστά κριτήρια, δεν κάλεσαν τον προπονητή και υπερψήφισαν τυφλά απλά μια συμβουλευτική εισήγηση. 

Και αν το έκαναν αυτό σε εμένα που έχω κερδίσει 15 πρωταθλήματα στο συγκεκριμένο Ολυμπιακό αγώνισμα  και στο Γεώργιο Κατσέλη που έχει φέρει στη χώρα μας  4 ολυμπιακές προκρίσεις, φανταστείτε τι μπορεί να περάσουν τα νέα παιδιά που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους». 

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr