Connect with us

TOP

Συγχαρητήρια στην ομάδα μας

Published

on

Το πρωινό της Κυριακής, έπεσε για την ελληνική κολύμβηση η αυλαία στο 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Βουδαπέστη. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, όμως το πρόσημο είναι θετικό και οι προσδοκίες για το μέλλον μεγαλύτερες.

Βουδαπέστη Θανάσης Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Ένας τελικός και τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ ήταν ο απολογισμός για την ελληνική κολύμβηση που μετρά την έβδομη θέση του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο και τον απίστευτο αποκλεισμό του Ανδρέα Βαζαίου στα 200μ. μεικτή με επίδοση που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ και σε καμία διοργάνωση από τελικό. Στα συν η επανεμφάνιση της 4Χ200μ. ελεύθερο των ανδρών που ανεξαρτήτως χρόνου και κατάταξης, πραγματικά τη χαρήκαμε γιατί μας είχε λείψει πολύ (είναι η πρώτη μας αγάπη στην πισίνα άλλωστε).
Δε θέλουμε να σχολιάσουμε την προσπάθεια βλέποντας μόνο την κατάληξη του ταξιδιού (επιδόσεις, κατάταξη). Θα λάβουμε υπόψη όλα αυτά που δε βλέπει ο απλός φίλαθλος. Την προσπάθεια, τις συνθήκες και τη συμπαράσταση.
Όλοι οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μας προσπάθησαν πολύ σε μια χρονιά που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μετα-Ολυμπιακή και βγαίνει σε όλους το βάρος μιας τριετίας. Αρκετοί από τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες μας, παράλληλα με τον πρωταθλητισμό, σπουδάζουν σε πανεπιστήμια. Άλλοι αντιμετώπισαν πρόβληματα τραυματισμού ενώ υπάρχει και η Νόρα Δράκου που πηγαινοερχόταν Πάτρα – Αθήνα για να προπονηθεί φιλοξενούμενη σε φιλικά σπίτια και η Άννα Ντουντουνάκη που επέλεξε να μένει δίπλα στη σχολή της (νομική) στο κέντρο της Αθήνα και να κάνει διαρκή δρομολόγια προκειμένου να μη χάνει προπονήσεις. Θέλουμε να ξεχάσουμε το γεγονός πως δύο παιδιά που για πρώτη φορά βρέθηκαν σε τόσο μεγάλη διοργάνωση (Νέγρης, Λεμπλ) αφέθηκαν δίχως τον προπονητή τους (Γέμελος) που έτσι και αλλιώς ήταν στην Ουγγαρία (Μπάλατον) για το open water!
Όσον για τη συμπαράσταση… Η Ελλάδα μαζί με τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Κροατία είναι οι μοναδικές χώρες στον κόσμο του υγρού στιβου, όπου η υδατοσφαίριση είναι πάνω από την κολύμβηση. Που θα πάει, κάποια στιγμή θα σταματήσουμε να είμαστε Βαλκάνιοι και σε αυτόν τον τομέα…
Θα κλείσουμε έχοντας μόνο μία ένσταση προς τα μέλη της ελληνικής αποστολής της κολύμβησης. Όλοι τους ήταν πολύ σκληροί στην αυτοκριτική τους, με εξαίρεση τον Γκολομέεβ. Ενδεχομένως να τα είχαν πάει όλοι καλύτερα όμως συμμετείχαν σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν πρέπει να είναι τόσο σκληροί με τον εαυτό τους. Τους ακούγαμε στη μεικτή ζώνη να μιλούν με λόγια που ούτε ο πιο εμπαθής προς την ελληνική κολύμβηση (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) δε θα χρησιμοποιούσε. Η ζωή συνεχίζεται και ακολουθεί του χρόνου το ευρωπαϊκό που κάτι μας λέει ότι θα είναι το καλύτερο της ελληνικής κολύμβησης…

ΥΓ. Η ανάγκη για επικεφαλής ομοσπονδιακό προπονητή είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Το άθλημα της κολύμβησης στην Ελλάδα είναι το μοναδικό δίχως επικεφαλής ομοσπονδιακό προπονητή. Καμία μομφή για τους προπονητές που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Ένας όμως από αυτούς πρέπει να αναλάβει το συντονισμό. Θα αναφερθούμε εκτενέστερα τις επόμενες μέρες εν… πτήση προς το Λονδίνο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/