Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Συνασπισμός ΕΚΟΦΝΣ, ΕΙΟ και ΕΟΚΚ κατά της Πολιτείας

Published

on

Οι ομοσπονδίες κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας και κανόε καγιάκ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν να αποκατασταθεί ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών που πρέπει να εγκαταλείψει το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Θυμίζουμε ότι η ιστορία έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2018 όταν ο όμιλος ειδοποιήθηκε πως θα πρέπει να μετεγκατασταθεί. Από τότε έχουν περάσει 4,5 χρόνια δίχως να γίνει κάποια ενέργεια και φτάσαμε τον Ιανουάριο του 2023 όπου ήρθε η στιγμή που ο όμιλος θα πρέπει να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις (μέχρι τις 20 Ιανουαρίου). Για πιο λόγο δεν έγινε καμία ενέργεια τα προηγούμενα 4,5 χρόνια είναι κάτι που μπορεί να εξηγηθεί από τον όμιλο.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι είναι η πρώτη φορά που τρεις ομοσπονδίες εκδίδουν ανακοίνωση για ένα σωματείο. Ακολουθεί η ανακοίνωση των ομοσπονδιών κωπηλασία, ιστιοπλοΐας και κανόε – καγιάκ:

«Οι Ναυταθλητικές ομοσπονδίες Ιστιοπλοΐας (ΕΙΟ), Κανό – Καγιάκ (ΕΟΚ), Κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ) ζούμε το πρωτοφανές γεγονός, ένα από τα ιστορικότερα σωματεία μέλος μας, να αναγκάζεται να σταματά την λειτουργία του στον βωμό του χρήματος και της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας και το κράτος να είναι απλός παρατηρητής.
Συγκεκριμένα, θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, το κράτος να μην αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του στον αθλητισμό και συγκεκριμένα προς τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών και να μην διορθώνει λαθεμένες ενέργειες του, που οδηγούν στο κλείσιμο ενός αθλητικού ομίλου που έχει δώσει στην Ελλάδα τόσα Ολυμπιακά και Διεθνή μετάλλια.

Ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών, το μοναδικό ναυταθλητικό σωματείο του απόδημου αιγυπτιώτικου Ελληνισμού που λειτουργεί στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, τιμώντας τα ελληνικά χρώματα, εκδιώχθηκε από τις εγκαταστάσεις του, που ΔΙΚΑΙΑ του είχαν παραχωρηθεί στην παραλία του Αγίου Κοσμά για να υπάρξει οικοδομική ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και το παραλιακό μέτωπο.
Τονίζουμε το ΔΙΚΑΙΑ διότι η παραχώρηση έγινε, επειδή ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ διέθεσε τις εγκαταστάσεις του, για να στεγαστεί εκεί η διοίκηση του πολεμικού μας ναυτικού στα μαύρα χρόνια της γερμανικής κατοχής στην χώρα.
Οι Έλληνες της διασποράς τίμησαν αυτή την ενέργεια και με δάνεια και δωρεές τους κατασκεύασαν αθλητικές και κτηριακές εγκαταστάσεις, πρότυπο για τον ναυταθλητισμό ακόμα και τώρα.
Σήμερα, όμως, το κράτος πήρε τον χώρο, τον έδωσε στον επενδυτή και χωρίς ΚΑΜΙΑ μέριμνα για το μέλλον κατεδάφισε τις εγκαταστάσεις για τις οποίες δεν είχε δώσει δραχμή και έδιωξε τον ΕΝΟΑ από το φυσικό του περιβάλλον.
Ο ΕΝΟΑ, όμως, δεν λύγισε. Βοήθησαν άλλοι όμιλοι της περιοχής και όλες οι ομοσπονδίες και φιλοξενούμενος δωρεάν στις εγκαταστάσεις τους, συνέχισε την δραστηριότητά του χαρίζοντας στην χώρα Ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια, με τη ελπίδα ότι, όπως του υπόσχονταν πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες, θα έλυναν το θέμα με την επανεγκατάστασή του στο ευρύτερο παραλιακό μέτωπο της επένδυσης.
Το ενδιαφέρον όμως των επενδυτών και η φημολογούμενη ζήτηση, διαφοροποίησε τις αρχικές θέσεις των αρμοδίων και σήμερα ο ΕΝΟΑ διώχνεται από τον χώρο που είχε μισθώσει στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, αφήνοντας στον δρόμο 300 αθλητές μας, όταν μάλιστα μόλις πρόσφατα αθλητής του ΕΝΟΑ κατέκτησε χρυσό παγκόσμιο πετάλλιο. Επειδή θεωρούμε ότι, τέτοιες ενέργειες βλάπτουν καίρια το αθλητικό ιδεώδες για το οποίο πιστεύουμε ότι προσπαθούμε,
ΚΑΛΟΥΜΕ Τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Υφυπουργό Αθλητισμού να αναλογισθούν τις ευθύνες και διαβεβαιώσεις τους, έστω και την τελευταία στιγμή, να λύσουν το θέμα, να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις του κράτους και επαναεγκαταστήσουν τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών στον φυσικό του χώρο στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κοσμά.
Διότι δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι δεν υπάρχουν 100μ παραλία για αθλητική δραστηριότητα σε παραλιακό μέτωπο πάνω από 3.500,00 μ».

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!