Connect with us

StivosNews

Συνένοχοι ή βλάκες…

Published

on

«Εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν». Αριστοτελης 384-323 π.χ. Η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση (όχι τυχαία η από λάθος).

του Θοδωρή Σαλαντή
[email protected]   
follow me @salantistheo

Και πόσες προθέσεις μπορεί να κρύβει μια υπόθεση αδικίας; Η πρώτη θα μπορούσε να χρεωθεί στους επικεφαλής της αποστολής στην Ρουμανία! Αποτέλεσμα της ήταν ο εσκεμμένος υποβιβασμός και ευτελισμός του Χρήστου Κοτίτσα και του αγώνα που κλήθηκε το παιδί να δώσει στους βαλκανικούς στίβου! Από ότι λένε όμως όλοι δεν υπήρχε! 

Η δεύτερη πρόθεση αν υποτεθεί ότι υπάρχει, και εδώ το παιχνίδι χοντραίνει, ενεφανισθή στην επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδίας! Όπου ανευρέθει ο ένοχος, ο Ρουμάνος κριτής (;)Χατζηπετρής επί τω προκειμένω μαζί με κάποιον Έλληνα περαστικό!  Σύσκεφθησαν οι δυο τους και αποφάσισαν στο πιτς φυτίλι να μην αγωνισθεί ο Κοτίτσας στην πρώτη και καλή σειρά των 800 μέτρων αλλά στην δεύτερη. Και ζητά εξηγήσεις ο ΣΕΓΑΣ από την Βαλκανική Ένωση έχοντας λάβει προφανώς ικανοποιητικές απαντήσεις από τους Έλληνες επικεφαλής!

Και υπάρχει η αδιαμφισβήτητη(;) πρόθεση του …περαστικού να κάνει ζημιά στον Κοτιίσα, που είπε στους οργανωτές και ακούστηκε να τον ρίξουν στην αδύναμη δεύτερη σειρά των 800 μέτρων! 

Να ξετυλίξουμε το κουβάρι προθέσεων ή μη λοιπόν και απολαύστε το ιστορικό όπως το κατέγραψαν οι άνθρωποι του αθλητή:

Γράφει η Πένυ Παρχαρίδου (προπονήτρια του Κοτίτσα) στο Facebook,  «Χρήστος Κοτίτσας Βαλκανικό  πρωτάθλημα εκτελώντας  χρέη λαγού…για τον  αθλητή Λαγό Χαράλαμπο του προπονητή Σούλα Δημήτρη… Γιατί έτσι  θέλησε και έτσι έπραξε ο Σούλας προπονητής εκτός αποστολής παρακαλώ…. χωρίς κανένας από την Εθνική Ομάδα να τον σταματήσει …αλλάζοντας τις σειρές που έτρεχαν  οι αθλητές και βάζοντας τον Κοτίτσα που έτρεχε  στην καλή σειρά με αθλητές κοντά στον δικό του χρόνο… στην αργή  σειρά που έτρεχε ο δικός  του αθλητής… Χωρίς καμία  ενημέρωσή από  κανέναν… Ο Κοτίτσας έμαθε  για την αλλαγή  10 λεπτά  πριν τρέξει  τον αγώνα  του… Εκεί στον ΣΕΓΑΣ καταλάβατε τι έχει γίνει; Ο αρχιπροπονητής που ήταν εκεί .. τι έχει  να πεί γι αυτό; Γιατί  εμένα αρκέστηκε  στο να πει…σταματάει η κουβέντα μαζί σου εδώ, και να μου κλείσει το τηλέφωνο…όταν του είπα είναι και δική σου ευθύνη  αυτό  που έγινε .. Κυρία Σακοράφα παρακαλώ πολύ να δείτε το θέμα».

Και έστειλε λοιπόν επιστολή ο ΣΕΓΑΣ στην Ρουμανία για αυτό το μεγάλο σκάνδαλο σε βάρος του Κοτιτσα! Διαβάστε και την επίσημη θέση της ομοσπονδίας με τίτλο Επιστολή Διαμαρτυρίας:
«Επιστολή στην Βαλκανική Ένωση απέστειλε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει διερεύνηση για την αυθαίρετη αλλαγή στις σειρές των 800 μέτρων Ανδρών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών.
Οι διοργανωτές δίχως να ενημερώσουν τους υπεύθυνους της ελληνικής αποστολής τοποθέτησαν τον Χρήστο Κοτίτσα στη δεύτερη σειρά, όπου έτρεχαν οι αθλητές με τους πιο αργούς χρόνους, παρά το γεγονός ότι η επίσημη ενημέρωση που είχε ο ίδιος και ο επικεφαλής της ομάδας, ήταν πως τρέχει στην πρώτη σειρά.
Κανένα από τα μέλη της αποστολής δε ζήτησε την αλλαγή, ενώ δεν είχε προηγηθεί ενημέρωση για αλλαγή, ούτε στον αθλητή, ούτε στον αρχηγό αποστολής, Χρήστο Μελέτογλου. Μάλιστα ο Κοτίτσας ενημερώθηκε πως τρέχει στη δεύτερη σειρά, την ώρα που οι δρομείς εισέρχονταν στον αγωνιστικό χώρο, όπου εκ των πραγμάτων δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης.
Σύμφωνα με την προφορική παραδοχή του Ρουμάνου TIC, που προχώρησε στην αλλαγή των σειρών, το αίτημα έγινε από μη διαπιστευμένο προπονητή, ο οποίος ταξίδεψε ιδιωτικά στη Ρουμανία και δεν ήταν μέλος της ελληνικής αποστολής.
Οι διοργανωτές χωρίς να επικοινωνήσουν με τον αρχηγό της ελληνικής ομάδας έκαναν αποδεκτό το αίτημα, άλλαξαν σειρά στον Κοτίτσα και του στέρησαν το δικαίωμα να τρέξει κόντρα σε ισάξιους αθλητές, να διεκδικήσει τη νίκη, πολύτιμους βαθμούς στο ράνκινγκ και ένα νέο ατομικό ρεκόρ.
Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για το περιστατικό, το οποίο έφερε μεγάλη αναστάτωση στον αθλητή, αλλά και σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής».

Ώπα… ώπα…. Εδώ πλέον δικαιολογημένα θα κάνουμε δίκη προθέσεων! Αντί να απαγορευθεί διά παντός και δια ροπάλου η ενασχόλησή με το στίβο στον άνθρωπο αυτόν που αποφάσισε μόνος του να αλλάξει σειρά στον Έλληνα πρωταθλητή στέλνουμε επίσημη διαμαρτυρία στην Βαλκανική Ομοσπονδία. Και μάλιστα ο ΣΕΓΑΣ δεν αναφέρει καν το όνομα του μη διαπιστευμένου Έλληνα προπονητή.  Λίγο ακόμη και η δίκη προθέσεων θα μας οδηγήσει στο ερώτημα. Συνένοχοι ή βλάκες;

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!