Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ζαλμάς: «Τα θέλω» μου διαφορετικά από της Κηφισιάς»

Published

on

Μετά από 2.5 χρόνια ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του ΑΟΠ Κηφισιάς με τον ίδιο να εξηγεί τους λόγους, να μιλά για όλα όσα έγιναν μέσα στη χρονιά, αλλά και για την επόμενη μέρα της βόλεϊ λιγκ.

Ζαλμάς και Κηφισιά έκαναν αρκετές συναντήσεις μετά το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας, ωστόσο όπως αποδείχθηκε υπήρχε διάσταση απόψεων με τον ίδιο να εξηγεί:
«Ο κύκλος μου στην ομάδα έχει κλείσει καθώς δεν υπάρχει νέα συμφωνία με την διοίκηση. Υπήρχαν διαφωνίες, οι οποίες δεν έπρεπε να μετατεθούν για αργότερα.
Τα θέλω μου από τα θέλω της Κηφισιάς είναι διαφορετικά. Έχει να κάνει με τη δομή, το οικονομικό κομμάτι και τους στόχους. Κάποια πράγματα πλέον δεν με γεμίζουν και δεν με καλύπτουν. Είναι θεμιτό η διοίκηση της ομάδας αυτά που έχει σχεδιάσει να τα υλοποιήσει με έναν άλλον προπονητή.
Ευχαριστώ τη διοίκηση για τη συνεργασία μας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για αυτά τα τρία χρόνια. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη βοήθεια που παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική Αρχή, οι υπάλληλοι του Ζηρινείου, καθώς και οι χορηγοί που στάθηκαν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια. ΄

Χτίσαμε μία εξαιρετική σχέση και σίγουρα με βοήθησαν στο έργο μου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια. Ευχαριστώ όλους τους αθλητές με τους οποίους συνεργάστηκα αυτά τα τρία χρόνια. Ελπίζω με τον τρόπο μου να βοήθησα τους περισσότερους. Ήταν τρία ιδιαίτερα χρόνια, δύσκολα χρόνια. Καταφέραμε και επαναφέραμε το καράβι στον ίσιο δρόμο. Όταν είχα έρθει τον Νοέμβριο του 2018 η Κηφισιά ήταν ουραγός και με χαμηλό ηθικό.
Η διοίκηση πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να επενδύσει ώστε να συνεχίσει η ομάδα να κοιτά στα μάτια τους μεγάλους του ελληνικού βόλεϊ, ή αν θα ταλαιπωρείται προκειμένου να έχει ένα αξιόμαχο σύνολο.
Ήταν τρία δημιουργικά χρόνια και εύχομαι στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε για άλλους στόχους, για άλλα όνειρα. Δεν λέω αντίο, λέω στο επανιδείν…».

Ο κορονοϊός στοίχησε στην Κηφισιά την τετράδα
Ο έμπειρος τεχνικός στη συνέχεια μίλησε για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, χαρακτηρίζοντας την «δύσκολη και ιδιαίτερη».
Όπως υπογράμμισε όμως, σε κάθε περίπτωση μπορούμε να δούμε το… ποτήρι «μισοάδειο» ή «μισογεμάτο».
«Στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια γιατί δεν υλοποιήθηκε ο στόχος που είχαμε βάλει στην αρχή της χρονιάς και που ήταν η τετράδα. Την ίδια στιγμή δεν έγινε και το Κύπελλο, οπότε δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Το ίδιο συνέβη και πέρσι, καθώς δεν έγινε το φάιναλ-4 αν και η Κηφισιά είχε προκριθεί» είπε ο Νίκος Ζαλμάς.


Και πρόσθεσε: «Αν δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, καταφέραμε και ολοκληρώσαμε πρωτάθλημα που σε κάποια στιγμή έμοιαζε ανέφικτο. Η Κηφισιά τερμάτισε στην 5η θέση έχοντας στην κανονική περίοδο τις ίδιες νίκες με τον τέταρτο.
Θεωρώ ότι η περιπέτεια του κορωνοϊού έβλαψε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα. Οι βαθμοί που χάσαμε ήταν περισσότεροι από αυτούς που κερδίσαμε ως έκπληξη. Η Κηφισιά ήταν η μοναδική ομάδα στην οποία εφαρμόστηκαν σε απόλυτο βαθμό τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία στη συνέχεια άλλαξαν. Σε τουλάχιστον πέντε παιχνίδια αγωνιστήκαμε με απουσίες. Σε ένα πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών όλοι καταλαβαίνουν το πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι απουσίες».

Δικαίωση για τους αθλητές η κλήση τους στην Εθνική
Ο έμπειρος τεχνικός στη συνέχεια τόνισε: «Είναι δεδομένο ότι η ομάδα παρουσίασε σημαντική πρόοδο από την έναρξη του πρωταθλήματος μέχρι και το τέλος του. Η Κηφισιά αγωνίστηκε με έναν ξένο, 13 Έλληνες, από τους οποίους οι 4 έφηβοι. Και στο τέλος της χρονιάς δώσαμε τέσσερις αθλητές στην Εθνική Ομάδα. Κάποιοι αυτό το πέρασαν στα ψηλά. Είναι δικαίωση για τα παιδιά, τα οποία δούλεψαν σκληρά όλη τη χρονιά. Ασφαλώς είναι και μία δικαίωση της δουλείας που έγινε μέσα στην ομάδα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες για τη συνεργασία μας. Η ποιότητα τους και ως χαρακτήρες με έκανε να έρχομαι στην προπόνηση με μεγάλη διάθεση για να τους βοηθήσω».

Το καλό κλίμα το βασικότερο… συστατικό της επιτυχίας
Ο Νίκος Ζαλμάς στάθηκε και στο κλίμα που υπήρχε στην Κηφισιά κατά τη διάρκεια της περιόδου τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.
«Ήταν το πρώτο και το βασικότερο. Το καλό κλίμα, ο καλός χαρακτήρας των παιδιών η υπομονή και επιμονή τους ήταν τα συστατικά που μας οδήγησαν μέχρι το τέλος της σεζόν. Επίσης η συμβολή των συνεργατών μου κατά τη διάρκεια της χρονιάς ήταν καθοριστική και σημαντική. Έκανε όλους τους αθλητές καλύτερους και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Για να μην είμαι άδικος, από τον Δεκέμβριο και μετά θεωρώ ότι και η διοίκηση ήταν πιο κοντά στην ομάδα και συνέβαλε στο να υπάρχει καλό κλίμα και να λύνονται τα προβλήματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Άσκησα κριτική για το καλό του βόλεϊ
Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ο Νίκος Ζαλμάς σε πολλές περιπτώσεις άσκησε κριτική στις αποφάσεις της ΕΣΑΠ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα κρούσματα κορωνοϊόύ.
Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ο Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: «Όπως είπα και σε συγκεκριμένους ανθρώπους της Λίγκας την οποιαδήποτε κριτική την έκανα με γνώμονα το καλό του βόλεϊ. Εγώ δεν άγομαι και φέρομαι κατόπιν εντολών, ούτε δημοσιογράφων. Το έκανα γιατί έβλεπα ότι πολλά από τα φετινά πράγματα ήταν λάθος τόσο απέναντι στους αθλητές, όσο και στη δουλειά των προπονητών. Καταλαβαίνω ότι αρκετοί συνάδελφοι δεν μπορούσαν να τα πουν. Ας πούμε ότι εγώ είχα το θάρρος και την άνεση να καυτηριάσω τα κακώς κείμενα. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ήμουν υπερβολικός, όμως το έκανα για το καλό του αθλήματος. Ήθελα να στείλω το μήνυμα ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε».

Να προετοιμάσουμε άμεσα την επόμενη ημέρα
Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο είναι το μάθημα που πρέπει να πάρει ο κόσμος του βόλεϊ από τη φετινή περίοδο επισήμανε: «Δεν πρέπει να αφήνουμε τον χρόνο να περνά. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε δευτερόλεπτο. Πιστεύω ότι σύντομα όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να συγκεντρωθούν και να κάνουν τον απολογισμό. Πρέπει όλοι μαζί να είναι έτοιμοι να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της Λίγκας για την επόμενη χρονιά, βάζοντας κάθε φορά κόκκινες γραμμές. Αυτές τις γραμμές δεν θα πρέπει να τις υπερβούν.
Να μη φτάνουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου και να μη γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με πόσες ομάδες. Πρέπει να υπάρχουν σαφείς και ξεκάθαροι κανόνες από το καλοκαίρι για όλους. Δεν είναι δυνατόν να ερχόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων και να αλλάζουν προκηρύξεις. Να είναι ξεκάθαρα και με την ίδια δομή για αρκετά χρόνια.

Να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων στη Volley League
Σχολιάζοντας τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 8 ομάδες ο Νίκος Ζαλμάς είπε: «Είμαστε μία χώρα 11 εκατομμυρίων και έχουμε ένα πρωτάθλημα 8 ομάδων. Αυτό δεν είναι τιμητικό για το άθλημα μας. Στην Ευρώπη αυτό δεν υπάρχει πουθενά. Χρειάζεται η Λίγκα να επανεξετάσει την αύξηση των ομάδων σε 10 ή 12. Η Ελλάδα έχει πολλές ομάδες σε όλη την επικράτεια της.

Σύνεση στα οικονομικά για να μην «καταριόμαστε» τη στιγμή που δόθηκαν χρήματα από την ΚΥΑ
Όσον αφορά στα νέα δεδομένα που βάζει στο ελληνικό βόλεϊ η ΚΥΑ ο Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: «Εδώ είναι η μεγάλη παγίδα. Γιατί όσο εύκολα μπορούν να έρθουν τα χρήματα τόσο εύκολα μπορούν να χρεωθούν οι ομάδες. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, για να μη φτάσουμε ποτέ στο σημείο να καταριόμαστε που δόθηκαν στο βόλεΊ τα χρήματα. Μη φτάσουμε σε εποχές 2011-12 που αρκετές ομάδες είχαν τρομερά ανοίγματα και δεν μπορούσαν να τα εξοφλήσουν.
Είναι δεδομένο ότι είναι μία μεγάλη βοήθεια για τις ομάδες σε δύσκολους καιρούς. Να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και παράλληλα να επενδύσουν σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο. Μακάρι να εξοφληθούν τα παλαιότερα χρέη, να μη δημιουργηθούν νέα, αλλά και να έχουμε δυνατό πρωτάθλημα».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες