Παρά την κούραση από το πολύωρο ταξίδι, η Εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση στην Ταϊλάνδη.
Η γαλανόλευκη έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας (18/8) στην Τσιανγκ Μάι, έπειτα από περίπου 24 ώρες ταξιδιού, και λίγες μόλις ώρες αργότερα βρέθηκε στο γήπεδο για να ξεκινήσει το πρόγραμμά της. Η προπόνηση διεξήχθη στο βοηθητικό προπονητήριο των εγκαταστάσεων του Chiang Mai International Exhibition και Convention Centre, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν και οι αγώνες του τρίτου ομίλου.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας είχε χαρακτήρα ενεργοποίησης, με χαλαρούς ρυθμούς, ώστε οι διεθνείς να ξεμουδιάσουν από το ταξίδι. Από την Τρίτη 19 Αυγούστου η ομάδα μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς, με βάρη το πρωί, ενώ το απόγευμα θα δώσει φιλικό αγώνα με το Μεξικό. Να αναφερθεί ότι η Ταϊλάνδη είναι τέσσερις ώρες μπροστά από την Ελλάδα.