Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τέλος η Σάντερς

Published

on

Η Βρετανίδα κάτοχος του εθνικού ρεκόρ στα 400μ. στον κλειστό, Νίκολα Σάντερς ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Η 32άχρονη «ασημένια» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007 στην Οσάκα, αναγκάστηκε να πάρει την απόφασει να σταματήσει εξαιτίας των τραυματισμών που είχε τα τελευταία χρόνια.
Η γεννημένη στις 23 Ιουνίου του 1982 στο Χάι Γουΐκομπ, έχει κατακτήσει στην καριέρα της και άλλες σημαντικές διακρίσεις, όπως δύο χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα στα 4×400μ. το 2005 στο Ελσίνκι και το 2007 στην Οσάκα, ένα χρυσό στα 4×400μ. στο παγκόσμιο κλειστού το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, ένα χάλκινο στα 4×400μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010 στη Βαρκελώνη, χρυσό στα 400μ. στο ευρωπαϊκό κλειστού το 2007 στο Μπίρμιγχαμ και χάλκινο στους ίδιους αγώνες στα 4×400μ. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 49.65.

Μόντε Κάρλο (Μονακό) Το φετινό γκαλά της IAAF, που είναι προγραμματισμένο για τις 21 Νοεμβρίου, θα γίνει σε νέο μέρος, στο Le Chapiteau de l Espace Fontvieille. Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν τα ονόματα του κορυφαίου αθλητή και αθλήτριας της χρονιάς, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, όπου ξεχωρίζει η απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019.

Νέα Υόρκη (ΗΠΑ) Την προσεχή Κυριακή 2 Νοεμβρίου στο μαραθώνιο στη Νέα Υόρκη θα κριθεί ποιος θα πάρει το μισό εκατομμύριο δολάρια για την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη. Δύο είναι οι «μνηστήρες» ο Κενυάτης Γουΐλσον Κιπσάνγκ, ο οποίος κάνει το «ντεμπούτο» του στο μαραθώνιο της αμερικανικής μεγαλούπολης και αν κερδίσει θα πάρει το χρηματικό έπαθλο. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάει στον επίσης, Κενυάτη, κάτοχο της παγκόσμιας επίδοσης, Ντένις Κιμέτο. Στις γυναίκες έχει κριθεί και τα 500.000 δολάρια θα πάρει η Κενυάτισσα Ρίτα Γέπτο.

 Γιουτζίν (ΗΠΑ) Το στάδιο Hayward Field ετοιμάζεται να ανακατασκευστεί, καθώς η χωρητικότητά του είναι 10.500 θέσεις και η IAAF το λιγότερο που απαιτεί για να φιλοξενηθεί ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι 30.000 θέσεις. Η πόλη των ΗΠΑ είναι υποψήφια για την ανάληψη του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019.

Ντόχα (Κατάρ) Άλλοι δύο κορυφαίοι αθλητές προστέθηκαν στη λίστα εκείνων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της Ντόχα για την ανάληψη του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019. Πρόκειται για τον εμποδιστές τον Γάλλο Πασκάλ Μαρτινό Λαγκάρντ και τον Ρώσο Σεργκέι Σουμπένκοφ.

Βοστόνη (ΗΠΑ) Η Βοστόνη δεν θα διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

Φρανκφούρτη (Γερμανία) Η αυτοκινητοβιοχημανία BMW δεν θα είναι πια βασικός χορηγός του μαραθωνίου, αλλά θα έχει μικρότερη υποστήριξη στη διοργάνωση και τώρα οι διοργανωτές ψάχνουν για αντικαταστάτη.

Μπάντον (ΗΠΑ) Σε τουρνουά του παγκοσμίου πρωταθλήματος γκολφ έπαιξε ο Νεοζηλανδός Νικ Γουΐλις, πρωταθλητής στα 1.500μ. Πήρε την 17η θέση.

Μονακό (Μονακό) Η IAAF δημοσιοποίησε τις τελευταίες ποινές αποκλεισμού σε αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες. Πιο γνωστή είναι η περίπτωση του Αυστραλού σπρίντερ Τζόσουα Ρος για 1 χρόνο και 6 μήνες από τις 5 Δεκεμβρίου του 201 μέχρι τις 4 Ιουνίου του 2015, για τρεις χαμένους ελέγχους μέσα σε μια περίοδο 18 μηνών.

Γουατεμάλα (Γουατεμάλα) Ο Ρονάλδο Παλάσιος από την Ονδούρα ξεχώρισε σε αγώνες με τις νίκες του στα 100μ. σε 10.50 (+0,3) και στα 200μ. σε 20.92 (+1,2).
Γάνδη (Βέλγιο) Ο Βέλγος δεκαθλητής Τόμας Βαν ντερ Πλάτσεν θα ξεκινήσει χημειοθεραπεία τον επόμενο μήνα, καθώς ως γνωστόν έχει διαγνωστεί με καρκίνο των όρχεων.

Οστράβα (Τσεχία) Η Οστράβα θέλει να φιλοξενήσει το 3ο ηπειρωτικό κύπελλο του 2018. Ο φάκελος της υποψηφιότητας δόθηκε στην IAAF, η οποία θα αποφασίσει στις 18 Νοεμβρίου.

Άμστερνταμ (Ολλανδία) Η ομοσπονδία στίβου της Ολλανδίας ανακοίνωσε πώς το εθνικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί τέσσερις ημέρες αντί για δύο που γίνονταν. Ο λόγος είναι για να μπορούν περισσότεροι αθλητές να μετέχουν στους αγώνες, όπως οι αθλητές των συνθέτων.

Δουβλίνο (Ιρλανδία) Ο Κενυάτης Πολ Κόετς Κιμουτάι ήταν ο νικητής στο μαραθώνιο σε 2:14.47 και στις γυναίκες η συμπατριώτισσά του Έσθερ Ματσάρια σε 2:34.15.

Τακαχάτα (Ιαπωνία) Στα 50χλμ. βάδην γρήγορος ήταν ο Ιάπωνας Χιρόκι Αράι που τερμάτισε σε 3:40.34.

Τόρουν (Πολωνία) Στο μαραθώνιο πρώτος ήταν ο Πολωνός Μάρτσιν Μπλαζίνσκι σε 2:20.12 και η επίσης, Πολωνή Ανιέσκα Κούζικ σε 2:54.47.

Αγκουασαλιέντες (Μεξικό) Κενυάτες επικράτησαν στο μαραθώνιο, στους άνδρες ο Τζάκσον Μπισέρα σε 2:22.58 και στις γυναίκες η Ιβόν Νγκέτιτς σε 2:45.17.

Λωζάννη (Ελβετία) Ο Κενυάτης Τζέικομπ Γιάτορ ήταν πρώτος στο μαραθώνιο σε 2:18.39 και στις γυναίκες η συμπατριώτισσά του Ναόμι Τσεμπονάι σε 2:51.55.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/