Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τι ισχύει με το Καυτανζόγλειο στάδιο, το στίβο και τον ΠΑΟΚ

Published

on

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη χρήση του Καυτανζογλείου σταδίου με την παραχώρησή του στον ΠΑΟΚ και τι θα σημαίνει αυτό για το στίβο της Θεσσαλονίκης.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Προχθές πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία μετείχαν σχεδόν όλα τα σωματεία στίβου της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ καθώς επίσης και η Ολυμπιονίκης και υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Τασούλα Κελεσίδου. Μιλώντας εκ μέρους του ΠΑΟΚ ο Άκης Μπεκιάρης, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να εξοριστεί ο στίβος από το Καυτανζόγλειο στάδιο. Μάλιστα υπογράμμισε ότι και ο ΠΑΟΚ διαθέτει μεγάλο τμήμα στίβου με πολυπληθείς ακαδημίες και σε καμία περίπτωση δε θα εξαφάνιζαν και το ίδιο τους το τμήμα.
Παράλληλα, η Τασούλα Κελεσίδου, μετέφερε την πληροφόρηση που είχε η ίδια από την διοίκηση του Καυτανζογλείου σταδίου και την διαβεβαίωση πως ακόμη δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση επί του θέματος, ώστε να προκύπτει πως ο στίβος θα βρεθεί εκτός Καυτανζογλείου. Αυτό που έχει γίνει για την ώρα, είναι να περάσει νόμος για να παραχωρηθεί το στάδιο στον ΠΑΟΚ μέχρι να κατασκευαστεί η νέα Τούμπα.
Από το πουθενά λοιπόν δημιουργήθηκε θέμα από φιλικά προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΜΜΕ σχετικά με το βοηθητικό του Καυτανζογλείου και την παραχώρηση του για αποκλειστική χρήση από τις ομάδες Κ19 και Κ17 του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτή η περίπτωση δεν υφίσταται και ούτε έχει συζητηθεί ποτέ. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ έχει δικές του προπονητικές εγκαταστάσεις και ποτέ δε χρησιμοποιεί για το λόγο αυτό την Τούμπα. Αυτοί που γνωρίζουν καλά από ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ, δεν αποκλείουν αυτά τα δημοσιεύματα να είναι μοχλός πίεσης προς τη διοίκηση του σταδίου για να συμφωνηθεί το οικονομικό κομμάτι που αφορά στην ανακαίνιση και τα μισθώματα, αφού η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει τα έξοδα για όλες τις παρεμβάσεις να αφαιρεθούν από τα μισθώματα.
Ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ και στίβος Θεσσαλονίκης θα συμβιώσουν στο Καυτανζόγλειο για τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως ακριβώς συνέβαινε για δεκαετίες με τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή. Τα βοηθητικά στάδια θα παραμείνουν στον στίβο και το κεντρικό θα είναι ανοιχτό μόνο για αγώνες στίβου και για τους ελίτ αθλητές (όσους έχει η Θεσσαλονίκη) με απαγορευτικό χρήσης του χόρτου ενδεχομένως, όπως επέβαλλε και ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής επί δεκαετίες με τους φροντιστές της ΠΑΕ να παίρνουν στο κυνήγι (κυριολεκτικά) τους αθλητές στίβου όταν έτρεχαν στο χόρτο.
Τον ελαστικό τάπητα του κεντρικού σταδίου που μόνο ελαστικός δεν ήταν την τελευταία δεκαετία (από το 2011 και μετά), αλλά πραγματικό τσιμέντο, έχει πολλά χρόνια να τον χρησιμοποιήσει αθλητής για προπόνηση. Αυτό που συνέβαινε την τετραετία, ήταν το κεντρικό στάδιο να αποτελεί το ορμητήριο των ακαδημιών διαφόρων συλλόγων. Αυτό ενδεχομένως να είναι και το μοναδικό ξεβόλεμα… όμως ούτε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας μπαίνει κανείς για προπόνηση (δεν το συζητάμε για ακαδημίες), σε μία Αθήνα όπου τα στάδια με ελαστικό τάπητα είναι ελάχιστα και όπου γυμνάζεται η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Εθνικής στίβου.
Συνοπτικά, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Sportsfeed, το βοηθητικό του Καυτανζογλείου, το κλειστό γυμναστήριο Κ3 και το ανοιχτό προπονητήριο ρίψεων θα παραμείνουν στιβικά. Το κεντρικό στάδιο και οι εγκαταστάσεις του, (γραφεία, μαγαζιά) είναι αναπόφευκτο να περάσουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επόμενα 5 χρόνια.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες