Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με ΔΣ ΣΕΓΑΣ

Published

on

Οι τηλεδιασκέψεις του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με τις νέες διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών, συνεχίστηκαν σήμερα με τον ΣΕΓΑΣ να παίρνει σειρά.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, αφού συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή θητεία, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα αποτελέσματα της αθλητικής μεταρρύθμισης: Στη νίκη του αθλητισμού, στη μεγάλη ανανέωση που υπήρξε στο σύνολο των ομοσπονδιών, έπειτα από τις εκλογές και στο νέο οξυγόνο που έφεραν στο αθλητικό μας περιβάλλον και ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για:

Τις διαδικασίες που επισπεύδονται ώστε άμεσα να εκταμιευτεί η α’ δόση της τακτικής επιχορήγησης όλων των ομοσπονδιών, σε εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων του «Χίλωνα», με μεγαλύτερη βαρύτητα στον συντελεστή «καλή διακυβέρνηση».
Η φετινή τελική διαβούλευση του «Χίλωνα» με τις Ομοσπονδίες, αλλά και την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, 18 Απριλίου, το απόγευμα. Θα καταγραφούν οι όποιες παρατηρήσεις τους και εντός της προσεχούς εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα επιμέρους ποσά -για κάθε ομοσπονδία- της τακτικής επιχορήγησης για το 2021, συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ και θα γίνει άμεσα η καταβολή της α’ δόσης.

Τις λεπτομέρειες της θεσμοθέτησης του ποσοστού χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των σωματείων του, από τον νέο τρόπο φορολογίας των κερδών των παικτών στα τυχερά παίγνια.

Την εναρμόνιση της νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA, την εκπλήρωση του 98% των πρόσφατων παρατηρήσεων του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ προς τη χώρα μας και τις συνολικές ενέργειες λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).
Σημείωσε, επιπλέον, ο υφυπουργός ότι παύει το πρωτοφανές καθεστώς πληρωμής των ελέγχων ντόπινγκ από τις ίδιες τις ομοσπονδίες, κάτι που φυσικά τις ενισχύει περαιτέρω οικονομικά.

Τις πρωτοβουλίες (Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, Μητρώο Προπονητών κλπ) για διαφάνεια, τάξη και νοικοκύρεμα σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα.

Την αναγκαιότητα να παρασχεθεί κάθε βοήθεια προς τα σωματεία, ώστε να νομιμοποιηθούν όσα δεν το έχουν ακόμα πράξει, ολοκληρώνοντας την εγγραφή τους στο Μητρώο της ΓΓΑ εντός του καλοκαιριού, προκειμένου να συνεχίσουν κατόπιν να κάνουν χρήση των δημοτικών εγκαταστάσεων και εκείνων που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ.

Τις ρυθμίσεις του νέου αθλητικού σχεδίου νόμου, που σύντομα θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή και κάλεσε την Ομοσπονδία να προβεί άμεσα σε προτάσεις, εφόσον θεωρεί ότι υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν νομοθετικής διευθέτησης.

Το πρόγραμμα «Πέλοπας», της καταγραφής των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα και της αξιοποίησής τους.

Τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού που εξελίσσονται στο ΟΑΚΑ και το σχέδιο ολιστικής αξιοποίησής του με την παρουσίαση ολοκληρωμένου Master Plan εντός του μήνα και την ένταξή του στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα σεμινάρια επιμόρφωσης αθλητικών στελεχών και τη μεγάλη επιτυχία του α’ κύκλου τους, με 2.000 συμμετέχοντες.

Ο υφυπουργός, παράλληλα, τόνισε ότι οι όποιες προεκλογικές εντάσεις αποτελούν παρελθόν, αφού ο αθλητισμός ενώνει, κάτι στο οποίο συμφώνησε και η νέα πρόεδρος, Σοφία Σακοράφα, ευχαριστώντας τον υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του και επισημαίνοντας ότι η προαγωγή του αθλητισμού είναι κοινός στόχος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στην αναγκαιότητα λειτουργίας ακόμα περισσότερων, σύγχρονων και ασφαλών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε τα έργα εκσυγχρονισμού που εξελίσσονται (αλλαγή των ταρτάν στο ΟΑΚΑ, ολοκλήρωση μελετών για την αποκατάσταση του κλειστού στην Παιανία σε συνεργασία ΓΓΑ-Περιφέρειας και δήμου, αναβάθμιση των υποδομών στο Ολυμπιακό χωριό, δεκάδες έργα για τον στίβο σε όλη την Ελλάδα μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης») και το μνημόνιο συνεργασίας με τη Lamda Development:
για κάθε υφιστάμενη εγκατάσταση στον Άγιο Κοσμά θα αποδίδεται πρώτα μια νέα στο Ελληνικό, ή η Εταιρία ανταποδοτικά θα ανακαινίζει και θα κατασκευάζει νέες, όπως ήδη συμβαίνει με το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ, ενώ θίχθηκε και το θέμα της εργολαβικής καθυστέρησης στην επαναπόδοση του Καυτανζογλείου Σταδίου στην αθλητική οικογένεια.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες