Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Το εφετείο δικαίωσε τον Παπαποστόλου, αγωγή κατά ΣΕΓΑΣ – Κυρανάκου

Published

on

Από ότι φαίνεται οι νομικές περιπέτειες για την ομοσπονδία του στίβου δεν έχουν τελειωμό, με τον ΣΕΓΑΣ να μετρά άλλη μία ήττα στις δικαστικές αίθουσες.

Πρόκειται για μια ιστορία που ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου 2021, όταν αποκαλύψαμε στο Sportsfeed, ότι ο Βαγγέλης Παπαποστόλου που αποτελούσε προσωπική επιλογή της Σοφίας Σακοράφα ως αντικαταστάτης του Μάκη Ασημακόπουλου στη θέση του γενικού διευθυντή του όλων των δρομικών του ΣΕΓΑΣ, απομακρύνθηκε από την ομοσπονδία με απόφαση της προέδρου.
Με επιστολή του στο Sportsfreed, ο Παπαποστόλου δήλωνε: «Δεν παραιτήθηκα, καταγγέλθηκε μονομερώς η σύμβαση από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ». Από την πλευρά της η ομοσπονδία του στίβου και η Σακοράφα, αρνήθηκαν να τοποθετηθούν δημοσίως.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες και το τμήμα εργατικών διαφορών του πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωσε τον Παπαποστόλου ο οποίος κατήγγειλε ως «δυσφημιστική την μονομερή ενέργεια της προέδρου, χωρίς απόφαση Δ.Σ. κάτι που για πρώτη φορά συνέβη στην μακραίωνη ιστορία του ΣΕΓΑΣ, αλλά και χωρίς την υπογραφή του ΓΓ του ΔΣ». Σύμφωνα με την απόφαση, η καταγγελία της σύμβασης είναι άκυρη, υποχρεώνει τον ΣΕΓΑΣ να αποδεχθεί τις υπηρεσίες του Παπαποστόλου και μάλιστα επιβάλλει πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε μέρα άρνησης του ΣΕΓΑΣ να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου. Συν αυτά, στον ΣΕΓΑΣ επιβλήθηκε να καταβάλει αποδοχές υπερημερίας 6.959,92 ευρώ. Η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε στις 3 Μαΐου 2022.

Αστυνομία στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ!

Στις 28 Ιουνίου 2022, ο Παπαποστόλου παρουσιάστηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας όπως όριζε η δικαστική απόφαση, προκειμένου να αναλάβει υπηρεσία στο αντικείμενο του. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η εντολή της προέδρου προς τον κ. Κυρανάκο και προς την  διευθύντρια του ΣΕΓΑΣ, όπως μου μεταφέρθηκε, ήταν να μην μου επιτραπεί η είσοδος στην ομοσπονδία και να μην δεχθούν την παροχή της εργασίας μου την οποία και αποδέχθηκα ζητώντας αυτό να μου δοθεί εγγράφως.  Ο κ. Κυρανάκος, δημιούργησε αδικαιολόγητη αναστάτωση στην υπηρεσία με φωνές αλλά και με ύβρις, παρουσία πολλών υπαλλήλων, τεχνικών και επισκεπτών, απειλώντας με μάλιστα ότι θα κληθεί η αστυνομία. Κλήθηκε η άμεση δράση και προσήλθε στα γραφεία της ομοσπονδίας αστυνομικός ο οποίος αφού πιστοποίησε την νόμιμη παρουσία μου στα γραφεία με βάση την εν ισχύ απόφαση του πρωτοδικείου και την διάθεση μου προς παροχή εργασίας, κατέγραψε το περιστατικό στα συμβάντα και αποχώρησε. Κατά τις 14:30 αποχώρησα και εγώ από τα γραφεία της ομοσπονδίας αφού πιστοποιήθηκε η άρνηση του ΣΕΓΑΣ να υλοποιήσει την δικαστική απόφαση».

Η απόφαση του Εφετείου και νέα αγωγή

Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Παπαποστόλου και τον ΣΕΓΑΣ συνεχίστηκε με την ομοσπονδία του στίβου να συνεχίζει να έχει προσαυξήσεις σε όσα έχουν επιδικαστεί και δεν καταβάλλει.
Στις 24 Ιανουαρίου 2023 συνεδρίασε το τριμελές συμβούλιο διοίκησης του Εφετείου Αθηνών για να εκδόσει την απόφαση του στις 11 Οκτωβρίου 2023 με την οποία επικυρώνει την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση του ΣΕΓΑΣ. Το σίριαλ όμως έχει και συνέχεια…
Υπάρχει και νέα αγωγή για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 με τον γενικό διευθυντή Σωτήρη Κυρανάκο να απαγορεύει την παρουσία του Παπαποστόλου στα γραφεία της ομοσπονδίας με τον τελευταίο να έχει στο χέρι του «την εν ισχύ απόφαση του πρωτοδικείου και την διάθεση μου προς παροχή εργασίας» όπως δήλωσε ο ίδιος. Η αστυνομία κλήθηκε, κατέγραψε το περιστατικό στα συμβάντα και αποχώρησε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τις επόμενες ημέρες, θα κοινοποιηθεί το απόσπασμα από το βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας.
Μένει να δούμε πως θα χειριστεί αυτή τη φορά την υπόθεση ο ΣΕΓΑΣ καθώς μέχρι στιγμής έχει πληγεί η εικόνα της ομοσπονδίας και ζημειώνεται και οικονομικά καθώς καλείται να καταβάλει δεδουλευμένα και τόκους 300 ευρώ για κάθε μέρα που δεν εκτελεί την απόφαση του πρωτοδικείου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/