Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Το γήπεδο του Τσίπρα

Published

on

Από την ημέρα που ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ήρθε στην επιφάνεια και η πρώτη (και όπως λένε παντοτινή) του αγάπη στον αθλητισμό, το βόλεϊ.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Όλα ξεκίνησαν στο γήπεδο που βλέπετε στη φωτογραφία. Στο τσιμεντένιο γήπεδο του 7ου κέντρου νεότητας του Δήμου Αθηναίων στους Αμπελόκηπους, εκεί όπου έκανε προπονήσεις κι ο τοπικός ΑΟ, η ομάδα που τις τελευταίες ώρες έχει βρεθεί στο προσκήνιο και έχει ακουστεί όσο κανένας άλλος σύλλογος της χώρας.
Ε, δεν είναι και μικρό πράγμα το να έχεις αποτελέσει το αθλητικό σπίτι κοτζάμ πρωθυπουργού, αν και η υπερβολική δημοσιότητα που έχει αποκτήσει φαίνεται πως έχει κουράσει τους παλιούς συμπαίκτες και τον προπονητή του Αλέξη Τσίπρα.
«Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε από την Ομοσπονδία το δελτίο του κυρίου Τσίπρα το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπάει κι όλοι αναζητούν πληροφορίες και υλικό από εκείνα τα χρόνια», έλεγαν οι παλιοί του συνοδοιπόροι, ωστόσο ναι μεν μπόρεσαν να ανασύρουν στο μυαλό τους μνήμες από εκείνες τις ανέμελες εποχές, όμως μέχρι στιγμής η εύρεση μιας φωτογραφίας με τον αθλητή Αλέξη Τσίπρα σε δράση έχει εξελιχθεί σε κυνήγι του χαμένου θησαυρού.
«Είχε έρθει σε ηλικία 14 ετών γιατί του άρεσε το βόλεϊ και υπήρχαν κάποια παιδιά με τα οποία είχε σχέσεις από την γειτονιά. Ο Αλέξης πήγαινε σε άλλο σχολείο απ’ ότι τα περισσότερα παιδιά της γειτονιάς αλλά έμενε εδώ κοντά» θυμάται ο προπονητής του Θωμάς Τσιμπόκας ο οποίος τον έβαλε στην πρώτη του μεγάλη δοκιμασία.
Αν και ο νέος Πρωθυπουργός δεν είναι (και δεν ήταν) το πρώτο μπόι, ξεκίνησε ως ακραίος, αλλά λόγω του ότι είχε μεγάλο άλμα και ταχύτητα αντίληψης τον πέρασε ως κεντρικό. «Από τις πρώτες προπονήσεις είχε ξεχωρίσει γιατί ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και έδειχνε πολύ πιο ώριμος από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του», συμπληρώνει ο κ. Τσιμπόκας.
Όταν μετά από χρόνια τον είδε να εμφανίζεται στο πολιτικό προσκήνιο δεν ένιωσε έκπληξη αλλά «…χαρά, γιατί όπως σας είπα από μικρός ξεχώριζε για την ωριμότητα του», ενώ τώρα που έχει αναλάβει το δύσκολο φορτίο της διακυβέρνησης του τόπου η δική του συμβουλή είναι «να μην ξεχάσει το ομαδικό πνεύμα που διακατέχει το βόλεϊ και κυρίως να μην διαψεύσει τις προσδοκίες όλων μας για ένα καλύτερο αύριο».
Ο Γιάννης Σαραντόπουλος ήταν ο τότε έφορος της ΑΕ Αμπελοκήπων ο οποίος επιβεβαίωσε τις αλτικές ικανότητες του κυρίου Τσίπρα και αποκάλυψε πως «όταν πέρασε στο Πανεπιστήμιο δεν ερχόταν τόσο συχνά για αγώνες ή προπονήσεις. Εμείς όμως ανανεώναμε το δελτίο του για να είναι διαθέσιμος και όποτε τον παίρναμε τηλέφωνο για να έρθει να αγωνιστεί όταν για παράδειγμα δεν συμπληρώναμε ομάδα ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσει».
Ο Δημήτρης Σβαρνιάς ήταν συμπαίκτης με τον Πρωθυπουργό κι όπως θυμάται: «όλοι ξέραμε ότι ασχολείται με τον μαθητικό συνδικαλισμό, αλλά μέσα στην ομάδα δεν υπήρχαν τέτοιες συζητήσεις. Στην ομάδα ασχολιόμασταν με το βόλεϊ και μπορώ να πω ότι ο Αλέξης ήταν αρκετά εκδηλωτικός αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ένα απλό παιδί».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/