Connect with us

INTERVIEW

«Το χάντμπολ κυνηγά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ»

Published

on

Ο προπονητής της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης, μιλάει στο Sportsfeed.gr για όλους και για όλα…

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Ο Γιάννης Αρβανίτης έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο ελληνικό χάντμπολ, αρχικά ως αθλητής, στη συνέχεια ως βοηθός του Ουλφ Σέφερτ στην Εθνική ομάδα και την τελευταία δεκαετία ως τεχνικός της ΑΕΚ. Μία ζωή μέσα στο χάντμπολ, έχει παραστάσεις όσο λίγοι λόγω και της θητείας του στο εξωτερικό. Όταν μιλάει έχει πράγματα να πει, έτσι και τώρα, σε μία συζήτηση με το Sportsfeed.gr που ξεπέρασε τη μία ώρα.

Η εμφάνιση και η αποχώρηση του Δημήτρη Λαζόπουλου στην ΑΕΚ και ο ρόλος των συμβούλων του, η συμφωνία των λίγων ωρών με τον Δικέφαλο Αστέρα, η εξοντωτική τιμωρία της Ένωσης από τον αθλητικό δικαστή και τα «στημένα επεισόδια», ο ρόλος των προτύπων όπως ο Αλέξης Αλβανός και ο Χριστόφορος Μπακαούκας, η λάθος νοοτροπία των νεαρών παικτών, ο τρόπος με τον οποίο θα έρθουν παιδιά στο άθλημα και πολλά ακόμη θέματα, στις γραμμές που ακολουθούν…

Στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχετε ζήσει τα πάντα. Με πολλά χρήματα στην ομάδα, χωρίς χρήματα, με πολύ κόσμο και χωρίς κόσμο, σε μεγάλο γήπεδο και χωρίς γήπεδο. Πώς το αντέχετε;
Το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Όλοι μας χρειαστήκαμε ένα μεγάλο διάστημα με τον εαυτό μας και με τους δικούς μας, για να μπορέσουμε να ενεργοποιηθούμε ξανά στην ΑΕΚ. Αναφορικά με εμένα, εκείνο που με στεναχώρησε πολύ ήταν ότι μία δεύτερη γενιά αθλητών, που είχαμε ετοιμάσει από πίσω και περίμενα ότι μπορεί να σηκώσει την ΑΕΚ στις δύσκολες στιγμές, πολιορκήθηκαν άμεσα από τις υπόλοιπες ομάδες . Αντιλαμβάνομαι, ότι όπως και εγώ ήταν πολύ κουρασμένοι και το εξέλαβαν ως μία καλή ευκαιρία για να μπορέσουν να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους. Εγώ όμως περίμενα ότι αν υπήρχε ένας τρόπος να σωθεί η ΑΕΚ, θα ήταν από αυτά τα παιδιά, αν έβαζαν πλάτη. Δεν μπορώ να τους κακίσω και εγώ δυσκολεύτηκα πολύ, πόσο μάλλον αυτά τα νέα παιδιά. Εγώ το καλοκαίρι έφυγα από την ΑΕΚ .Απλά με τον ΔΙΚΕΑ, ενώ είχαμε συμφωνήσει κάποια πράγματα, δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν σε όλα όσα ζήτησα, τα οποία δεν απείχαν πολύ από αυτά που μου έδιναν. Ενώ υπήρξε συμφωνία, το επόμενο πρωί έπαψε να ισχύει. Τότε βρέθηκε ο Σταματιάδης, ο οποίος ήταν ο μόνος που πάλευε να σώσει την ομάδα με κάθε τρόπο. Υπήρχαν στιγμές που ο Κώστας ο Σταματιάδης με τον Στέλιο τον Αλεπουδέα ήταν σε ένα καφέ της Νέας Φιλαδέλφειας και εγώ με τον Πάνο τον Καλαβάζη που θα πηγαίναμε μαζί στο ΔΙΚΕΑ βρισκόμασταν σε ένα άλλο καφέ και ο καθένας συζήταγε για τη δική του ομάδα. Τελικά δεν υλοποιήθηκε η δική μου συμφωνία με τον ΔΙΚΕΑ και μαζί με τον Σταματιάδη ξεκινήσαμε. Έπαιξαν ρόλο ο Αλεξίου και ο Κατσαδήμας που μας έδωσαν μία καλή βάση για τη σεζόν και αρχίσαμε να φτιάχνουμε την ομάδα από την αρχή και φυσικά η Original, από την οποία ασκήθηκε τεράστια πίεση για να παραμείνουμε ως τεχνικό επιτελείο. Υπήρξαν άνθρωποι που έπαιρναν τηλέφωνο και έκλαιγαν, το λέω και ανατριχιάζω, άνθρωποι ηλικίας 40 και 50 ετών. Πράγματα πρωτόγνωρα για το χάντμπολ και για εμένα.

Τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα της χρονιάς και οι τρεις νίκες σου λένε κάτι;
Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει ένα αξιοπρεπές ρόστερ. Κάθε μέρα που περνάει θα γινόμαστε καλύτεροι. Στόχος είναι η τετράδα και πιστεύω ότι θα είμαστε εκεί και αν έρθει τίτλος θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς φέτος.

Ωστόσο ο κόσμος του χάντμπολ βιάστηκε να θεωρήσει ξοφλημένη την ΑΕΚ…
Ο κόσμος το θεώρησε αυτό πιθανότατα επειδή στην αρχή της μεταγραφικής κίνησης και της σεζόν γενικότερα, δεν υπήρχαμε, αυτό είναι αλήθεια. Το ρόστερ ξεκίνησε με τους Μπακαούκα, Τσαούση, Παπαδόπουλο, Τσιλιμπάρη. Ο Γεωργιάδης και ο Νικολαΐδης ήταν σε συζητήσεις με άλλες ομάδες όπως και οι υπόλοιποι. Καταφέραμε στο νήμα να τους κρατήσουμε. Είχαμε λοιπόν έξι παίκτες. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ να βρούμε τον έβδομο, τον όγδοο κλπ. Για μεγάλο διάστημα ήμασταν με πολύ μικρό ρόστερ, αλλά με μια πολύ καλή βάση. Αυτοί οι έξι παίκτες που είχαμε μας έδωσαν την αισιοδοξία για να προχωρήσουμε. Από εκεί και πέρα έγινε μία απίστευτη προσπάθεια με τον Σταματιάδη, βρέθηκαν κάποιες χορηγίες, μικρές και μεγάλες που μας πήγαν παραπέρα. Έτσι καταφέραμε και φτιάξαμε αυτό το ρόστερ, που νομίζω ότι είναι αρκετά πλήρες. Έχουμε κάποιες ελλείψεις, αλλά όχι περισσότερες από άλλες ομάδες. Είμαι ικανοποιημένος μς κάποια παιχνίδια που κάναμε και σε κάποιες περιπτώσεις, όταν η ομάδα πιάνει απόδοση παίζουμε καλύτερο χάντμπολ από πέρσι. Έχουμε την άνεση να δώσουμε τη μπάλα λίγο παραπέρα. Βέβαια δεν έχουμε την ποιότητα των παικτών των προηγούμενων δύο ετών, αλλά υπάρχουν παιδιά που μπορούν να γίνουν ίσως και καλύτεροι από εκείνους.

Από τους μεγάλους παίκτες που πέρασαν τα δύο τελευταία χρόνια, έμεινε κάτι ως παρακαταθήκη στην ΑΕΚ;
Αυτό που έγινε με βοήθησε να πείσω τα νέα παιδιά ότι ο μόνος τρόπος για να γίνουν καλύτεροι είναι η δουλειά. Έχουν πάρει εικόνες. Ο Νικολαΐδης είναι διπλάσιος παίκτης φέτος γιατί πέρσι έβλεπε μπροστά του κάποια παιδιά που έφτασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όταν βλέπεις τον Αλβανό να βρίσκει μία λύση μέσα στο γήπεδο, που δεν την έχεις ξαναδεί αμέσως την αντιγράφεις και έχεις μία έτοιμη λύση. Δυστυχώς από τα νέα παιδιά στην ομάδα έμειναν μόνο δύο, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει δημιουργηθεί μία παράδοση. Η ΑΕΚ έχει γίνει μία μεγάλη ομάδα. Όποιος μπαίνει μέσα πρέπει να δουλέψει, δεν μπορεί να μην έρχεται στην προπόνηση, να μην προσπαθεί ή να κάνει χαβαλέ. Αυτά θεωρώ ότι τα έχουμε λύσει και κάνουμε ένα άλλο επίπεδο προπόνησης. Αυτή είναι η ομάδα. Ακόμη και οι παλιοί, ο Μπακαούκας, ο Τσαούσης ή ο Παπαδόπουλος δεν «τολμάνε» να μη δουλέψουν όσο μπορούν». Αυτό είναι όφελος για κάθε προπονητή.

Θα ήθελα να σταθούμε στον Μπακαούκα, που νομίζω ότι είναι ένα εκπληκτικό πρότυπο. Οικογενειάρχης, βιοπαλαιστής, που δίνει τα πάντα για να είναι σε τοπ αθλητικό επίπεδο ακόμη και στα 36 του…
Αν σκεφτείς και τι δουλειές κάνει, είναι ανατριχιαστικό. Υπήρχαν χρονιές που δούλευε στην οξυγονοκόλληση, ερχόταν στο γήπεδο και έπρεπε του βάζει ο Καλαβάζης σταγόνες στα μάτια για να ξεπρηστούν και να κάνει προπόνηση. Και όμως ήταν εκεί. Ποτέ δεν πήρε τηλέφωνο για να πει ότι τα μάτια του είναι χάλια. Γι’ αυτό έγινε αυτός ο παίκτης, επειδή έχει αυτή τη θέληση και τη διάθεση, σε συνδυασμό με τα προσόντα του. Δεν είναι εύκολος παίκτης, είναι δύσκολος. Αλλά αν θέλεις να έχεις ένα παράδειγμα για να τραβάς το αυτί των μικρών, είναι ο Μπακαούκας, ο Αλέξης ο Αλβανός, ο Σπύρος ο Μπαλωμένος. Παιδιά που έδειξαν ότι πρέπει να δουλεύεις ακόμη και στις πολύ δύσκολες στιγμές. Πέρσι δούλευαν και ο Σανίκης και ο Καρυπίδης και ο Ράκσεβιτς. Αυτοί όλοι ήταν ένα σκαλί παραπάνω.

Αν γυρίσουμε στην περσινή χρονιά, θα έλεγες ότι αυτό που έγινε στην ΑΕΚ, με τους παίκτες που ήρθαν, ήταν μια υπερβολή για τα δεδομένα του ελληνικού χάντμπολ ή απλώς ένα πείραμα που δεν πέτυχε;
«Για μένα όταν ξεκίνησε, το ζητούμενο ήταν το πώς μία ομάδα μπορεί να σταθεί και σταδιακά να προχωρήσει στην Ευρώπη. Βιαστικά λίγο στην αρχή, αλλά αν σκεφτούμε το ξεκίνημα, ήταν πάρα πολύ καλό, διότι καμία ομάδα δεν έχει βάλει στόχο να κάνει πορεία στην Ευρώπη. Ο Διομήδης έχει πάρει το Challenge Cup, αλλά είναι αλλιώς να παίζεις στο EHF ή στο Champions League και να θέλεις να γίνεις μεγάλη ομάδα σε αυτά τα επίπεδα. Η προσπάθεια έγινε για να μπούμε σε αυτά τα σαλόνια. Στόχος ήταν σιγά-σιγά να κάνουμε κάποιες επιτυχίες στην Ευρώπη. Αυτά που κάναμε με τη Μπεσίκτας ή με τη Ντιναμό που τη ζορίσαμε πολύ, αλλά και το ότι παίξαμε με τη Λούγκι, έχοντας τραυματίες τους Σανίκη και Ζούγιοβιτς, και στο 55’ εκεί ήμασταν ισοπαλία και παιζόταν στο γκολ η πρόκριση, δείχνουν ότι έγινε καλή προσπάθεια. Χρειάζεται όμως υπομονή. Αν μπορούσε ο Λαζόπουλος με συνέπεια να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε, φέτος θα μιλάγαμε για άλλα παιχνίδια και επίπεδα».

Αυτό ήταν το κομβικό σημείο για τον Λαζόπουλο, ο αποκλεισμός από τη Λούγκι;
Όχι, το κομβικό σημείο είναι ότι συμβαίνει στον αθλητισμό κάποιοι δεν ξέρουν το χώρο και δεν ξέρουν ποιον να εμπιστευτούν. Ακούνε πολλά, συνήθως αυτοί που τους μιλάνε είναι αυτοί που δεν δουλεύουν. Αν έχεις να φτιάξεις την ομάδα σου, να στήσεις το ρόστερ σου, να κάνεις προπόνηση και να δουλέψεις εκτός γηπέδου, τότε έχεις ελάχιστη ώρα για να αφιερώσεις στον πρόεδρο και να πιεις καφέ μαζί του. Κάποιοι που το έχουν κάνει αυτό επάγγελμα ήταν κοντά του και έλεγαν πράγματα που δεν έστεκαν. Εγώ ποτέ δεν μίλησα για Champions League σε 2-3 χρόνια. Δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Εγώ έπεσα από τα σύννεφα όταν τοποθετήθηκε δημόσια ο Λαζόπουλος και είπε ότι σε δύο χρόνια θα πάρουμε το Champions League και προσπάθησα να διορθώσω αυτή τη δήλωση. Ξαφνικά βρεθήκαμε να δεχόμαστε προτάσεις για παίκτες όπως ο Μπάλιτς. Αν έμενε στη λογική ότι οι ομάδες χρειάζονται δουλειά, υπομονή και χτίσιμο θα ήταν ένας πάρα πολύ καλός παράγοντας για το ελληνικό χάντμπολ και την ΑΕΚ. Εκείνος έβαλε τον πήχη πάρα πολύ ψηλά και απογοητεύτηκε. Δεν ξέρω αν είναι οικονομικό το θέμα, δεν ξέρω τι γίνεται με τις επιχειρήσεις του. Υπήρξε απογοήτευση πλήρης και ταυτόχρονα υπήρξε και ένας εσωτερικός πόλεμος στην ΑΕΚ, που τον απογοήτευσε πολύ.

Με αυτά που έχει καταφέρει το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ και με τις ταλαιπωρίες που περνάει, μου δίνει την αίσθηση του αδικημένου παιδιού από την ερασιτεχνική…
Εμείς έχουμε καταφέρει να γίνουμε το αγαπημένο παιδί των φιλάθλων της ΑΕΚ και αυτό δεν μπορεί να μας το πάρει κανένας πίσω. Θα πρέπει να είμαστε τραγικοί για να μας βγάλουν από την ψυχή τους. Δεν έχω μεγαλύτερο παράπονο από την ερασιτεχνική, σε σχέση με τα παράπονα που μπορεί να έχει κάποιο άλλο τμήμα. Κάποιες φορές έρχεται ένας παράγοντας που βάζει περισσότερα χρήματα σε ένα τμήμα και νιώθει αδικημένο κάποιο άλλο, άλλες φορές αυτό γίνεται αντίστροφα. Το θέμα είναι να εκμεταλλευτούμε το brand name της ΑΕΚ και να βρούμε χορηγούς. Φέτος κάτι καταφέραμε, του χρόνου στόχος είναι να πάμε καλύτερα.

Μήπως δεν βοηθά και το ίδιο το πρωτάθλημα σε αυτή την προσπάθεια. Φέτος δεν υπάρχει ούτε τηλεοπτική κάλυψη.
Εμείς είχαμε βρει κανάλι. Είχαμε συμφωνήσει με τη ΝΕΡΙΤ και η συμφωνία πάγωσε επειδή παραιτήθηκε ο πρόεδρος, ενώ υπήρχε και μία σκέψη κατάργησης του αθλητικού καναλιού και έτσι δεν υπογράψαμε. Ελπίζω να ξεπαγώσει το θέμα και να προχωρήσουμε στη συμφωνία.

Είσαι ένας άνθρωπος που έχεις ζήσει το χάντμπολ σε πολύ υψηλό επίπεδο. Συμφωνείς με την άποψη ότι κάθε πέρσι ήταν και καλύτερη η κατάσταση στο ελληνικό χάντμπολ;
Για μένα η κρίση θα μας κάνει καλό αν μπορέσουμε να πείσουμε τους αθλητές μας ότι πρέπει πρώτα να δουλέψουν. Ακούω πολύ συχνά νέα παιδιά, που δεν έχουν κάνει πράγματα στο άθλημα, αλλά έχουν ένα ταλέντο, να ρωτούν πρώτιστα πόσα χρήματα θα πάρουν. Έχουν μεγαλώσει έτσι και αυτό είναι λάθος για έναν αθλητή. Αυτά τα παιδιά μέχρι τα 23 τους θα πρέπει να ολοκληρώσουν το επίπεδό τους ως αθλητές. Γι’ αυτό θα έπρεπε να ενδιαφέρονται, πώς να γίνουν καλοί αθλητές, χαντμπολίστες και χαρακτήρες και μετά να αρχίσουν να ασχολούνται με το οικονομικό. Εδώ το ξεκινούν λίγο ανάποδα, του στιλ, αν δεν πάρω, δεν δουλεύω. Και έχει αρχίζει να κουράζει αυτή η κατάσταση με παιδιά που πληρώνονται και δεν θέλουν να δουλέψουν ή που δεν μπορούν να δουλέψουν. Και μερικές φορές λέω ότι θέλω να κάνω κάτι, αλλά όταν φτάσει η πίεση πέρα από τα όρια, λέω όχι, δεν μου αρέσει. Συνήθως αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα, με παιδιά που ρωτούν πόσα θα πάρουν ή πόσο θα παίξουν. Δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να γίνουν σαν τον Αλβανό για να παίξουν έστω ένα λεπτό πίσω από τον Αλβανό. Δεν μπορεί να γίνει ανάποδα, κανείς προπονητής στον κόσμο δεν θα το κάνει αυτό. Νομίζω ότι ξεκινάει από το γεγονός ότι δεν έχουμε δώσει παιδεία στα παιδιά. Ταλέντο και υλικό υπάρχει πολύ στην Ελλάδα, βλέπω ψηλά παιδιά σε αρκετές ομάδες και με πολλά καλά προσόντα. Πρέπει να δουλέψουν όμως.

Δεν πρέπει όμως να υπάρχουν και κάποια άλλα βασικά πράγματα για να συνεχίσουν αυτά τα παιδιά να είναι στο άθλημα και να βελτιώνονται; Π.χ. η ασφάλιση;
Έχεις δίκιο σε αυτό, εγώ δεν το έχω στο μυαλό μου επειδή δεν έχει συμβεί ποτέ στην ΑΕΚ να μην καλύψει τα έξοδα ενός αθλητή, Έλληνα ή ξένου, όταν θα χρειαστεί π.χ. να κάνει μία επέμβαση και να τον επαναφέρουμε στο 100%. Σαφώς και πρέπει να υπάρχουν όροι κάλυψης των αθλητών. Θα προτιμούσα να ακούω αυτά από έναν αθλητή, παρά την κουβέντα για τα χρήματα. Όπως είναι σπάνιο το να ακούς αθλητές να θέλουν να γίνουν καλύτεροι και να σου το ζητούν αυτό. Εγώ προτιμώ να ακούσω ένα παιδί να λέει ότι δεν έρχεται στην ΑΕΚ επειδή δεν εμπιστεύεται εμένα ως προπονητή για να βελτιωθεί, παρά επειδή δεν θα πάρει πολλά χρήματα.

Πώς μπορούν να έρθουν κατά τη γνώμη σου παιδιά στο χάντμπολ, όταν υπάρχει ο ανταγωνισμός με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή το βόλεϊ;
Και σε αυτό η κρίση θα μας κάνει καλό, διότι ήμασταν φτωχοί και θα παραμείνουμε φτωχοί σε αντίθετα με άλλα σπορ όπου υπήρχε πλούτος και έρχεται φτώχεια. Πέρα από το οικονομικό, λοιπόν, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το σπορ που τους αρέσει. Το σημαντικό είναι να δουλέψουμε με κέφι στα παιδιά. Οι προπονητές πρέπει να καταλάβουν ότι πρόκειται για μία δουλειά πολύ σοβαρή, με πολλούς παραμέτρους. Μία παράμετρος είναι να γίνεται ενδιαφέρουσα προπόνηση, ώστε το παιδί να περνάει καλά, να το χαίρεται, να κερδίζει και να βλέπω πρόοδο. Αν η προπόνηση είναι ίδια με εκείνη του μπάσκετ, τότε πιθανότατα θα πάει εκεί όπου υπάρχουν περισσότερα λεφτά. Αν είσαι τόσο αδιάφορος όσο ο προπονητής του ποδοσφαίρου (αν είναι) τότε το παιδί θα πάει στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να δώσεις κάτι διαφορετικό. Πρέπει ίσως να κάτσουμε σε ένα τραπέζι όλοι μαζί, να δούμε ποια είναι αυτά τα πράγματα που γουστάρουν τα παιδάκια και μπορούμε να τους δώσουμε, ώστε να ανταγωνιστούμε σε αυτό τα υπόλοιπα αθλήματα.

Θεωρείς ότι τους δύο μεγάλους συλλόγους, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, το ελληνικό χάντμπολ τους έχει αποδεχθεί ή μήπως τους κυνηγάει;
Τους κυνηγάει και μάλιστα τους κυνηγάει περίεργα. Φοβίζουν αυτοί οι σύλλογοι, φοβίζει η μαζικότητα. Άλλους τους φοβίζει επειδή στο μυαλό τους έχουν επεισόδια. Στα δέκα χρόνια πορείας μου στην ΑΕΚ, δύο φορές έχουν γίνει επεισόδια. Αυτό που έγινε στη Λαμία δεν έχει να κάνει με το χάντμπολ, ήταν ένα ραντεβού οπαδών, όπως έχει γίνει και σε άλλα αθλήματα, όπως στο γυναικείο βόλεϊ. Το δεύτερο ήταν με την Παρτιζάν, στο οποίο αντέδρασα αμέσως. Από την άλλη πλευρά, έχουμε βάλει 6.000 κόσμο σε τελικό κυπέλλου, έχουμε βάλει 2.500 μέσα στον Ιωνικό σε ένα ματς όπου κάθονταν φίλαθλοι ακόμη και στα κλιματιστικά, στον τελικό της Πάτρας με τον ΠΑΟΚ δεν άνοιξε ρουθούνι, πανηγυρίσαμε την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος μέσα σε μία κατάμεστη Μίκρα από οπαδούς του ΠΑΟΚ και δεν έγινε το παραμικρό. Γενικότερα έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ στο να ανέβει ο ανταγωνισμός του αθλήματος, αλλά και σε εμπορικό επίπεδο θα μπορούσε να υπάρξει όφελος με δύο ισχυρά brand names πλέον στο χάντμπολ. Το άθλημα το ήξεραν πολύ λιγότεροι όταν υπήρχε ο Ιωνικός και ο Φίλιππος, από τώρα που υπάρχει η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Μετά από μήνες πλέον, πώς κρίνεις όσα έγιναν στον περσινό τρίτο τελικό με τον Διομήδη, που δεν ξεκίνησε ποτέ;
Θεωρώ ότι ήταν μία στημένη ιστορία. Από το δακρυγόνο που έπεσε μέσα στο γήπεδο. Δεν είχε συμβεί τίποτα, αυτό το παραδέχθηκε και η ομοσπονδία που δήλωσε ότι βασική υπαίτια ήταν η αστυνομία για όσα έγιναν. Δεν μπορώ να καταλάβω, λοιπόν, πώς μετά τιμωρηθήκαμε εμείς και μάλιστα με τόσο βαριά τιμωρία. Εγώ είχαμε μιλήσει με τους περισσότερους οργανωμένους αρχηγούς της κερκίδας και δεν είχε κανείς διάθεση για επεισόδια. Όταν έπεσε το δακρυγόνο μέσα στο γήπεδο, οι άνθρωποι έτρεχαν για να βγουν. Η δικαιολογία του υπέυθυνου της αστυνομίας ήταν ότι μπήκαν δέκα άνθρωποι χωρίς εισιτήριο, λες και ξαφνικά η αστυνομία νοιάστηκε για το ταμείο της ΑΕΚ που θα ήταν δέκα εισιτήρια μείον και γι’ αυτό έριξαν το δακρυγόνο. Πορτιέρηδες σε μπαρ θα είχαν αντιδράσει πιο ήπια. Τις πρώτες ροπαλιές από τα ΜΑΤ τις δέχθηκαν η Ελπίδα η Στεβή και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της ερασιτεχνικές. Όταν έγινε αυτή η κίνηση από τα ΜΑΤ, αυτονόητα αντέδρασε και ο κόσμος. Σε αυτό τον αγώνα δεν υπήρχε κίνδυνος για κανέναν. Και όμως μας εντυπωσίασε η σβελτάδα της πολιτείας, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να ζητάει μετά από ένα τέταρτο, από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να μη γίνει αγώνας. Η τιμωρία ήταν εξοντωτική, το χάντμπολ είναι ίσως το μοναδικό άθλημα με τέτοιες τιμωρίες. Όταν με τα δεδομένα που υπάρχουν τιμωρηθεί μία ομάδα με τέτοια πρόστιμα (σ.σ. 120.000 για τη Λαμία, 80.000 για τον αγώνα με τον Διομήδη), θα πρέπει να κλείσει. Θα δούμε τι θα γίνει. Εδώ ακόμη και το ΑΣΕΑΔ δεν έκανε δεκτή την αίτηση εφέσεως, πράγματα εξωπραγματικά γι’ αυτό που συνέβη. Πολλά γεγονότα, πολλές συμπτώσεις, θεωρώ ότι όλο αυτό ήταν στημένο από την αρχή μέχρι το τέλος.

Από ποιον ήταν στημένο, από τον Διομήδη;
Εγώ πιστεύω ότι έχει συμμετοχή μέχρι και η Πολιτεία, κάποιοι πολιτειακοί παράγοντες.

Με το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα τι γίνεται;
Αυτή τη στιγμή έχουμε μία συνεργασία με το κλειστό στο Μενίδι, τουλάχιστον για τις προπονήσεις. Αρχικά η δημοτική αρχή ήθελε να μας βγάλει έξω, θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να μείνουμε μέσα. Αν υπάρξει και αυτή η κακή εξέλιξη, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για εμάς. Όσον αφορά τους αγώνες, έχουμε φτάσει στο σημείο να μην έχουμε έδρα. Δεν έχουμε παίξει εδώ και χρόνια στο γήπεδο που κάνουμε προπονήσεις, επειδή δεν έχει άδεια και κατά συνέπεια τόσο εμείς, όσο και οι φιλοξενούμενοι παίζουμε σε ένα γήπεδο σχεδόν ουδέτερο.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή υπάρχει ο Μελισσανίδης και αφήνει ένα τόσο αγαπημένο τμήμα να ταλαιπωρείται έτσι…
Δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι του Δημήτρη Μελισσανίδη για να ξέρω τι σκέφτεται. Πιστεύω ότι με πολύ μικρή προσπάθεια θα μπορούσε να έχει τακτοποιήσει όλη την ερασιτεχνική. Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει και δεν ξέρω και κατά πόσο βοηθάει ή δεν βοηθάει, για να σου πω την αλήθεια. Μπορεί να δίνει ο άνθρωπος τη βοήθειά του και απλά να μην φτάνει, αλλά με τα μπάτζετ που έχει φέτος η ΑΕΚ δεν βλέπω ποιο άθλημα θα μπορούσε να απορροφήσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για να πρωταγωνιστήσει δημιουργώντας πρόβλημα στα υπόλοιπα. Όλα τα μπάτζετ είναι χαμηλά και νομίζω ότι πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να είμαστε ευχαριστημένοι όλοι μας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/