Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Το μανιφέστο του Κόου

Published

on

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη παρουσίαση, το Sportsfeed.gr εξασφάλισε το μανιφέστο του υποψήφιου προέδρου της IAAF Σεμπάστιαν Κόου. Ο Βρετανός ετοιμάζεται να φέρει την επανάσταση και να πάει τον στίβο σε άλλα επίπεδα, κάνοντας τον αυτό που πραγματικά του αξίζει. Βασιλιά όλων των αθλημάτων.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Σας παρουσιάζουμε αυτούσιο το μανιφέστο του Σεμπάστιαν Κόου.
Το όραμα μου
Ο στίβος αποτελεί μία από τις πιο βασικές αλλά και αγνές μορφές αθλητισμού στον πλανήτη. Τρέχοντας ταχύτερα, πηδώντας ψηλότερα, ρίχνοντας μακρύτερα είναι το τρίπτυχο που έχει προσελκύσει μικρούς και μεγάλους χιλιάδες χρόνια τώρα. Η αγνότητα του στίβου είναι κάτι που πρέπει να προστατέψουμε και να προμοτάρουμε.
Πρέπει όμως να είμαστε και ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Ο στίβος, όπως όλα τα αθλήματα, λειτουργεί πλέον σε έναν κόσμο που αναπτύσσεται ραγδαία και έχει μεγάλες οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές αλλαγές. Μόνο αν ανταποκριθούμε σε αυτές τις αλλαγές έχοντας το θάρρος και όρομα, το άθλημα που τοσο πολύ αγαπάμε, δε θα βρεθεί αντιμέτωπο με αβέβαιο μέλλον. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι η στιγμή που πρέπει να… πατήσουμε πάνω στο πρόγραμμα του προέδρου Λαμίν Ντιάκ και να γίνουμε ακόμα περισσότερο καινοτόμοι προκειμένου να εξελιχθούμε.
Περίπου 60 χώρες, από τα 212 μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, πήραν μέρος στους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Συγκριτικά με άλλα αθλήματα, το συγκεκριμένο νούμερο θα πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Ωστόσο όμως, μέσα στην επόμενη δεκαετία, το συγκεκριμένο νούμερο θα πρέπει να αυξηθεί και οι χώρες που θα αγωνίζονται στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα πρέπει να φτάνουν τις 100. Αυτό θα πρέπει να είναι ο οδηγός στο όραμα μας. Να μεγαλώσουμε παγκοσμίως και το στίβος να φτάσει σε κάθω γωνιά του πλανήτη.
Άλλωστε, αυτό είναι κάτι που οι χορηγοί μας και τα τηλεοπτικά δίκτυα, θέλουν να συμβεί. Είναι κάτι που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, θέλει να συμβεί. Είναι κάτι που απαιτεί η νεολαία που καλείται να εμπλακεί στο άθλημα μας ως θεατής, τηλεθεατής ή αγωνιζόμενος. Και φυσικά η νεολαία θα πρέπει να είναι ενθουσιασμένη με τον στίβο.

Η αλλαγή ίσως να είναι δύσκολη αλλά και αποθαρρυντική. Χωρίς την αλλαγή όμως, ο στίβος κινδυνεύει να υποσκελιστεί από άλλα αθλήματα που είναι πιο πρόθυμα να προσελκύσουν νέους αθλητές και φιλάθλους. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το αφήσω να συμβεί στο άθλημα μας, στους αθλητές μας αλλά και στους αθλητές του μέλλοντος. Το μέλλον δεν είναι κάτι που θα πρέπει να φοβόμαστε.
Εκτός του ότι πρέπει να είμαστε καινοτόμοι και θαρραλέοι όταν χρειάζεται, είμαι πεπεισμένος ότι μαζί μπορούμε να μεγαλώσουμε το άθλημα μας και μαζί να βελτιώσουμε τα έσοδα που διοχετεύονται στο στίβο. Όλα αυτά θα επιστρέψουν σαν οφέλη σε κάθε μία από τις 212 ομοσπονδίες μέλη της IAAF.

Το σημερινό μανιφέστο, ξεχωρίζει τα τεσσερα σημεία τα οποία πιστεύω θα βοηθήσουν να πραγματοποιηθεί το όραμα μας για το μέλλον και ο στίβος να ξεχωρίσει σε έναν κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα. Η προσέγγισή μου είναι παγκόσμια και το πλάνο βασίζεται σε ρεαλιστικές αλλά εμπνευσμένες προσεγγίσεις προκειμένου να προσωρήσουμε στο μέλλον μαζί.
Είμαι σίγουρος ότι δουλεύοντας πάνω σε αυτό το όραμα με ειλικρινή συνεργασία, το άθλημα μας θα μπει σε μια νέα εποχή παγκόσμιας διεύρυνσης. Περισσότερα παιδιά θα γίνονται αθλητές, περισσότεροι φίλαθλοι θα παρακολουθούν τους αγώνες και θα αγοράζουν τα προϊόντα μας και μεγαλύτερα έσοδα θα έρθουν στην οικογένεια του στίβου.

Μεγαλώνοντας με τον στίβο
Από μικρό παιδί, το τρέξιμο ήταν κάτι που αγαπούσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και νιώθω ευλογημένος που ο στίβος από τότε αποτελεί το επίκεντρο της ζωής μου. Το τρέξιμο μου έδωσε πίστη και προσήλωση στο στόχο. Αυτές οι αρετές με ακολουθούν μέχρι σήμερα. Είναι ο λόγος για τον οποίο ενδιαφέρομαι τόσο πολύ για τον αθλητές του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.
Είμαι πολύ τυχερός που έζησα απίστευτες αθλητικές στιγμές. Την κατάκτηση των χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων σε Μόσχα και Λος Άντζελες, την κατάρριψη παγκοσμίων ρεκόρ και τη συνδρομή στην ανάληψη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο. Τίποτε δε θα με κάνει πιο περήφανο, από το να βοηθήσω το άθλημα μου να εξελιχθεί και να περάσει στην επόμενη φάση της ανάπτυξης του.
Με οτιδήποτε και αν ασχοληθώ, θέλω να κάνω τη διαφορά. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της IAAF. Ελπιζω να συμφωνείτε ότι το ποσοστό επιτυχίας στην ολοκλήρωση αποστολών, οι εξαιρετικές συνεργασίες και η ακεραιότητα είναι στοιχεία που μπορούν να υπηρετήσουν την IAAF και την παγκόσμια οικογένεια του στίβου. Σε ότι έχω κάνει στη ζωή μου, πάντα έβαζα το συμφέρον του στίβου σε προτεραιότητα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω αν με δοθεί η τιμή της εκλογής του προέδρου της IAAF.

Οι πυλώνες του μανιφέστο μου
• Ασπαζόμαστε την αλλαγή για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον
• Αποκέντρωση και ενδυνάμωση
• Μεγιστοποίηση εμπορικής ανάπτυξης
• Διασφάλιση ακεραιότητας και εμπιστοσύνης σε ό,τι κάνουμε

Ασπαζόμαστε την αλλαγή για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον
Σε αυτή τη νέα εποχή, πρέπει να κοιτάξουμε με σοβαρότητα το «προϊόν» του στίβου, με δεδομένο ότι αυτό ακριβώς είναι που προσελκύει νέους ανθρώπους στο άθλημά μας και, τελικά, φέρνει τα έσοδα. Αποτελεί πίστη μου ότι θα πρέπει να κρατήσουμε ό,τι είναι λειτουργικό, αλλά βελτιώνοντάς το – όπως π.χ. το παγκόσμιο πρωτάθλημα της IAAF, το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομίας.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει επιπλέον να είμαστε έτοιμοι να αγκαλιάσουμε την αλλαγή και ίσως να αλλάξουμε ή ακόμη και να καταργήσουμε εκείνες τις διοργανώσεις που δεν αποδίδουν πλέον. Για παράδειγμα, είναι το Ηπειρωτικό Κύπελλο που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια ή το Παγκόσμιο Κύπελλο Βάδην που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια προς το καλύτερο συμφέρον του αθλήματός μας σε αυτή τη νέα εποχή; Είναι απαραίτητο να έχουμε έναν ενημερωμένο, ειλικρινή διάλογο πάνω σε αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα και για αυτόν τον λόγο, αν εκλεγώ πρόεδρος της IAAF, θα ξεκινήσω μία πλήρη επανεξέταση του «προϊόντος» του στίβου, που θα συμπεριλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:

Μεταρρύθμιση στο καλεντάρι του παγκόσμιου στίβου
Το καλεντάρι του παγκόσμιου στίβου είναι κατακερματισμένο. Στα μάτια του απλού κόσμου δεν διαθέτει κάποιον σκοπό, μία ιστορία να αφηγηθεί και το απαραίτητο συνδετικό υλικό για να οικοδομήσει ενθουσιασμό και πιστούς ακολούθους. Πολλοί φίλαθλοι δε γνωρίζουν πότε ξεκινάει η σεζόν του στίβου, πότε τελειώνει, γιατί μοιάζει σα να «αναπηδά» από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και από εκεί στην Ασία και πίσω. Προκαλεί σύγχυση στον θεατή και τον τηλεθεατή, και όμως αυτό ακριβώς θα πρέπει να είναι το κλειδί σε όλα – προώθηση, μάρκετινγκ, η ανάπτυξη των αθλητών και των ομοσπονδιών.

Επιπλέον, η IAAF δε διαθέτει τον απαραίτητο έλεγχο του ημερολογίου και των διοργανώσεων. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η IAAF πρέπει να χρησιμοποιήσει τη δύναμή της και να διασφαλίσει ότι οι μεγάλες διοργανώσεις της (πρωταθλήματα και «γκραν σλαμ») προσελκύουν τους κορυφαίους αθλητές για να διαγωνιστούν. Είναι ζωτικής σημασίας να δώσουμε στο καλεντάρι μία δυνατή αφήγηση που θα διαθέτει αρχή, μέση και τέλος που έχουν κάποιο νόημα και διεγείρουν το κοινό, τους εμπορικούς μας συνεργάτες και τα τηλεοπτικά δίκτυα. Αυτή θα πρέπει να είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα. Πρέπει να αναστήσουμε το συνέδριο που καθορίζει το καλεντάρι της IAAF. Από τη στιγμή που το βασικό καλεντάρι της IAAF θα έχει καθοριστεί και η συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών θα έχει εξασφαλιστεί, τότε οι κατά τόπους περιοχές θα μπορούν να καθορίσουν τα δικά τους καλεντάρια, σύμφωνα με τους χρόνους που τις εξυπηρετούν.

Ενθαρρύνουμε αλλαγές ως προς την παρουσίαση του αθλήματος
Πρέπει επίσης να είμαστε καινοτόμοι όσον αφορά το πώς προβάλλουμε και παρουσιάζουμε το άθλημά μας στον κόσμο – τόσο εντός σταδίων, όσο και στην οθόνη. Υπήρξαν ορισμένες ενδιαφέρουσες ιδέες από συναδέλφους όπως ο Χέλμουτ Ντίγκελ, πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ και Προώθησης της IAAF, όπως η αποβολή του τελευταίου δρομέα μετά από κάθε χιλιόμετρο στην κούρσα των 10.000μ., ή η διεξαγωγή του αγωνίσματος της σφαιροβολίας επάνω σε μόα σκηνή στη μέση του σταδίου ή, γιατί όχι, έξω από το στάδιο σε κάποιον δημοφιλή δημόσιο χώρο; Αυτές και άλλες ιδέες θα πρέπει να μελετηθούν σοβαρά από εμάς, αν θέλουμε να προσελκύσουμε νέο κοινό στα αγωνίσματά μας – ιδίως νέους ανθρώπους. Θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα διασκεδάσουμε, θα σαγηνεύσουμε και θα εμπνεύσουμε. Άλλα αθλήματα πραγματοποίησαν μεγάλη πρόοδο στο πώς παρουσιάζουν τον εαυτό τους – ο στίβος έχει μείνει πίσω και τώρα θα πρέπει να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος.

Εισάγουμε διοργανώσεις στα κέντρα των πόλεων
Προκειμένου να διεισδύσουμε σε νέα ακροατήρια, και ιδιαίτερα νεότερους ανθρώπους, πιστεύω ότι θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός σιρκουί «Στίβου Δρόμου της IAAF» σε μεγάλες πόλεις ανά τον πλανήτη. Είναι σημαντικό για την IAAF να ελέγχει τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών, το χρονοδιάγραμμα, το «στυλ» των αγωνισμάτων και τη στρατηγική προώθησης και μάρκετινγκ – για παράδειγμα, βοηθώντας να εξασφαλίσουμε ότι αυτοί οι αγώνες θα αναμεταδίδονται δωρεάν μέσω τηλεοπτικών σταθμών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Βελτιστοποίηση των αγωνισμάτων
Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε πάρα πολλά αγωνίσματα στον στίβο – 47 (24 + 23) στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο στίβος είναι ένα επαγγελματικό άθλημα στο οποίο χιλιάδες αθλητές προσπαθούν να επιβιώσουν σε τόσο πολλά διαφορετικά αγωνίσματα. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, και πρέπει να βρούμε τους τρόπους να διατηρήσουμε τη σημασία μας εντός του Ολυμπιακού Κινήματος, ενώ ταυτόχρονα θα εκσυγχρονιστούμε και θα αγκαλιάσουμε την αλλαγή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πάρουμε κάποιες σκληρές αποφάσεις ωστόσο, κάνοντάς το, εξασφαλίζουμε τη μακροπρόθεσμη ευημερία και ανάπτυξη του στίβου.

Πρόγραμμα ανάπτυξης σε μελλοντικές διοργανώτριες χώρες
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου παραμένουν η βιτρίνα του αθλήματός μας. Συνεπώς είναι θεμελιώδους σημασίας η IAAF να συνεργαστεί στενά με τις επιτροπές και τις ομοσπονδίες χωρών που θα φιλοξενήσουν τέτοιες διοργανώσεις στο μέλλον, προκειμένου να τις στηρίξει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε από κοινού ότι ο στίβος θα μπορέσει να «ανθίσει» τόσο πριν την έναρξη, αλλά και πολύ μετά το τέλος των Αγώνων.

Αποκέντρωση και ενδυνάμωση
Η γαλούχηση νέων, ανερχόμενων ταλέντων σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να βρίσκεται στην καρδιά των δραστηριοτήτων της IAAF. Πρέπει να δημιουργήσουμε συστήματα και μηχανισμούς που θα κάνουν πραγματική διαφορά στο να εμπνεύσει τους αθλητές και τα κράτη να «ξεκλειδώσουν» με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα ταλέντα. Πρέπει ακόμη να πείσουμε τους νέους να δουν τον στίβο ως μία γνήσια επιλογή καριέρας και να αισθανθούν ότι –αν διαλέξουν το δικό μας άθλημα- θα έχουν τη δυνατότητα μίας αξιοπρεπούς οικονομικής ανταμοιβής, καθώς και ότι θα μπορέσουν να δώσουν κάτι πίσω στο άθλημα όταν τελειώσουν την καριέρα τους.

Ενίσχυση των κατά τόπους περιοχών
Η υποστήριξη που προσφέρει η IAAF στις ενώσεις-μέλη της για να προωθήσουν την ανάπτυξη, θα πρέπει να σχεδιαστεί καλύτερα προκειμένου να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σε τοπικό επίπεδο. Μία συνολική προσέγγιση «κουβέρτα» για όλους αναφορικά με την ανάπτυξη, απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές ανάμεσα στα 212 μέλη μας. Για αυτό πρέπει να μεταβούμε σε ένα σύστημα που είναι λιγότερο κανονιστικό και συγκεντρωτικό, δηλαδή σε ένα σύστημα αποκέντρωσης, ανάθεσης αρμοδιοτήτων, στοχευμένο στις επιμέρους ανάγκες των μελών μας.

Επανεξέταση του ρόλου των Τοπικών Κέντρων Ανάπτυξης
Η IAAF έχει ξεκινήσει να χτίζει ένα σύστημα Τοπικών Κέντρων Ανάπτυξης για να στηρίξει τις ενώσεις-μέλη ανά τον κόσμο. Ωστόσο αυτά τα Κέντρα διαθέτουν μόνο έναν περιορισμένο αριθμό εκδηλώσεων κάθε χρόνο – περίπου 64 μέσα στο 2014.
Μία πιθανή μεταρρύθμιση θα ήταν να θεσπίσουμε «Κινητά Τοπικά Κέντρα Ανάπτυξης» – που αποτελούνται από έναν άνθρωπο και όχι ένα κτίριο, ο οποίος θα μπορεί να ταξιδεύει στις χώρες των μελών μας όλο τον χρόνο. Επίσης θα πρέπει να σκεφτούμε σχετικά με το ενδεχόμενο να υποστηρίξουμε τα ήδη υπάρχοντα Κέντρα με ηλεκτρονικές υπηρεσίες εκμάθησης (E-learning), και άλλες υπηρεσίες.

Δυνατότερη φωνή για τους αθλητές
Πρέπει να δώσουμε περισσότερο βήμα στους αθλητές μας, εν ενεργεία και βετεράνους, έτσι ώστε να εκφράζουν ανοιχτά τις απόψεις τους και να έχουν μεγαλύτερη επιρροή μέσα στην IAAF. Προς τον σκοπό αυτό, θα ήθελα να δω έναν εν ενεργεία ή πρόσφατα αποσυρθέντα αθλητή/αθλήτρια να συμμετέχει σε κάθε συνεδρίαση, επιτροπή και συνέδριο της IAAF. Οι δικές τους φωνές είναι υψίστης σημασίας στην προσπάθειά μας για εξέλιξη. Έτσι, ο εκλεγμένος πρόεδρος της επιτροπής των αθλητών θα πρέπει αυτομάτως να γίνεται μέλος του Συμβουλίου της IAAF.

Επανεξέταση της οργανωτικής δομής της IAAF
Αν εκλεγώ πρόεδρος, θα διασφαλίσω μία εκ βάθρων επανεξέταση της οργανωτικής δομής της IAAF, εξασφαλίζοντας μία πιο στοχευμένη χρήση των πόρων της. Αυτό σημαίνει μία πιο λιτή λειτουργία ατο Μονακό. Σήμερα, το 21% των συνολικών εσόδων της IAAF ξοδεύονται από τη «διοίκηση», που στην ουσία είναι τα κεντρικά γραφεία της IAAF. Αυτός ο αριθμός είναι πολύ υψηλός, με δεδομένο ότι τα έξοδα για την «ανάπτυξη» είναι μόλις 25%.

Μεγιστοποίηση εμπορικής ανάπτυξης

Ενίσχυση του εμπορικού τμήματος της IAAF
Η IAAF χρειάζεται ικανούς και έμπειρους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το εμπορικό της τμήμα, ανθρώπους που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν από στίβο και μπορούν να προσελκύσουν νέους επενδυτές-εμπορικούς συνεργάτες. Για αυτό τον σκοπό, χρειαζόμαστε μία μικρή, εσωτερική ομάδα υψηών προδιαγραφών, που μπορεί να μας οδηγήσει στο μέλλον.

Έμφαση στη νεολαία
Θέλω επίσης να δω ένα νέο, ενισχυμένων αρμοδιοτήτων τμήμα στην IAAF, που θα διασυνδέει την επικοινωνία με το μάρκετινγκ, και θα έχει ως αποκλειστικό του στόχο το νεανικό κοινό. Μόνο μέσα στο 2012 και το 2013, η διαδικτυακή κίνηση στα πρότζεκτ μας κοινωνικής δικτύωσης και περιεχομένου για νέους τριπλασιάστηκε, και αυτό πιστεύω ότι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι δυνατότητες είναι τεράστιες και με πειρισσότερο καινοτόμες ιδέες και επένδυση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε, ειδικά αν τις συνδέσουμε με νέα, πρωτοποριακά events και πρωτοβουλίες, όπως αγώνες πόλης, αγώνες δρόμου κ.α.

Μεγαλύτερες οικονομικές ευκαιρίες για τους αθλητές
Πρέπει ακόμη να εξετάσουμε τις δομές των αποζημιώσεων προς τους νικητές αθλητές, οι οποίες έχουν αλλάξει ελάχιστα από το 1997, ακόμη και αν οι οικονομικές ευκαιρίες τα τελευταία 15 χρόνια είναι τεράστιες. Προς τον σκοπό αυτό, χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει περισσότερη οικονομική διαφάνεια στα μίτινγκ της μίας ημέρας, τόσο από πλευράς αμοιβών εμφάνισης και επάθλων για τους κορυφαίους αθλητές. Θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την παλιά, ερασιτεχνική εποχή του φόβου προς τον επαγγελματικό αθλητισμό και να μιλήσουμε ανοιχτά για τις σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες που υφίστανται για τους αθλητές της ελίτ. Είναι άλλωστε γεγονός στη σύγχρονη κοινωνία μας, σε όλο σχεδόν τον κόσμο, ότι η οικονομική επιτυχία ενός αθλήματος είναι ένας παράγοντας που ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν μαζί του. Ας μην ντρεπόμαστε λοιπόν να το πούμε.

Διασφάλιση ακεραιότητας και εμπιστοσύνης σε ό,τι κάνουμε

Αύξηση ελέγχων αντι-ντόπινγκ και άλλων ζητημάτων
Η μάχη ενάντια στη μάστιγα του ντόπινγκ και σε όσους κλέβουν και εξαπατούν δεν έχει τελειώσει ακόμη, παρά το σημαντικό έργο της προεδρίας του Λαμίν Ντιάκ. Είναι λοιπόν εξέχουσας σημασίας να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση στη μάχη για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας του αθλήματός μας. Και δεν είναι μόνο το ντόπινγκ, αλλά και ζητήματα όπως ο τζόγος, οι αλλαγές εθνικότητας των αθλητών και οι ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την ηλικία τους που θα πρέπει να καταπολεμηθούν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/