Connect with us

TOP

Το μεγάλο στοίχημα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας

Published

on

Η Κοζάνη αγκαλιάζει και φέτος τα Βίκος Street Relays βάζοντας ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό της: Να είναι ακόμη μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή η συμμετοχή σε σχέση με την περσινή απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση!

Οι αγώνες σκυταλοδρομίας, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο «Ερμή 1877», αποτελούν μέρος της μεγάλης πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου Βίκος Street Relays και έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης.

Το ραντεβού για φέτος είναι την Κυριακή 21 Μαΐου στο κέντρο της Κοζάνης, όπως και πέρσι όπου οι πρώτοι αγώνες Βίκος Street Relays μετατράπηκαν σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που παράλληλα έχει και έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε για την σημασία που έχουν οι αγώνες Βίκος Street Relays για την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. «Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που διοργανώνεται ο αγώνας για δεύτερη φορά στην πόλη μας. Τη διοργάνωση την αγκάλιασαν οι άνθρωποι της πόλης, έδειξαν ότι αγαπάνε τις διοργανώνεις αυτές. Μια πολύ ωραία και σημαντική διοργάνωση που διαφημίζει την πόλη και τους ανθρώπους της. Τα έσοδα των αγώνων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, μια ιδιαίτερη σημαντική δομή που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, με τεράστια προσφορά. Το μήνυμα που βγαίνει είναι ότι με τη συνεργασία, δίνοντας την σκυτάλη ο ένας στον άλλον, όλοι μαζί μπορούμε να παράγουμε σημαντικό αποτέλεσμα για την κοινωνία. Ελπίζω και εύχομαι φέτος να έχουμε και καλύτερη και μεγαλύτερη συμμετοχή έτσι ώστε η πόλη μας να πει το δικό της ευχαριστώ στους διοργανωτές και στους χορηγούς, που μας επέλεξαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ελπίζοντας να μας επιλέξετε και για τρίτη χρονιά».

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Καρακασίδης, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που η Κοζάνη επιλέχθηκε για δεύτερη φορά να αποτελέσει ένα από τους σταθμούς της διοργάνωσης, πέρσι η ανταπόκριση ήταν αρκετά μεγάλη και φέτος εύχομαι να είναι ακόμη περισσότεροι οι αθλητές. Είμαστε ευχαριστημένοι καθώς ο Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουμε, βρισκόμαστε κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις, που θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστούν και θα γίνουν θεσμός τα επόμενα χρόνια. Τα έσοδα των αγώνων θα πάνε για ιερό σκοπό, αθλητισμός σε μια κρίσιμη εποχή αποτελεί διέξοδο για τους πολίτες και εύχομαι τα καλύτερα», τόνισε μεταξύ άλλων, εξαίροντας τον φιλανθρωπικό στοιχείο του αγώνα.

Πρεσβευτής των αγώνων, ο παγκόσμιος Πρωταθλητής από την Κοζάνη, Γιώργος Θεοδωρίδης, ο οποίος συνεργάζεται προπονητικά με τον Φιλαθλητικό σύλλογο Κοζάνης, που μαζί με τον «Ερμής 1877» συνδιοργανώνουν τους αγώνες Βίκος Street Relays Κοζάνη 2017. «Χαίρομαι που πέρσι περάσαμε με επιτυχία την πρώτη δοκιμασία, φέτος ευελπιστώ ότι θα πάμε πολύ καλύτερα. Η στήριξη του Δήμου Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι σημαντική και πολύτιμη για την επιτυχία των αγώνων, οι οποίοι διαφημίζουν την πόλη και την περιοχή μας. Τα Βίκος Street Relays δεν απευθύνονται μόνο σε αθλητές, όλοι μπορούν να έρθουν και να συμμετέχουν, παρέες να κάνουν τις δικές τους ομάδες και να συμμετέχουν σ’ ένα αθλητικό πάρτι».

Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα δοθούν για τη στήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με Αυτισμό Κοζάνης, η πρόεδρος του οποίου κ. Ελένη Παφύλη αναφέρθηκε στον διπλό ρόλο των αγώνων που αφορά τόσο τη στήριξη του Συλλόγου και του κέντρου ημέρας «Ταξιδευτές του ονείρου», που λειτουργεί με ιδία έξοδα ο σύλλογος. Στους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας φέτος προστίθεται και ο «Ερμής 1877», που μέσω των Αγώνων της 21ης Μαΐου θα στηρίξει τα άτομα με αυτισμό!

«Η υποστήριξη των Βίκος Street Relays για όλους εμάς, έχει διπλή σημασία. Από τη μία υπάρχει η οικονομική ενίσχυση, μέσω των συμμετοχών, που αφορά τη λειτουργία του κέντρου ημέρας και από την άλλη συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αυτισμό. Η σκυτάλη θα αποτελέσει για όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες ένα σύμβολο κοινωνικής αλληλεγγύης, υποστήριξης και ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αυτισμό. Νοιώθουμε ότι με την επιλογή μας από τους διοργανωτές αναγνωρίζεται το πολύτιμο έργο του Συλλόγου μας από το 2006 μέχρι και σήμερα που προσφέρει εκπαίδευση, κοινωνικοποίηση και αξιοπρεπή διαβίωση στα άτομα με αυτισμό».

Ο πρωταθλητής των δρόμων αντοχής από την Κοζάνη, Μιχάλης Παρμάκης, θα τρέξει για δεύτερη χρονιά στα Βίκος Street Relays και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του. «Δε γίνεται να λείπω από ένα τόσο σημαντικό και ωραίο αθλητικό γεγονός. Εδώ μεγάλωσα αθλητικά, αγαπώ την πόλη μου και είμαι χαρούμενος που μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και όχι αποκλειστικά ένας αγώνας διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην Κοζάνη. Το περσινό αποτέλεσμα με ενθουσίασε, έτρεξα και συμμετείχα στον αγώνα, κάτι που θα επαναλάβω και φέτος με μια εξαιρετική ομάδα στα 4Χ2.500μ. Θέλω ο κάθε αγώνας, που τρέχω και συμμετέχω, να έχει νόημα και ουσία. Τα Βίκος Street Relays τα συνδυάζουν αρμονικά όλα. Άθληση και προσφορά στον συνάνθρωπο μας», δήλωσε και παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει τους αγώνες. «Η Κοζάνη έχει παράδοση σε μεγάλους αθλητές, ευκαιρία είναι να αποκτήσει και μεγάλους αγώνες», συμπλήρωσε.

Ο φετινός ρόλος της Renault Κατάκης θα είναι καθοριστικός, καθώς πέραν του κομματιού της επικοινωνίας των αγώνων σ’ ολόκληρο το νομό, θα φροντίσει για τη μεταφορά αθλητών από τη δεύτερη μεγάλη πόλη του νομού Κοζάνης, την Πτολεμαΐδα. «Η συμμετοχή μας δε θα περιοριστεί στα στενά πλαίσια και όρια ενός χορηγικού προγράμματος, αλλά θα έχουμε ενεργό ρόλο πιστεύοντας και διεκδικώντας την ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία των αγώνων, που πέρσι αγκαλιάστηκαν από τους κατοίκους της πόλης μας», τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Γιώργος Καραΐσκος.

Τέλος ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Νίκος Κιβρακίδης αναφέρθηκε στην πορεία των 25 χρόνων «ζωής» του συλλόγου, αλλά και το έργο του στον αθλητισμό της περιοχής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4×2500μ. και τα 2×5000μ. και για τα 10 χιλιομέτρων, γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.hermes-events.org από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4×100μ., γίνονται είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στα Kids Relays που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα hermes-events.org, είτε με έντυπες φόρμες στη γραμματεία των αγώνων από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο (γονέα, κηδεμόνα, γυμναστή, δάσκαλο, κ.α.) της κάθε ομάδας, είτε με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει την Τετάρτη 17 Μαΐου (12 τα μεσάνυχτα).

Επίσης εγγραφές γίνονται στα εξής σημεία:

− Στα γραφεία του ΦΚΣΑ ΚΟΖΑΝΗΣ στο ΔΑΚ Κοζάνης, 16:00 – 19:00 καθημερινά

− Στο κατάστημα SNEAKER MIND οδό Χαρ. Μούκα 3, ώρες λειτουργίας καταστήματος

− Στο κατάστημα SPORT STYLE, οδό Βασιλίσσης Σοφίας 28, Πτολεμαιδα, ώρες λειτουργίας καταστήματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο [email protected] ή να ενημερωθείτε από τα Social Media.

https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece

https://twitter.com/StreetRelays

https://www.instagram.com/street_relays

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/