Connect with us

XMAN

Το «όχι» της Σακοράφα στην κατάργηση των μηδενικών συμβολαίων και το φάουλ του Χαχάμη

Published

on

Καλησπέρα σε όλους, εκτός από τον Κατάσκοπο. Του κρατάω μούτρα γιατί έχει μπει στα χωράφια του στίβου και αλωνίζει. Φτάσαμε στο σημείο να κοντραριζόμαστε για το καλύτερο ρεπορτάζ από τα συμβούλια του ΣΕΓΑΣ.

Αποκαλύπτει ο Xman
[email protected]

Επειδή από τον Κατάσκοπο χάνω μόνο στα ποδοσφαιρικά και τα «κυβερνητικά», έχω σήμερα το καλύτερο και πιο ζουμερό ρεπορτάζ από το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Συνεχίζει το έργο η Σακοράφα

Τελικά η Σοφία Σακοράφα σε κάποια πράγματα δεν διαφέρει και πολύ από τον μακαρίτη ο οποίος εφάρμοζε νόμους κατ’ επιλογή, άρθρα επιλεκτικά και ανάλογα με το συμφέρον του. Έτσι και η Σοφία που λέτε άρχισε την ίδια κοπτοραπτική και κατόπιν εισήγησης των νομικών της, έκρινε πως είναι σημαντικό να ενταχθεί έστω και προσωρινά ο Κώστας Τριαντάφυλλος στο ΔΣ εφαρμόζοντας το άρθρο 11 του αθλητικού νόμου. Όταν όμως της ήρθε εισήγηση από το Νίκο Τσώνη για να εφαρμοστεί άμεσα και το άρθρο 36 του αθλητικού νόμου, έφυγε η γη κάτω από τα πόδια της, καθώς ήταν απροετοίμαστη να το διαχειριστεί και είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ χωρίς να συνειδητοποιεί πόσο καταδικαστικό είναι για αυτήν.

Όχι στην κατάργηση των μηδενικών συμβολαίων

Όχι στο νόμο και όχι στην υποχρέωση της ομοσπονδίας να καταργήσει τα μηδενικά συμβόλαια και να υπάρχει ελάχιστη μηνιαία αμοιβή 250 ευρώ για κάθε αποσπασμένο ή μη ομοσπονδιακό προπονητή και τεχνικό σύμβουλο της ομοσπονδίας. Αυτό είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, με την αριστερή ιδεολογία! Ο αθλητικός νόμος αυτό προβλέπει και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα, γι αυτό και η σχετική εισήγηση από το Νίκο Τσώνη που ανάγκασε τη Σακοράφα να εκτεθεί αρνούμενη να το συζητήσει και να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή του αθλητικού νόμου, καθώς η ομάδα των συνεργατών της βρέθηκε και αδιάβαστη και απροετοίμαστη.

Έκανε «θόρυβο» ο Χαχάμης

Η πτώση Χαχάμη στη Θεσσαλία ήταν βαρύγδουπη και δεν την άντεξε ο εκ των στενών συνεργατών της Σακοράφα ο οποίος θυσιάστηκε για χάρη της στις εκλογές παραχωρώντας την θέση του από εκπρόσωπος του ΓΣ Τρικάλων. Ο Χαχάμης για χάρη της Σοφίας μέχρι και μεταγραφή πήρε για να είναι και ο ίδιος υποψήφιος για το ΔΣ με άλλο σωματείο. Όμως χθες παίρνοντας το λόγο κατά την γενική συνέλευση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, δεν μπόρεσε να κρατηθεί και ξέφυγε φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να αποκαλεί ονομαστικά τον υφυπουργό αθλητισμού ως υπαίτιο για τον θάνατο Σεβαστή. «Ο Βασίλης έφυγε εξαιτίας του Αυγενάκη, δεν πέθανε από τον κορονοϊό…» είπε ενώπιον όλων και λογικά καταγράφηκε στα πρακτικά. Πολύ φοβάμαι πως αυτή η αναφορά αν τελικά την πέρασαν στα πρακτικά θα μπλέξει σε μεγάλες δικαστικές περιπέτειες τον Χαχάμη, καθώς το να καταγγέλεις κάποιον δημόσια ως ηθικό αυτουργό για το θάνατο ενός ανθρώπου είναι κακούργημα. Μορφωμένος άνθρωπος ο Χαχάμης δεν τον γνώριζε;

Ψάχνει προπονητή

Σε αναζήτηση προπονητή για να τον αναλάβει και να τον ακολουθήσει έστω και την ύστατη ώρα στην προετοιμασία του στο Λιβίνιο της βόρειας Ιταλίας είναι ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος ναι μεν πήρε έγκριση από τον Εθνικό προπονητή του ΣΕΓΑΣ για να καλυφθούν και τα έξοδα προπονητή (3800 ευρώ συνολικά) χωρίς όμως να έχει ενημερώσει κανέναν πως ο Παναγιώτης Χαραμής δεν είναι πλέον προπονητής του εδώ και δυόμισι περίπου μήνες. Και ο Φιλιππίδης πήρε έγκριση από τον Εθνικό προπονητή για 10.000 ευρώ (που δίνει η ΕΟΕ) αλλά θα έχει μαζί του και τον Δημήτρη Κυτέα από ότι μαθαίνω…

Βαρύ το όχι

Της έκατσε βαριά η απόρριψη του Γιάννη Μπόλλα της προέδρου του ΣΕΓΑΣ. Ο Παπαποστόλου της είχε τάξει πως τον Μπόλλα τον έχει δικό του αφού συνεργάστηκαν για την διεξαγωγή του μαραθωνίου στο Ναύπλιο, διοργάνωση που την ευθύνη της εδώ και χρόνια έχει το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Πιστεύοντας τα λόγια του Βαγγέλη έκανε την κίνησή της η Σοφία και την ώρα που έλεγε πως η εκτελεστική επιτροπή του μαραθωνίου είναι κλειστή ομάδα, σχεδόν παρακαλούσε τον Μπόλλα να μπει σε αυτήν την κλειστή ομάδα για να προκαλέσει ρήγμα στην 10άδα της Αναγέννησης. Η απάντηση Μπόλλα ήταν αρνητική και αποστομωτική στέλνοντας άλλο ένα ισχυρό μήνυμα στην ομάδα της Σακοράφα πως απέναντί της έχει μία συμπαγή 10άδα.

Παντού Άρης Νίκαιας

Ο ΓΝΟ Άρης Νίκαιας δικαίωμα ψήφου μπορεί να μην έχει στο ΣΕΓΑΣ, στάδιο στίβου μπορεί να μην διαθέτει ο δήμος Νίκαιας, όμως κάλλιστα θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτή τη στιγμή είναι το σωματείο που κάνει κουμάντο στο ΣΕΓΑΣ. Γέννημα-θρέμμα του συλλόγου και πρώην γενικός του γραμματέας το νέο πρωτοπαλίκαρο της Σακοράφα, ο Βαγγέλης Παπαποστόλου, αντιπρόεδρος του ΓΝΟ Άρης Νίκαιας και δεξί χέρι του Παπαποστόλου στην ομοσπονδία ο εδώ και 15 χρόνια διευθυντής αγώνων Ανδρέας Γκόγκας, πρώην γενικός γραμματέας και προπονητής του συλλόγου στο παρελθόν ο Κυριάκος Χονδροκούκης, κολλητός φίλος του Παπαποστόλου για όσους δεν γνωρίζουν, ο οποίος όμως για την ώρα κινείται μόνο παρασκηνιακά.

Η «πίτα» του Μαραθωνίου

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΕΓΑΣ πέρασαν σχεδόν δύο ώρες μέχρι να αρχίσουν να μιλούν για τα θέματα που αφορούν τον υψηλό αθλητισμό και την ανάπτυξη, θέματα με τα οποία θα έπρεπε να αρχίζουν οι συζητήσεις. Κι όμως επί μιάμιση ώρα και βάλε όλη η κουβέντα στο συμβούλιο όπως την είχε ορίσει η πρόεδρος, ήταν εμμέσως πλην σαφώς για το πως θα μοιραστεί η «πίτα» του Μαραθωνίου και ποιοί θα είναι μέσα στην κλειστή ομάδα.

  • Από μία «πίτα» που όπως αποκαλύπτεται σιγά-σιγά ούτε το 10% δεν καταλήγει στον υψηλό αθλητισμό, την ανάπτυξη και τους αγώνες της ομοσπονδίας. Και φυσικά αποκαλύπτεται και ο κύριος λόγος που θυμήθηκαν τον στίβο μετά από 10, 20 και 30 χρόνια αποχής από τον χώρο ο Παπακώστας, ο Κεντέρης και η Σακοράφα. Βέβαια σιγά-σιγά θα προκύπτει και ο καταλογισμός των ευθυνών για τα χρέη των 5 εκατομμυρίων και βάλε που έχει η ομοσπονδία λόγω Μαραθωνίου και τότε να δούμε τι θα λένε οι Πετσούλας-Δημάκος-Λιούμπας-Παχατουρίδου που καλώς ή κακώς είναι υπόλογοι.

Την επόμενη εβδομάδα οι καταγγελίες

Οι καταγγελίες για ανοίκεια συμπεριφορά τεχνικού συμβούλου του ΣΕΓΑΣ κατά μελών του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση όπως έμαθα, όμως επειδή κάτι πήρε το μάτι μου από αυτά που καταγγέλλονται, το ζήτημα με τον συγκεκριμένο τεχνικό σύμβουλο είναι πολύ σοβαρό, τόσο πολύ που δύσκολα βλέπω να την βγάζει καθαρή… και θα προκαλέσει πολλές αναταράξεις καθώς ο εν λόγω τεχνικός προοριζόταν από κάποιους και για υπεύθυνος ανάπτυξης στην ομοσπονδία, παρότι όπως έμαθα η κύρια ειδικότητά του είναι το ποδόσφαιρο…

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!