Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Το τηλεφώνημα της Τζένερ στον Ίτον

Published

on

Ο Άστον Ίτον θυμάται τα λόγια που του είπε η Κέιτλιν Τζένερ λίγο μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου και αναρωτιέται αν τελικά ένας αθλητής τα δίνει όλα σε έναν αγώνα.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Στις 29 Αυγούστου, μία ημέρα πριν ολοκληρωθεί το 15ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, ο Άστον Ίτον πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο με 9.045 βαθμούς ξεπερνώντας κατά έξι βαθμούς το δικό του προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ. Στην ίδια διοργάνωση η σύζυγός του Μπράιαν Θέισειν-Ίτον κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο έπταθλο. Λίγες ημέρες αργότερα ο Ίτον βρίσκει στο τηλέφωνό του μία αναπάντητη κλήση και ένα ηχητικό μήνυμα από έναν άγνωστο τηλεφωνικό αριθμό. «Γεια σου! Είμαι η Κέιτλιν», ακούστηκε να λέει μια γυναικεία φωνή. Ήταν η Κέιτλιν Τζένερ που το 1976, ως Μπρους Τζένερ, κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο δέκαθλο.
Λίγες ημέρες αργότερα τηλεφώνησε ξανά στον Ίτον και κατάφερε να του μιλήσει. «Ξέρεις, σε πήρα τηλέφωνο για να συγχαρώ και τους δυο σας για την επιτυχία στο παγκόσμιο. Τα πήγατε υπέροχα», θυμάται πως ήταν τα λόγια της Κέιτλιν. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την προηγούμενη φορά που οι δυο τους μίλησαν στο τηλέφωνο αλλά διατηρούν καλές σχέσεις. Σίγουρα επικοινώνησαν πριν τους Ολυμπιακούς του 2012 αν και ο Ίτον νομίζει πως έγινε και πιο μετά. Πάντως όχι μετά το εξώφυλλο της Τζένερ στο Vanity Fair την περασμένη άνοιξη. Ο προπονητής του Ίτον, Χάρι Μάρα, είχε δηλώσει σε μία πρόσφατη συνέντευξη πως η Τζένερ του τηλεφώνησε λίγες ώρες μετά τη νίκη του Αμερικανού στο Πεκίνο πέρυσι τον Αύγουστο. «Με ξύπνησε στις τρεις το πρωί. «Είδα πως ο Άστον νίκησε. Για πες μου τι έγινε», θυμάται πως του είπε η Κέιτλιν η οποία ως άνδρας είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976. Οκτώ χρόνια αργότερα, στο Λος Άντζελες, ο Ντέιλι Τόμπσον θα υπερασπιζόταν το χρυσό του Ολυμπιακό μετάλλιο με βαθμούς που μετά τη διόρθωσή τους θα ισοφάριζαν το παγκόσμιο ρεκόρ και αργότερα θα γινόταν το νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Όσον αφορά σ’εκείνο το τηλεφώνημα της Τζένερ; «Το μόνο θέμα είναι πως έπεσες κάτω μετά τον αγώνα των 1500μ. Οι Αμερικανοί ποτέ δεν πέφτουν μετά τα 1.500μ.», δήλωσε ο Ίτον πως του είπε η Τζένερ αστειευόμενη και συνέχισε: «Ήταν σα να μου λέει πως πρέπει να είσαι δυνατός».
Ο Ίτον ήταν τόσο κουρασμένος μετά το τέλος του δέκατου και τελευταίου αγωνίσματος που σωριάστηκε στο έδαφος μόλις πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 4:17.52. Ο χρόνος υπολειπόταν τριών λεπτών από το 4:14.48 που σημείωσε στα Ολυμπιακά trials των ΗΠΑ το 2012, τα οποία παρακολούθησε από κοντά η Τζένερ, αλλά τότε ο Ίτον δεν έπεσε στο έδαφος. Τον Αύγουστο στο Πεκίνο όμως οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες σε σχέση με το Γιουτζίν – η πίεση μιας παγκόσμιας διοργάνωσης, το πρώτο δέκαθλο μετά από δύο χρόνια, ο ζεστός καιρός… Όλα έπαιξαν το ρόλο τους. Ο Αμερικανός είχε θέμα ακόμα και με το να κρατήσει τη σημαία της πατρίδας του στον γύρο του θριάμβου. «Τα trials ήταν διαφορετικά. Δε μπορούσα να πάω πιο γρήγορα αλλά είχα πολλή ενέργεια όσο παράλογο και αν ακούγεται». Ο 28χρονος είχε πέσει ξανά στο παρελθόν. Ήταν στο παγκόσμιο της Νταεγού το 2011. Τότε κυνηγούσε ξανά τον χρόνο. Για την ακρίβεια ήθελε να ρίξει πέντε δευτερόλεπτα στον Κουβανό Λίονελ Σουάρεζ ώστε να του πάρει το ασημένιο μετάλλιο. Τα κατέφερε και ανέβηκε εκείνος στο δεύτερο σκαλί του βάθρου πίσω από τον συμπατριώτη του Τρέι Χάρντι. Στη Νταεγού ο Ίτον έπεσε ελεγχόμενα στο έδαφος σε σχέση με το Πεκίνο όπου σωριάστηκε. Αντίθετα η Τζένερ δεν έπεσε μετά το 1500άρι στους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ, κάτι που έκανε τον Ίτον να αναρωτηθεί: «Τελικά τα δίνουμε όλα κάθε φορά; Αν κάποιος έδινε τα πάντα σε έναν αγώνα, δε θα έπρεπε να σωριάζεται στο έδαφος μόλις περάσει τη γραμμή του τερματισμού;».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/