Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Το υφυπουργείο αθλητισμού οχυρό για τον Άγιο Κοσμά

Published

on

Οι ανησυχίες για το μέλλον το Αγίου Κοσμά εντείνονται στη βάση των αθλητών/αθλητριών και των προπονητών/τριών οι οποίοι είναι στα… σκοτάδια παρά το γεγονός πως έχει υπάρξει ενημέρωση τόσο στις φιλοξενούμενες στο ΕΑΚΝ ομοσπονδίες, όσο και στο σωματείο των εργαζόμενων.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]

Το Sportsfeed δημοσίευσε χθες ενυπόγραφη επιστολή (τα ονόματα και οι υπογραφές είναι στη διάθεση του Sportsfeed) από αθλητές/τριες και προπονητές/ριες που αποτελούν το ζωντανό οργανισμό του Αγίου Κοσμά και εξέφρασαν την αγωνία τους για τι μέλλει γενέσθαι. «Δε γίνεται με πρόεδρο που δόξασε τις ελληνικές ρίψεις όσο λίγοι, να μείνουν οι ρίψεις χωρίς προπονητήριο…» και «αν είναι δυνατόν, να μην πιέζουμε την Πολιτεία να πάρουμε παγκόσμιο πρωτάθλημα, όταν έχουν επωφεληθεί αθλήματα όπως το χάντμπολ και το πινγκ πονγκ» είναι οι προβληματισμοί που εκφράστηκαν και θα μεταφερθούν στην αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ που θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στον Άγιο Κοσμά για να συναντήσει αθλητές/τριες και προπονητές/προπονήτριες.

Τι πραγματικά συμβαίνει όμως με τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά; Είναι γεγονός πως μετράμε αντίστροφα για το τέλος της λειτουργίας τους. Αυτό είναι ένα δεδομένο που δεν πρόκειται να αλλάξει. Η επένδυση στο Ελληνικό είναι τεράστια για τα ελληνικά δεδομένα, το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας θα αναβαθμιστεί (αυτή τη στιγμή γεμάτο ερείπια, μπάζα και καταπατητές της παραλίας), χιλιάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και η αξία της περιοχής θα εκτιναχθεί. Αυτή είναι η εξέλιξη των πραγμάτων και ουδείς μπορεί να την αλλάξει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το μοναδικό υπουργείο που δεν έχει βάλει την υπογραφή του στο σχέδιο, είναι το Πολιτισμού και Αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα η υπογραφή που λείπει είναι αυτή του Λευτέρη Αυγενάκη. Ανάδοχος και υφυπουργείο είναι ακόμα σε διαπραγματεύσεις των ανταποδοτικών.

Η Lamda Development θα αναλαβει εξ’ ολοκλήρου τις εργασίες σε Ολυμπιακό χωριό και κλειστό Παιανίας για να επιστρέψουν στη μορφή και τη χρήση που είχαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Έργα θα γίνουν και στο ΟΑΚΑ που μέχρι το 2020 κυριολεκτικά ρήμαζε και μέσα σε δύο χρόνια έχουν γίνει όσες εργασίες δεν έγιναν από το 2004, με την επισκεψιμότητα να έχει εκτιναχθεί παρά το γεγονός πως δεν φιλοξενούνται πλέον αγώνες ποδοσφαίρου. Και παρά το γεγονός πως αρκετοί από το 2015 δεν έχουν πληρώσει τίποτα για τη χρήση που κάνουν…
Επίσης, η είδηση που προκύπτει είναι πως το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά θα έχει την έδρα του εντός του μητροπολιτικού πάρκου του Ελληνικού, όπου η συμφωνία αναφέρει την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για αθλητές και αθλούμενους.

Ακόμα και αν δεν υπήρχε το σχέδιο για το Ελληνικό, οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά είναι σε απαράδεκτη κατάσταση και έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι. Αθλητές και αθλήτριες που ετοιμάζονται για Ολυμπιακούς και παγκόσμια πρωταθλήματα κάνουν προπονήσεις δίπλα σε άτομα που απλά κάνουν περίπατο…

Σε καμία χώρα στο πλανήτη, δεν έχει πρόσβαση στα κέντρα υψηλού αθλητισμού το κοινό. Όχι μόνο ισχύει το αντίθετο, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις, οι πρωταθλητές καλούνται να πληρώνουν για τη χρήση. Η Κατερίνα Στεφανίδη, στο Άκρον πλήρωνε 20 δολάρια την ημέρα. Στην Ελλάδα υποχρεώνουμε όσους κάνουν πρωταθλητισμό να συμβιώνουν με αθλούμενους.

Η ανάπλαση του Ελληνικού είναι ευκαιρία για τον αθλητισμό και όχι καταδίκη. Αρκεί κάποιοι να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν την προοπτική και να μη μείνουν κολλημένοι στο παλαιο-βαλκανικό μοντέλο. Στο 2022 βρισκόμαστε…

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!