Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΤΟΡΟΥΝ 2026: Οκταμελής η αποστολή για το παγκόσμιο κλειστού

Published

on

Οι εκκαθαρίσεις στις λίστες της World Athletics πρόσθεσαν άλλα τρία μέλη στην ελληνική αποστολή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στο Τόρουν της Πολωνίας 20-22 Μαρτίου.

Στην ελληνική αποστολή προστέθηκε η Δήμητρα Τσουκαλά στα 60μ καθώς υπήρξαν πολλές σπρίντερ που δεν έχουν τον κλειστό στίβο στο πρόγραμμα τους. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ραφαέλα Σπανουδάκη πήρε την πρόκριση ως 34η στις 56 διαθέσιμες θέσεις και η Τσουκαλά 36η.
Στην αποστολή και ο Ανδρέας Πανταζής στο τριπλούν των ανδρών. Με τις ακυρώσεις, ανέβηκε από το Νο19 στο Νο15 και βρέθηκε εντός 16αδας.
Για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (κλειστού ή ανοιχτού) ο Χρήστος Ρούμτσιος που βρέθηκε εντός πρόκρισης στα 60μ εμπόδια μετά τις εκκαθαρίσεις.
Θυμίζουμε ότι χθες η Αναστασία Ντραγκομίροβα έλαβε πρόσκληση από την παγκόσμια ομοσπονδία για να συμμετάσχει στο πένταθλο και ο Αντώνης Μέρλος έστω και οριακά, βρέθηκε στον τελικό του ύψους (δεν έχει προκριματικό στο παγκόσμιο κλειστού) ως 12ος από τις 12 διαθέσιμες προκρίσεις.
Με όριο έχουν προκριθεί ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος.
Η ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο του Τόρουν
– Ραφαέλα Σπανουδάκη: – 60μ – 7.25 (Νο34/56)
– Δήμητρα Ταουκαλά: – 60μ – 7.29 (Νο36/56)
– Αναστασία Ντραγκομίροβα: πένταθλο (Νο13/14)
– Χρήστος Ρούμτσιος: 60μ εμπόδια – 7.81
– Αντώνης Μέρλος: ύψος – 2.27μ (Νο12/12)
– Εμμανουήλ Καραλής: επί κοντώ – 6.17μ (Νο1/12)
– Μίλτος Τεντόγλου: μήκος – 8.27μ (Νο6/16)
– Ανδρέας Πανταζής: τριπλούν – 16.71μ (Νο15/16)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr