Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τρομερή Τσέπνγκετιτς απείλησε το παγκόσμιο ρεκόρ και πήρε 250.000$!

Published

on

H παγκόσμια πρωταθλήτρια του μαραθωνίου το 2019 στη Ντόχα, η τρομερή Κενυάτισσα Ρουθ Τσέπνγκετιτς κυνήγησε το παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο της Ναγκόγια και σχεδόν τα κατάφερε!

Η Τσέπνγκετιτς ολοκλήρωσε τον αγώνα μόνο με γυναίκες δρομείς σε 2:17:08! Επίδοση που είναι η 2η καλύτερη όλων των εποχών σε μαραθώνιο μόνο γυναικών πίσω από το 2:17:01 της Μπρίγκιτ Κόσγκεϊ. Με τη νίκη της αυτή η Τσέπνγκετιτς εισέπραξε και το χρηματικό έπαθλο που έχουν θεσμοθετήσει οι Ιάπωνες για τον αγώνα των γυναικών και φτάνει στα 250.000 δολάρια!
Η Τσέπνγκετιτς έτρεχε μαζί με την Λόνα Τσεμτάι Σέλπετερ μέχρι και το 34ό χιλιόμετρο όταν η Τσέπνγκετιτς αποφάσισε να αλλάξει το ρυθμό και να ξεφύγει από τη συμπατριώτισσα της που τρέχει πλέον για το Ισραήλ που τερμάτισε σε 2:18:45 ενώ τρίτη ήταν η Γιαπωνέζα Γιούκα Άντο με 2:22:22.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/