Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τσαγκαράκης: «Η LEN θα υπηρετήσει τις αθλήτριες και τους αθλητές»

Published

on

Εξαιρετικός κολυμβητής στα νιάτα του, ικανότατο και περιζήτητο στέλεχος πλέον ο Απόστολος Τσαγκαράκης ανέλαβε σημαντική θέση στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου (LEN) που έχει αφήσει πίσω της τον παλαιοπαραγοντισμό και επενδύει στην ανάπτυξη του αθλήματος με τον Έλληνα διευθυντή να δίνει αμέσως το στίγμα. «Η LEN θα υπηρετήσει τις αθλήτριες και τους αθλητές».

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Σίγουρα κάτι αλλάζει στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία καθώς οι αθλητές δεν ήταν ποτέ οι πρωταγωνιστές σε μια παραγοντοκεντρική ομοσπονδία υπό τον πρώην πρόεδρο, Πάολο Μπαρέλι. Η πορεία του Τσαγκαράκη στην International Swimming League, δείχνει ξεκάθαρα τι μπορεί να περιμένει ο ευρωπαϊκός υγρός στίβος, από τον ίδιο.
Πριν δυο εβδομάδες πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Τσαγκαράκη από την LEN στο κογκρέσο της Αττάλειας και μιλώντας στο Sportsfeed αποκάλυψε πως προέκυψε αυτή η πρόταση: «Η LEN βρίσκεται υπό ισχυρή αναδιάρθρωση και μέσα στο πλάνο της ήταν να ανανεώσει το ανθρώπινο δυναμικό τόσο στο αθλητικό κομμάτι όσο και στο εμπορικό. Είμαι σίγουρος ότι η δουλειά που έχω κάνει τόσα χρόνια στην κολύμβηση εκτιμήθηκε από έναν οργανισμό όπως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία και με την εμπειρία, τις παραστάσεις και το δίκτυο που έχω αποκτήσει εκτιμήσαμε και οι δύο πλευρές ότι επιλέξαμε σωστά όσον αφορά στην ενίσχυση του κορμού της για την εξέλιξη του υγρού στίβου».

Τα καθήκοντα που ανέλαβε ο Τσαγκαράκης στην LEN είναι αυτά του διευθυντή αθλημάτων, μία θέση σημαντικών ευθυνών και συγχρονισμού: «Κατ’ αρχάς είναι η γενικότερη λειτουργία των προγραμμάτων όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου. Ναι, η υδατοσφαίριση θα είναι η κύρια αρμοδιότητα του Ρενάτο Ζίβκοβιτς, αλλά πρέπει όλοι μέσα στη LEN να γνωρίζουμε τι συμβαίνει οριζόντια στον οργανισμό καθώς κινούμαστε πλέον σε πολύ δυναμικό περιβάλλον. Θα πρέπει να εξασφαλίζω την ομαλή λειτουργία των εκάστοτε οργανωτικών επιτροπών στις διοργανώσεις της LEN, που θα περιλαμβάνει κανονισμούς, συμφωνίες κλπ. Και βέβαια να υπάρχει συνοχή στο καλεντάρι της LEN με τις υπόλοιπες διεθνείς διοργανώσεις».

Πριν την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ο Τσαγκαράκης διατηρούσε έναν ύψιστης σημασίας ρόλο στο International Swimming League και αποτελούσε μέρος της μεγάλης επιτυχίας του. Οι εμπειρίες που απόσπασε από την διοργάνωση αυτή μπορούν να φανούν χρήσιμες στο νέο του πόστο: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να επιτύχουμε να προσελκύσουμε νέα κεφάλαια αλλά κυρίως νέο κοινό στις διοργανώσεις, είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ, πρέπει να δημιουργήσουμε υλικό που θα είναι ελκυστικό και πρωτοποριακό. Μπορεί για εμάς τους φανατικούς του υγρού στίβου να μην είναι απαραίτητο, αλλά δεν είμαστε αρκετοί για την πραγματική εξέλιξη του χώρου μας».

Ο Τσαγκαράκης πριν αναλάβει ρόλους εκτός πισίνας υπήρξε ένας σημαντικός Έλληνας κολυμβητής και γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες των αθλητριών και των αθλητών και αναφέρει το πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα μπορούσε να τους βοηθήσει: «Η LEN είναι εδώ για να υπηρετήσει τις αθλήτριες και τους αθλητές και απευθείας αλλά κυρίως μέσα από τις ομοσπονδίες. Η ανάπτυξή της εμπορικά θα ωφελήσει τους πάντες στο χώρο. Έχουμε σχέδια για άμεση στήριξη αλλά και μακροχρόνια πλάνα που θα αγγίξουν επόμενες γενιές του υγρού στίβου. Όπως γινόταν πάντοτε, θα υπάρξουν περίοδοι ευημερίας και περίοδοι μεγάλων δυσκολιών. Το στοίχημα είναι να καταφέρουμε τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στις αθλήτριες και στους αθλητές στις δύσκολες καταστάσεις. Είμαι πολύ αισιόδοξος και τα κίνητρά μου είναι ισχυρά για πολλούς λόγους. Ό,τι άλλος τρόπος υπάρχει εκεί έξω, θα τον βρούμε».

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!