Οι συμμετοχές στα 60μ των ανδρών και των γυναικών ήταν πολλές στους Ηράκλειους αγώνες, όμως από αυτές κατάφερε να ξεχωρίσει η Δήμητρα Τσουκαλά και ο Δημήτρης Χρυσάφης, οι οποίοι έκαναν αρκετά γρήγορες επιδόσεις για την περίοδο που διανύουμε.
Τα προκριματικά των ανδρών και των γυναικών είχαν από 15 σειρές και στον τελικό προκρίνονταν οι έξι ταχύτεροι και οι έξι ταχύτερες. Η Δήμητρα Τσουκαλά έκανε την διαφορά στο αγώνισμα των γυναικών, κατακτώντας την πρώτη θέση με χρόνο στα 7.34. Η επίδοση αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ για την 25χρονη αθλήτρια, καθώς είχε 7.39. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Σέρβα, Μαρία Μπούκβιτς, με 7.46 και την τρίτη η Αποστολία Αντωνάτου με 7.62. Στο 60άρι των ανδρών, ο Δημήτρης Χρυσάφης υπέγραψε την επιστροφή του. Ο σπρίντερ του Αλέξανδρου Μακεδονίας είχε να αγωνιστεί από τον Φεβρουάριο του 2024 λόγω σοβαρού τραυματισμού, και στην πρώτη του συμμετοχή κέρδισε με 6.79 (έχει 6.66). Ο Θοδωρής Βροντινός ακολούθησε στην δεύτερη θέση με 6.80 και την τριάδα συμπλήρωσε ο Σταύρος Αυγουστίνου με 6.87.
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Τσουκαλά: «Έχει λίγες εβδομάδες που γυρίσαμε από την προετοιμασία μας στην Τουρκία και δεν ήμουν σίγουρα για το αν ήθελα να αγωνιστώ τώρα ή αργότερα μέσα στο μήνα. Επειδή όμως έχω το μεταπτυχιακό μου για δύο εβδομάδες ακόμα, δεν θα μπορώ να συμμετέχω σε αγώνες, και για αυτό έκανα σήμερα μια προπονητική κούρσα. Ήθελα να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι και το αποτέλεσμα δεν το περίμενα καθόλου. Έτρεξα αρκετά καλά, τόσο στα προκριματικά όσο και τον τελικό, που έκανα νέο ατομικό ρεκόρ. Φαίνεται ότι βαδίζουμε καλά αν και δεν έχουμε «ξεφορτώσει» ακόμα προπόνηση και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο. Όταν ξεκινήσω για τα καλά την αγωνιστική μου σεζόν, θέλω να πάω σε δύο μίτινγκ στο εξωτερικό, για τα οποία περιμένω απάντηση, και ευελπιστώ να συμμετέχω στο βαλκανικό πρωτάθλημα και να μείνω εντός ranking για το ευρώπαϊκό πρωτάθλημα».
Χρυσάφης: «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα ξανά στο στάδιο, διότι μου έλειψε το συναίσθημα του αγώνα, το οποίο είχα καιρό να νιώσω. Έχουμε ακόμα δουλειά για να επιστρέψουμε πλήρως, διότι δεν είμαι στο 100% και πρέπει να δυναμώσω παραπάνω το πόδι μου. Χρειάζομαι να νιώσω οικεία με τις συνθήκες των αγώνων και πιστεύω ότι θα βρω γρήγορα τα πατήματα μου. Το πρόγραμμά μας δεν είναι σαφές γιατί είμαστε σε κατάσταση «βλέποντας και κάνοντας». Την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστώ πιθανότατα στην Βουλγαρία, για να κάνουμε άλλες δύο καλές κούρσες εκεί, και ύστερα θα αποφασίσουμε για το τι θα κάνουμε, ανάλογα με το πως θα έχουν πάει οι προπονήσεις. Στόχος για το 2025 είναι να είμαι υγιής και να είμαι παρών σε όλες τις διοργανώσεις του κλειστού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ για την βοήθειά τους, κατά την διάρκεια του τραυματισμού μου, τους γιατρούς μου, Μιχάλη Χαντέ και Άαρον Βενουζίου, και τον σύλλογό μου ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας».
Βροντινός: «Ο τελικός δεν πήγε φανταστικά, αλλά δεδομένου του πως έχουν κυλήσει οι τελευταίες δύο εβδομάδες, που είχαν κάποιες δυσκολίες, είμαι ικανοποιημένος. Ευελπιστώ όμως να βρω τον ρυθμό μου τις επόμενες εβδομάδες. Η προετοιμασία μου είχε ανοδική πορεία. Δεν ξεκίνησα πολύ καλά, όμως μέσα στον χειμώνα βελτιώθηκα αρκετά. Το πρόγραμμα έχει αρκετούς αγώνες. Την άλλη εβδομάδα θα τρέξω στην Βουλγαρία, μετά στη Γάνδη, το πανελλήνιο πρωτάθλημα και μακάρι να προκύψει το βαλκανικό. Στόχος είναι να κάνω ένα ατομικό ρεκόρ, ώστε να δείξω ότι μπορώ να τρέχω συστηματικά σε αυτές τις επιδόσεις».