Σε ηλικία 38 ετών, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν παρατάει κανέναν αγώνα, ακόμα και όταν το σώμα του διαμαρτύρεται και τον καλεί να σταματήσει. Με άλλη μία τρομερή ανατροπή, παρά τα προβλήματα στο πόδι, ο Τζόκοβιτς προκρίθηκε 97η φορά σε προημιτελικό μάστερς.
Στο 1000αρι τουρνουά της Σαγκάης, ο Τζόκοβιτς κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο τον Χάουμε Μουνάρ. Μετά από αναμέτρηση δύο ωρών και 41 λεπτών και κάτω από δύσκολες συνθήκες και για τους δύο παίκτες ο Σέρβος επικράτησε με 2-1 (6-3, 5-7, 6-2).
Για τον Τζόκοβιτς αυτή ήταν η 416η νίκη σε 1000άρι τουρνουά στην καριέρα του, έχοντας έξι περισσότερους από τον Ράφα Ναδάλ, αλλά και ο 11ος προημιτελικός στο τουρνουά, το οποίο έχει κατακτήσει τέσσερις φορές.
Στα προημιτελικά θα παίξει κόντρα στον Βέλγο Ζιζού Μπεργκς που νωρίτερα Γκαμπριέλ Ντιαλό με 2-1 (3-6, 7-5, 7-6).